عباس هنربخش رئوف در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: کامپوزیتها موادیاند که از دستکم دو ماده تشکیل میشوند و میتوانند خواص یکدیگر را پوشش دهند و آن را بهبود بخشند. این مواد میتوانند از ترکیب دو یا سه ماده تشکیل شوند. کامپوزیتها انواع مختلفی مانند فلزی، آلومینیومی و سرامیکی دارند.
دانشيار دانشگاه سمنان ادامه داد: اکنون کامپوزیتهای آلومینیومی بسیار رواج دارند و میتوانند جایگزینی برای فولاد در صنعت باشند، اگرچه هزینه تولید این مواد در مقایسه با فولاد بالاست.
وی افزود: كامپوزيتهاي زمينه آلومينيومي، نوعي از كامپوزيتهاي زمينه فلزياند كه به علت نسبت استحكام به وزن زياد، توجه زيادي را به خود جلب کردهاند. اکنون صنعت آلومينيوم به عنوان يكي از صنايع مهم كشور در حال گذر از مرحله دگرگوني از صنعت سنتي به سمت علمي شدن است و به منابع و كتابهای علمي تخصصي در اين زمينه نیاز دارد.
به گفته این استاد دانشگاه، در تدوين اين كتاب تلاش شده كه در گام نخست نكات و اطلاعات علمي مهم مورد نياز برای شناخت مواد كامپوزيتي و هدف از توسعه اين مواد پيشرفته گردآوري و ارایه شود. پس از معرفي مواد كامپوزيتي، ويژگي كامپوزيتهاي زمينه آلومينيومي و مزاياي آنها و همچنين طبقهبندي آنها بررسي شدهاند. در ادامه نیز روشهاي توليد كامپوزيتهاي زمينه آلومينيومي شامل فرايندهاي جامد، مايع و درجا معرفي شده است.
هنربخش رئوف با بیان اینکه تالیف این کتاب یک سال به طول انجامید، اضافه کرد: با همکاری «ریحانه خورشیدی» سعی کردیم تا از مقالات مختلف پژوهشی در این زمینه استفاده کنیم و از آنجایی که برخیمقالات استفاده شده در این کتاب در یک سال گذشته نگارش شدهاند، این کتاب، اثری بهروز و جدید است.
وی در باره گروه هدف اين كتاب توضيح داد: مهندسان مکانیک و متالوژی و همچنین مهندسان عمران میتوانند مخاطبان اصلی این کتاب باشند.
کتاب «روشهاي توليد كامپوزيتهاي زمينه آلومينيومي» نوشته عباس هنربخش رئوف و ريحانه خورشيدي با شمارگان 200 نسخه و بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه سمنان وارد بازار نشر شده است.
سهشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۹
نظر شما