کتاب «سکههای مسی ایران، فلوس دورههای صفوی تا قاجار» ترجمه و تالیف بهرام علاءالدینی، به دو زبان فارسی و انگلیسی، بیش از 300 سکه این دورههای تاریخی را همراه با عکس و توضیح معرفی کرده است._
عکاس و مشاور هنری کتاب افزود: در این کتاب تصویر سکهها همراه با اطلاعات پشت و روی آنها، قطر و وزن سکهها و محدوده جغرافیایی ضرب سکهها مشخص شده است.
وی بیان کرد: سکهها در این دورهها از فلزات گوناگون ضرب میشدند، سکههای طلایی مربوط به دارالخلافه و دربار بود، در حالیکه سکههای مسی بیشتر جنبه محلی و بومی داشت و با طرحها، نقوش و سمبلهای ایرانی مانند خورشید و شیر ضرب میشد. برخی نیز دارای نقش حیواناتی مانند مرغمیش، طاووس، قوچ، اسب و خرگوش بود که بسته به محل ضرب سکه تفاوت داشت.
ابراهیمینژاد درباره مخاطبان کتاب توضیح داد: بهسبب گستردگی دامنه سکهشناسی، گروههای مختلفی مانند موزهها و مجموعهداران سکه، دانشجویان رشتههای تاریخ، باستانشناسی، هنر، طراحی و گرافیک میتوانند از این کتاب استفاده کنند.
چاپ نخست کتاب «سکههای مسی ایران، فلوس دورههای صفوی تا قاجار» به زبان فارسی و انگلیسی، ترجمه و تالیف بهرام علاءالدینی، ویراستار مریم معصومی و عکاس و مشاور هنری رضا ابراهیمینژاد در 170 صفحه، شمارگان سههزار نسخه از سوی انتشارات یساولی بهزودی راهی بازار کتاب خواهد شد.
نظرات