یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۶
تاریخ ایران آمیخته با علم و فرهنگ است

غلامحسین الهام، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری در مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی گفت: تاریخ ایران آمیخته با علم و فرهنگ است و هر جایی با بدترین شیوه‌های قدرت سیاسی مواجه بودیم با یاری علم و کمک عالمان، این قدرت مهار‌نشدنی را مهار و تبدیل به فرصت‌های سازنده کرده‌ایم و امروز این میراث را در اختیار داریم و باید از آن حمایت کنیم._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه نشریات تخصصی با شعار «رسانه دانش بنیان، پشتوانه امروز، پیشرفت فردا» یکشنبه 20 اسفندماه در سالن همایش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شناخت غرفه‌های برتر، به کار خود پایان داد. 

این مراسم با حضور غلامحسین الهام، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری، محمد‌جعفر محمد‌زاده، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پدرام پاک‌آیین، مدیر‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، احسان‌الله حجتی، مدیر‌کل تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از علاقه‌مندان و اصحاب رسانه برگزار و از چند جلد کتاب در حوزه علوم انسانی رونمایی شد. 

الهام، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری گفت: جای خیلی دوری نمی‌رود که ما در عرصه تولید نشریات علمی و تخصصی و در نتیجه تولید علم، گام‌های چند برابری را به نسبت متعارف زمان برداریم و این مهم با توجه به ظرفیت‌های بالای موجود کشور شدنی است. 

وی در ادامه، روش رسیدن به آرمان‌ها و اهداف بلند نظام اسلامی را، استفاده از علوم دانست و افزود: این یک بنیان در نظام حقوقی ماست. در نظامی به‌سر می‌بریم که در آن مشروعیت قدرت مبتنی بر علم است. یک معنای ولایت فقیه هم، ولایت علم مبتنی بر بنیان‌های وحیانی و آسمانی است. 

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری، علم را لازمه مشروعیت قدرت دانست و گفت: علم، لازمه مشروعیت قدرت است، منتها علم توام با عمل صالح و عدالت. وقتی نظامی اساس مشروعیت قدرت خود را از علم و عدالت می‌گیرد، اقتضائات خاص خودش را می‌طلبد. 

الهام، درباره جایگاه و وضعیت علم در کشور، عنوان کرد: امروز تولید علم در کشور، در شرایطی صوری شده است و به سمت تبدیل شدن به محصولات اجتماعی و علمی و فرهنگی نمی‌رود، بلکه علم یک نقش انتزاعی پیدا کرده است. 

وی افزود: البته خود علم به صورت انتزاعی هم ارزشمند است اما جامعه نیاز به استفاده‌های بیشتری از این ظرفیت‌ها دارد. اساسا باید برای رشد و تعالی کشور، استقلال علمی کشور را در همه عرصه‌ها حفظ و گسترش داد. 

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری، سخنانش را درباره پیوند مراکز علمی و دستگاه‌های علمی در راه پیشرفت علم این‌گونه ادامه داد: جای تولید علم در دانشگاه است و دولت و دستگاه‌های اجرایی باید در این راه به دانشگاه و حوزه‌های علمیه کمک کنند و رسیدن به الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی مستلزم چنین پیوندی است. 

الهام در پایان گفت: ما از مطبوعات انتظار داریم که به سطحی‌نگری و عوام‌زدگی نپردازند. رسانه و نشریات باید تفکر اقتصادی، تفکر سیاسی و فرهنگ متعالی متناسب با بنیان‌های اسلامی، اخلاقی و سیاسی این جامعه را تعمیق کنند و تحلیل‌های عمیقی به جامعه ارایه دهند. 

در ادامه مراسم، محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،   فواید این نمایشگاه را با توجه به برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب این‌گونه ارزیابی کرد: در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، نشریات تخصصی مظلوم و گمنام هستند و آن‌طور که باید دیده نمی‌شوند و در هیاهو و شلوغی نشریات عمومی و ورزشی و سیاسی پیدا نبوده و دیده نمی‌شوند، در حالی‌که بخش اعظم و مهمی از مطبوعات، یعنی در حدود نیمی از مطبوعات کشور را نشریات تخصصی تشکیل می‌دهند که سهم عمده‌ای در تولید علم و پیشرفت و تعالی کشور دارند. 

وی ادامه داد: در این نمایشگاه در مجموع، در 100 غرفه، 526 مجله تخصصی نمایش داده شد و در معرض دید و نمایش علاقه‌مندان و مخاطبان قرار گرفت. 

محمدزاده، درباره کاستی‌ها و قوت‌های نخستین دوره این نمایشگاه گفت: کاستی‌هایی از قبیل زمان برگزاری نمایشگاه، در نخستین دوره وجود داشت اما با وجود این، نکته مهمی که استخراج شد این بود که این نمایشگاه علاقه‌مندان بسیاری دارد که خواهان تداوم آن هستند. امیدوارم در سال‌های آینده این نمایشگاه همچنان موفق به جلو حرکت کند و شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این بخش از مطبوعات در کشور باشیم. 

وی در ادامه گفت: شواهد و نظرسنجی‌هایی در این نمایشگاه وجود داشت و نشان داد که برپایی این نمایشگاه تجربه موفقی بوده است که باید این مسیر را با جدیت پیگیری و دنبال کرد. 

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تداوم این راه در سال‌های آینده گفت: نشریات تخصصی و دانشگاهی، نباید تنها به برگزاری یک نمایشگاه سالیانه ختم شود بلکه باید فعالیت‌هایی که تکمیل‌کننده این نمایشگاه است برپا شود. همچنین بهتر است دستگاه‌ها، ارگان‌ها و وزارتخانه‌های دیگر هم به کمک وزارت ارشاد بیایند تا این‌کار به مقصد برسد. 

محمدزاده در ادامه افزود: وزارت علوم همان‌طور که در تولید محتوای نشریات تخصصی نقش اصلی دارد، انتظار می‌رود که در توزیع مناسب و به موقع نشریات در سطح دانشگاه‌های سراسر کشور تلاش و همت کند. یکی از مشکلات جدی که امروزه با آن مواجه هستیم بحث توزیع علم در کشور است. ما در بحث تولید علم در وضعیت مناسبی در کشور و منطقه و در جهان قرار داریم اما در بخش توزیع این تولیدات علمی، مشکل داریم. 

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان عنوان کرد: اگر چه نشریات تخصصی کتاب نیستند اما به هیچ وجه نباید تصور کرد که از کتاب کمترند، زیرا عصاره چندین کتاب در یک مقاله جمع می‌شود. تداوم این مسیر نیازمند کمک همگان است تا این مسیر به سر منزل مقصود برود. با امید به روزی که مطبوعات و نشریات تخصصی سهم بارز و برجسته‌ای در تولید علم و تعالی و پیشرفت کشور ایفا کنند. 

در پایان این مراسم، به غرفه‌های برتر، لوح یادبود و جوایز اهدا شد. فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نشریه حرفه هنرمند و نشریه شارستان غرفه‌های برتر نخستین دوره نمایشگاه نشریات تخصصی شناخته شدند.

شهدای علم، کتاب جامع نشریات تخصصی، شاخص‌های آماری نشریات تخصصی، کتاب 10 نما، سری کتاب‌های مطبوعات ایران و سلسله کتاب‌های جشن‌نامه دانش در چهار جلد، کتاب‌هایی بودند که در این مراسم از آن‌ها رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها