پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۱

استفان هسل، نویسنده سالخورده فرانسوی که در اواخر زندگی اش یکی از پرفروش ترین کتاب ها را نوشت، در 95 سالگی درگذشت._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از تلگراف، این نویسنده سالخورده که با جزوه ای به نام «زمانی برای خشم» الهام بخش اشغال وال استریت و دیگر جنبش های اجتماعی اعتراضی شده بود در فرانسه بدرود حیات گفت. 

هسل این کتاب را دو سال پیش و زمانی که 93 ساله بود منتشر کرد و نام خود را به عنوان سالخورده ترین نویسنده یک کتاب پرفروش در تاریخ ثبت کرد. این جزوه با فروش 5/4 میلیون نسخه ای در سراسر جهان شناخته شد. 

استفان هسل از اعضای مقاومت فرانسه در جنگ جهانی دوم، زندانی در دو اردوگاه زندانیان که توانسته بود از اعدام فرار کند، در سال 1948 در نوشته شدن اعلامیه جهانی حقوق بشر نقش داشت و بعدها به عنوان یک دیپلمات به کار پرداخته بود. 

«زمانی برای خشم» که به زبان فرانسوی نوشته و به زبان های مختلف ترجمه شد، موضوع سخنرانی هسل در یادبود جنبش مقاومت علیه تسخیر فرانسه توسط نازی ها در سال 2008 بیان شده بود. سیلوی کراسمن نویسنده فرانسوی هسل را تشویق کرد تا این سخنرانی را در یک جزوه منتشر کند و بعد با همسرش ژان-پیر بارو این جزوه را در انتشاراتی خودشان به زیر چاپ برد. این جزوه در اکتبر 2010 در فرانسه منتشر شد و در 10 هفته نخست انتشارش نزدیک به یک میلیون نسخه فروش کرد. 

این جزوه با تجربیاتی که خود هسل در جریان جنگ جهانی علیه فاشیسم داشت، به اثری غنی بدل شده بود و او در آن جنبش مدرن علیه دیکتاتوری بین المللی بازارهای مالی مقاومت را به شیوه خودش مطرح کرد. 

هسل متولد 1917 در آلمان بود و سال 1939 شهروند فرانسه شد.او در جنگ جهانی به جنبش مقاومت فرانسه پیوست و توسط گشتاپو دستگیر شد و مدتی را در دو اردوگاه «بوخنوالد» و «دورا» گذراند. او در این اردوگاه ها شکنجه های شدیدی را متحمل شد و با عوض کردن هویت خودش با یک زندانی که از تیفوس مرده بود، از اعدام رهایی یافت. 

پس از جنگ او در موسسه تازه تاسیس سازمان ملل مشغول کار شد و در نوشتن اعلامیه جهانی حقوق بشر همکاری کرد. او سپس به عنوان دیپلمات به ویتنام، الجزایر و سوییس رفت و از منتقدان جدی سیاست های خارجی رژیم صهیونیستی بود. 

جزوه هسل مورد توجه افرادی که به زیاد شدن فاصله بین فقیر و غنی در جهان امروز اعتراض داشتند قرار گرفت و در آمریکا به شکل گرفتن جنبش تسخیر وال استریت منجر شد. این جنبش به سرعت در 95 شهر در 82 کشور سرایت کرد . جزوه او به مانیفست جنبش اعتراضی در اسپانیا هم بدل شد.او در این باره در سال 2011 به مجله «تایم» گفته بود: سطح بالای بی عدالتی موجب تغییر اساسی در وضعیت موجود خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها