سه‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳
قصه‌گویی تصویرسازی ذهن کودکان را تقویت می‌کند

ملیحه کرمی، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر به بهانه برپایی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: قصه‌گویی سبب تقویت حس کنجکاوی و تصویرسازی ذهن کودکان می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون،  کرمی، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر و از راه‌یافتگان به مرحله نهایی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون، با بیان این‌که کودکان به صورت ذاتی به قصه علاقه‌مندند، گفت: قصه‌ها علاوه بر تاثیر زیادی که بر شکل‌گیری شخصیت کودکان دارد به بالا رفتن درک‌ آن‌ها از مسایل زندگی و قدرت سخن‌وری کودکان نیز کمک می‌کنند.
 
وی افزود: با قصه‌ها می‌توان مفاهیم تربیتی را به شیوه‌ای غیرمستقیم و به شکلی ساده و قابل فهم به صورت جذاب و شیرین به کودکان منتقل کرد. کودکان و نوجوانان نیز با شنیدن قصه‌ها و افسانه‌های قهرمانان ایرانی با تاریخ، آمال، آرزوها، رنج‌ها و شادی‌های آنان آشنا می‌شوند. 

کرمی در زمینه نقش قصه‌گویی یادآور شد: قصه و قصه گویی ریشه در تاریخ زندگی بشر دارد و از گذشته تا به حال نمایان‌گر زندگی انسان‌ها و تجربه‌های تلخ و شیرین آن‌ها بوده است. قصه‌ها مانند پل‌هایی مسیر آشنایی انسان‌ها را با اقوام و ملل مختلف در حال حاضر و گذشته هموار می‌کنند تا با گذر از این پل‌ها با فرهنگ‌ها و آداب و رسوم دیگران آشنا شده و از نقاط قوت و ضعف آن‌ها درس بگیرند و همین امر سبب نزدیکی اقوام مختلف و درک و تفاهم بیشتر آن‌ها و از میان رفتن سوء تعبیرها و ستیزه‌ها می‌شود. 

این قصه‌گوی بوشهری در زمینه باز‌آفرینی متون کهن نیز اظهار داشت: خوشبختانه در ادبیات کهن ایران از قبیل شاهنامه فردوسی، گلستان و بوستان سعدی، کلیله و دمنه، قابوسنامه و بسیاری دیگر متون ارزشمند کهن، قصه‌ها و داستا‌ن‌هایی زیبا و آموزنده وجود دارد که  منابعی وسوسه برانگیز برای قصه‌گویانی است که دنبال قصه‌های خوب و مناسب برای کودکان هستند. آن‌ها باید بیشتر به بازنویسی و بازآفرینی این متون بپردازند تا با نزدیک‌تر ساختن آن‌ها به چارچوب‌های قصه‌گویی بتوانند بیشترین و بهترین استفاده را از این منابع ببرند. 

کرمی در پایان افزود: ایران از هزاران سال پیش مهد قهرمانان و پهلوانان زیادی بوده که هر کدام با توجه به جایگاهشان کارهای بزرگی را برای مردم و کشور انجام داده‌اند، ولی بسیاری از این افراد بزرگ برای کودکان و نوجوانان ما ناشناخته و غریبه‌اند؛ در حالی که بسیاری از کشورها به شیوه‌های مختلف سعی در شناساندن و صدور فرهنگ و قهرمانان خیالی و افسانه‌ای خود به دیگر جوامع دارند.
 
وی اضافه کرد: ما در رسانه‌ای مثل تلویزیون ملی کشورمان هم شاهد فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری با معرفی قهرمانان دیگر کشورها هستیم. بر همین اساس ما نیز وظیفه داریم نسل آینده کشور را با شخصیت‌های بزرگ سرزمین‌ ایران آشنا کنیم و روحیه خودباوری و غرور ملی را در آن‌ها تقویت و زنده نگه داریم. 

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور 36 قصه‌گوی داخلی و 10 قصه‌گوی خارجی روزهای 29 بهمن تا دوم اسفند در شهر تبریز برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط