معلمي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: طرح ملي ايستگاه مطالعه بدون استفاده از ظرفيتهاي اجتماعي و مشاركت خيران كتابخانهساز و مردم به نتيجه نميرسد.
وي با بيان اينكه انجمن خيران كتابخانهساز با مشاركت فعال در اين طرح ميتوانند نتيجه عمل خود را زود هنگام ببيند، اظهار كرد: خيران كتابخانهساز به جاي هزينه ميليوني براي احداث يك كتابخانه كه آن هم ضروري است، با مشاركت در اين طرح ميتوانند سرانه كتابخواني را در مدت كوتاهي افزايش دهند.
معاون توسعه كتابخانهها و كتابخواني نهاد كتابخانههاي عمومي اظهار كرد: بخشي از هزينههاي اين ايستگاههاي مطالعه از سوي نهادها و ارگانهايي كه اين قفسههاي كتاب در آنجا نصب ميشود تامين خواهد شد.
معلمي اظهار كرد: تعامل انجمن خيران كتابخانهساز با نهاد كتابخانههاي عمومي مناسب است و پيشنهاد ميكنم مردم با مشاركت سازنده در بخش امانت كتاب و همچنين متمكنان با اهداي كتاب، در اين طرح ملي سهيم شوند.
به گزارش «ايبنا» رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار با دبيركل و مديران ارشد نهاد كتابخانههاى عمومى كشور در اسفندماه سال 1389 فرمودند: «نهاد كتابخانههاى عمومى با كمك ساير دستگاههاى فرهنگى و اجتماعى كشور، برنامههايى را طراحى كنند كه همه ايرانيان اهل مطالعه شوند.»
طرح «ايستگاه مطالعه» يكى از برنامههاي نهاد كتابخانههاي عمومي براى عمومىسازي و ارتقاى سرانه مطالعه مفيد بر مبناي رهنمودهاى مقام معظم رهبرى در كشور است.
«ايستگاه مطالعه» به معناى آوردن كتابخانه به فضاهاي پر تردد شهري است و قفسه كتابى با 15 عنوان كتاب مفيد را شامل ميشود كه پنج عنوان آن كتاب كودك و نوجوان و ده عنوان نيز ويژه بزرگسالان است.
كتابهاى كودك و نوجوان شامل يك عنوان، ويژه كودكان پيشدبستانى، يك عنوان ويژه كودكان سالهاي آغاز دبستان و يك عنوان نيز براى كودكان سالهاى پايانى دبستان است.
عناوين ديگري از اين كتابها براي نوجوانان مقطع راهنمايى و همچنين مقطع دبيرستان در نظر گرفته شده و براي بزرگسالان نيز موضوعاتى مانند دين، داستان، شعر، خاطره و طنز، خانواده، تاريخ، انديشه، علوم و فنون، ادبيات و دانستنيهاي عمومى تعريف شده است.
دو عنوان كتاب ويژه هم براى بزرگسالان با تحصيلات كمتر از مقطع راهنمايى نيز در اين ايستگاههاي مطالعه در نظر گرفته شده است.
هر فرد ميتواند با مراجعه به اين ايستگاه، كتاب موردعلاقه خود را انتخاب كند و حداكثر پس از پانزده روز آن كتاب را به همان ايستگاه يا هر يك از ايستگاههاي مطالعه در سراسر كشور و يا به يكى از كتابخانههاى عمومى زير پوشش نهاد كتابخانههاى عمومى باز گرداند.
در قسمت پايين هر ايستگاه مطالعه، محلى براى بازگرداندن كتابهاي مطالعه شده تعبيه شده است،
علاقهمندان ميتوانند با پرداخت مبلغ 20هزار ريال بابت هر جلد كتاب، به حساب 123 به نام موسسه انتشارات كتاب نشر نزد بانك تجارت و ملى در همه شعب كشور صاحب آن شوند.
همچنين خيران ميتوانند براي تأمين هزينه يك يا چند ايستگاه مطالعه در طول يك سال يا تأمين منابع كتاب اين طرح با شماره 88802191 داخلى 111 و 113 يا نشاني اينترنتى mosharekatha@Iranpl.ir ارتباط برقرار كنند.
واحد مشاركتهاي مردمي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور به نشاني تهران، خيابان فلسطين، پايينتر از بلوار كشاورز، كوچه شهيد ذاكرى، پلاك 9 آماده همكاري با خيران است.
پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
نظر شما