شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۸
تمهید مناسبی برای دسترسی متقاضیان به منابع جدید علمی اندیشیده شود

فرم مربوط به ضوابط حضور ناشران در بخش خارجی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیانگر حذف بخش ارزی (فروش یارانه‌ای) از این نمایشگاه است. آموزگار، رییس هیات مدیره انجمن ناشران بین‌الملل ایرانیان در این راستا از متولیان برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواست تا تمهید مناسبی برای دسترسی متقاضیان به منابع جدید علمی را در این نمایشگاه فراهم کنند.-

آموزگار در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: ضوابط موجود در فرم ثبت‌نام بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نشان می‌دهد که برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران تنها بخش فروش مستقیم که به سالن ریالی معروف است در نظر گرفته شده است. 

وی در این باره گفت: متولیان برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باید تمهیدات مناسبی را برای دسترسی متقاضیان به منابع جدید علمی  از طریق برگزاری سالن یارانه‌ای (ارزی) فراهم کنند،چرا که هر گونه نقص در این حوزه آثار منفی بر پژوهش‌های در دست انجام بر جای خواهد گذاشت.

رییس هیات مدیره انجمن ناشران بین‌الملل ایرانیان با اشاره به عواقب حذف بخش ارزی از نمایشگاه کتاب تهران افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست‌وپنج نمایشگاه کتاب تهران که تاکنون برگزار شده به شکل مناسبی توانسته است هر سال تعامل خوبی با ناشران خارجی برقرار و آن‌ها را برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ترغیب کند.
رییس هیات مدیره انجمن ناشران بین‌الملل ایرانیان در ادامه سخنانش با بیان این‌که اغلب منابع مورد نیاز دانشگاه‌ها، موسسات، پژوهشگاه‌ها از طریق همین نمایشگاه کتاب تهران در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد گفت: اگر امروز کشور ما افتخار می‌کند که در منطقه در حوزه‌های پژوهشی و علمی رتبه بالایی دارد، یکی از دلایل آن دسترسی استادان، دانشجویان و موسسات تحقیقاتی با حضور ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران به این منابع است. 

آموزگار پیشنهاد کرد: دولت می‌تواند از طریق رشد و توسعه نشر داخل، زمینه‌های همکاری با ناشران خارجی را فراهم کند، به نحوی که آثار مورد نیاز کشور را در داخل و در قالب انعقاد قرارداد با ناشران خارجی فراهم کند. در این حوزه تصویب قانون جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری می‌تواند زمینه مناسبی را برای همکاری میان ناشران داخلی و خارجی فراهم سازد.

وی توضیح داد: به طور مثال اکنون در کشور هند اغلب ناشران مطرح و معتبر دنیا، دفاتر و شعبه‌هایی دارند که کتاب‌ها را به بهای اندک برای مصرف در داخل اين كشور تولید و منتشر می‌کنند. مراعات قوانین کپی‌رایت از سوی کشور هند از دلایل این همکاری محسوب می‌شود.

رییس هیات مدیره انجمن ناشران بین‌الملل ایرانیان عنوان کرد: سالن ریالی یا بخش فروش مستقیم بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در صورتی نتایج موفقی را کسب خواهد کرد که زمینه‌های لازم برای حضور ناشران خارجی در آن سالن فراهم شود.

آموزگار در پایان گفت: مساعدت مسوولان بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در کاهش هر چه بیشتر هزینه‌های اجاره غرفه‌ها، حمل و نقل و ترخیص و همچنین تسویه مطالبات ناشران خارجی از دو دوره گذشته نمایشگاه کتاب تهران زمینه حضور ناشران خارجی را در نمایشگاه آینده فراهم می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط