مراسم اختتامیه جشنواره شعر شهدای جهاد علمی برگزار شد
وزیر ارشاد: سرودن شعر با هدف بزرگداشت شهدا از مصادیق ایمان است
آیین اختتامیه جشنواره شعر شهدای جهاد علمی شامگاه سهشنبه (سوم بهمن) درتالار ایوان شمس برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: سرودن شعر با هدف ترویج آرمانهای انقلاب اسلامی و بزرگداشت شهدا از مصادیق ایمان و عمل صالح است.-
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با بیان این که در مباحث مربوط به شهدا هم باید بعد عاطفی را مدنظر داشت و هم به بعد حماسی توجه کرد، اظهار کرد: امروز که کشور ما در مقابل نظام سلطه از نظر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، رسانهای و علمی قرار گرفته است باید از علم و دانش با هدف خدمت به بشریت و انسانیت بهره بگیریم.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورهای بیگانه از این علم و دانش برای سلطه بر دیگران استفاده میکنند؛ به همین دلیل از اینکه ایران از علم و دانش برای خدمت به بشریت استفاده میکند، خوشایند این کشورها نیست بنابراین ماهیت پلیدشان را نشان میدهند و دانشمندان کشور ما را به شهادت میرسانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «امروز کشور به جهاد علمی نیازمند است.» یک واقعیت است. دشمنان اسلام با ایجاد محدودیتهای مختلف برای کشور ما، زمینههای بروز خلاقیت، جهاد علمی و اعتماد به نفس مردم ایران را فراهم کردهاند.
حسینی عنوان کرد: علم بهویژه اگر با ایمان و اعتقاد راسخ آمیخته شده باشد، مایه عزت و سربلندی کشور است و باعث میشود که گامهای موثری برای پیشرفت برداشته شود.
وی با بیان اینکه شعر با احساس و عواطف ارتباط تنگاتنگ دارد، افزود: هنرمندان همواره به دنبال سوژه و ایده برای سرودن شعر هستند. چه سوژهای بالاتر از شهادت وجود دارد؟ کدامین ایثار و فداکاری بالاتر از شهادت است که باعث میشود انسان از همه تعلقات خود دل برکند؟
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: خوشبختانه شاعران کشور ما از زمانی که انقلاب اسلامی آغاز شد در تمام مقاطع به حرکت پرشتاب انقلاب اسلامی کمک کردهاند و باعث بیداری اسلامی شدهاند.
حسینی در ادامه سخنانش گفت: البته در میان شاعران، نویسندگان، هنرمندان و فیلمسازان افرادی بودند که کاری به مسایل جامعه نداشتند و نگاهشان به آن طرف مرزها بود. ما کاری با این افراد نداریم. اینها حسابشان از امت اسلام و حزبالله جداست.
وی عنوان کرد: شاعران با سرودن شعر ارادت خود را نسبت به شهدا و همچنین نفرت و انزجار خود را نسبت به دشمنان اسلام بیان میکنند. امیدوارم بتوانیم در اجر شهدا سهیم باشیم و پیام انقلاب اسلامی را به گوش جهانیان برسانیم.
سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج کشور از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: اگر بگوییم شما شاعران عرصه جهاد و شهدا، خوشبختترین شاعران جهان هستی هستید بیسبب نیست؛ نه از این جهت که دین اسلام را پذیرفتهاید و نه برای این که ولایتی را پذیرفتهاید و همچنین نه از این جهت که بهترین پیشینه شعر و شاعری تاریخ را دارید بلکه به این دلیل که در عالم دنیا ایده و سوژهای دارید که شاعران دنیا از آن بیبهرهاند.
رییس سازمان بسیج کشور در ادامه سخنانش گفت: امروز سوژههای شما افسانههای باورنکردنیاند که حقیقت دارند. پس بسرایید ملتی را که با تمام قوا در برابر هجوم دشمنان ایستادهاند و تمام مشکلات و سختیها را به جان خریدهاند تا بشریت را از چنگ ظالمان به در آورند. این ملت، جهاد و ایثار گوارایتان باد.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان مراسم به همراه جمعی از مسوولان کشوری و خانوادههای شهدا از جمعی از شاعران پیشکسوت و برگزیدگان جشنواره شعر شهدای جهاد علمی تجلیل کرد.
علی معلمدامغانی، سیدعلی موسویگرمارودی، محمدعلی بهمنی، یوسفعلی میرشکاک، عباس براتیپور، حسین اسرافیلی، علیرضا قزوه و محمدعلی مودب اسامی شاعران پیشکسوتاند که در این مراسم از آنها قدردانی شد.
اسامی برگزیدگان جشنواره شعر شهدای جهاد علمی به ترتیب نفرات اول تا دهم عبارتاند از امیرعلی سلیمانی از استان همدان، زهرا شعبانی از استان خوزستان، مریم کرباسی از استان اصفهان، سودابه مهیجی از استان یزد، فریبا قیومیزاده از استان یزد، وحید طلعت از استان آذربایجان شرقی، حسنی محمدزاده از استان کاشان، علیرضا رجبعلیزاده از استان کاشان، ساراسادات باختر از استان اصفهان و احمدرضا قدیریان از استان یزد.
مجموعه شعرهای شاعران برگزیده جشنواره شعر شهدای جهاد علمی در آینده در قالب یک کتاب منتشر خواهند شد.
نظر شما