توصیه نویسندگان به نوجوانان در ایام نوروز/7
ابراهیمی لامع: نوجوانان «روز نوشتههای درخت ته کلاس» را به خاطر بسپارند
مهدی ابراهیمیلامع، نویسنده و منتقد ادبی، به بچهها توصیه کرد که در روزهای سال نو، کتاب «روزنوشتهای درخت ته کلاس» نوشته شادی خوشکار و اثر شایسته تقدیر ششمین دوره جایزه «گام اول» را مطالعه کنند. این نویسنده گفت که این کتاب درباره نیازهای روحی، روانی و عاطفی نوجوانان دختر است.-
وی افزود: «روزنوشتهای درخت ته کلاس» به لحاظ ساختار امتیازاتی دارد که آن را از سایر کتابهای نوجوانان مجزا میکند. در این کتاب به نیازهای روحی، روانی و عاطفی نوجوانان به خوبی پرداخته شده. نکته قوت دیگر این کتاب، مناسب بودن سوژه و تناسب آن با داستان است. در این کتاب سوژه به طور غیر مستقیم اما محسوس بسط داده شده و بدون این که پیام قصه را بگوید، در چارچوب داستان کاری میکند که مخاطب هم لذت ببرد و هم به دریافتهای درونی برسد.
لامع اظهار کرد: این کتاب به دلیل سادگی و صمیمیتی که در نثر خود داشت، میتواند به خوبی با مخاطب ارتباط برقرار کند.
مهدي ابراهيميلامع، نویسنده و منتقد شایسته تقدیر حوزه کودک و نوجوان در نهمین جشنواره نقد است.
«روزنوشتهای درخت ته کلاس» یادداشتهای یک دختر 13 ساله به نام «باران» است که در مدرسه تنهاست و به طور کلی شخصیتی منزوی دارد. باران که به همراه خانواده به خانه پدربزرگش نقل مکان کرده و دلش مدام برای خانه خودشان تنگ میشود، با مادر و خواهرش نیز ارتباط مناسبی ندارد و در این شرایط با مشکلات دوران نوجوانی دخترها مواجه میشود.»
این کتاب که به عنوان کتاب شایسته تقدیر ششمین دوره جایزه «گام اول» انتخاب شده در سال گذشته (1390) با ویراستاری عذرا جوزدانی، با شمارگان هزار و 200 نسخه، 96 صفحه و بهای دو هزار و 200 تومان از سوی انتشارات شهر علم به چاپ رسید.. این رمان یکی از آثار مجموعه کارگاهی به عنوان «اتاق تجربه» است.
«اتاق تجربه» نام کارگاهی بود که در سال گذشته (1390) به همت فریدون عموزادهخلیلی راهاندازی شد. این کارگاه قصد داشت تا به جوانانی که به حوزه داستاننویسی علاقهمند و آشنا بودند، جسارت نوشتن رمان بدهد. حاصل 6 ماه تلاش این کارگاه، تولد 6 رمان در حوزه کودک و نوجوان بود که همه آنها منتشر شدند.
نظر شما