دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۴
پيروزي نبرد در ايستگاه طاهري كتاب شد

«نبرد در ايستگاه طاهري» نخستين جلد از مجموعه خاطرات علي مهديان از هشت سال دفاع مقدس است. اين اثر خودنوشت كه به عمليات بيت‌المقدس و آزادسازي خرمشهر پرداخته است، توسط نشر تيسا روانه بازار نشر شد.-

علي مهديان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: «نبرد در ايستگاه طاهري» نخستين كتاب از خاطرات هفتاد ماه حضورم در جبهه‌های دفاع مقدس است. در اين كتاب كه به عمليات بيت‌المقدس اختصاص دارد مجاهدت‌ رزمندگان را با ذكر جزیيات حوادث آورده‌ام.

وي كه تمام خاطرات خود از ايام جنگ تحميلي عراق عليه ايران را ثبت كرده است ادامه داد: براي نخستين بار در سن هجده سالگي به جبهه اعزام شدم. به ياد دارم خطیب خطبه‌هاي نماز جمعه‌ تهران به رزمندگان توصیه کرد خاطرات خود را بنویسند تا داستان زندگي آن‌ها همانند زندگي عمار و ابوذر كه در طول تاريخ زنده ماند و صد‌ها رزمنده و مجاهد را تربيت كرد براي نسل‌هاي آينده كارساز باشد.

مهديان درباره خاطرات گنجانده شده در كتاب «نبرد در ايستگاه طاهري» گفت: 99 درصد اطلاعات كتاب برگرفته از همان دست‌نوشته‌هاست كه در ايام جنگ مي‌نوشتم. در‌ آن سال‌ها سعي‌ مي‌كردم اتفاقات روز، مسايل سياسي و نظامي را كه برايم جالب بودند ثبت كنم و گاه بيشتر نوشته‌هايم به عواطفي كه بين مردم و امام خمینی(ره) بود اختصاص پيدا مي‌كرد.

وي افزود: بعد از جنگ نگاهي به نوشته‌هايم انداختم و آن‌ها را در برابر آثار خلق شده با ارزش نمي‌ديدم اما گاهي خاطرات را براي دوستانم بيان مي‌كردم و آن‌ها مرا به انتشار آن‌ها تشويق مي‌كردند اما به چاپ كتاب توسط نهادهای رسمی اعتقاد نداشتم به همين دليل با هزينه شخصي شروع به انتشار خاطراتم كرده‌ام و اميدوارم اين خاطرات الهام بخش نگارش رمان، داستان و فيلمنامه براي ديگران شود.

مهديان درباره موضوع كتاب خود توضيح داد: «نبرد در ايستگاه طاهري» به عمليات بيت‌المقدس و گردان 44 صف، متشكل از رزمندگان بهبهان اشاره دارد. در اين كتاب چگونگي انجام عمليات، پاتك‌هاي دشمن و سپس پيشروي رزمندگان برای آزادسازي خرمشهر مطرح مي‌شود.

وي درباره مقايسه اين كتاب با ساير آثاري كه با موضوع عمليات بيت‌المقدس نوشته شده‌اند گفت: چنين مقیسه‌ای را انجام ندادم زيرا مي‌خواستم اين كتاب روايت خودم از آنچه ديده بودم باشد و خواندن ديگر كتاب‌ها ذهنيتم را تغيير ندهد.

مهديان درباره انتخاب عنوان «نبرد در ايستگاه طاهري» براي كتابش افزود: در خوزستان نقطه‌های جغرافیایی «ايستگاه» خوانده می‌شدند و ايستگاه طاهري از مهم‌ترين نقطه‌هایي بود كه رزمندگان ایرانی توانستند در آن دشمن را به عقب برانند و ايستادگي كنند.

وي درباره جلد بعدي خاطرات خود گفت: جلد دوم، روايت خاطراتم از عمليات والفجر چهار است. نگارش اين كتاب نيز به پايان رسيده است، اما هنوز براي انتشار آن با ناشري قرارداد نبسته‌ام.

کتاب «نبرد در ايستگاه طاهري» در قطع پالتويي و 85 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهاي 49 هزار ريال توسط نشر تيسا روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط