مراسم افتتاحیه دهمین همایش بانوان قرآنپژوه با رویکرد سوره یاسین پنجشنبه (28 دی) در سالن اصلی برج میلاد برگزار شد. سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش گفت: ایرانیان همانطور که در عمل به قرآن پیشتازند، در فهم و تدبر در قرآن نیز در ردیف نخست قرار دارند. بنابراین تدبر در قرآن وظیفه همگانی است.
وی با بیان اینکه اگر بانوان جامعه ما قرآنی باشند، هم در خانواده و هم در جامعه منشا تحول خواهند بود، افزود: هر سال در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم شاهد تکریم فعالان قرآن هستیم. امسال در این نمایشگاه به فعالان قرآنی بالاترین نشان جمهوری اسلامی ایران ارایه شد که امیدوارم این امر برای سالهای آینده نیز تحقق یابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر جامعه با قرآن آشنا باشند دیگر نباید نگران هجمههای دشمن بود. قرآن کریم نه تنها از ارزشها حمایت میکند بلکه فرهنگهای غربی ضداسلامی را به چالش می کشد و بر آنها غالب میشود.
حسینی با بیان اینکه قرآن کریم باید در جان ما انعکاس یابد، عنوان کرد: امروزه عزت و سربلندی ایران چه در کشورهای اسلامی و چه در کشورهای غیراسلامی زبانزد عام و خاص است. در چنین شرایطی نقش بانوان در رشد و اعتلای پیشرفت کشور بیبدیل است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ کشور ما مبتنی بر قرآن کریم است، بیان کرد: چه خوب است که ما در تمام ابعاد زندگی از قرآن بیشتر بهرهمند شویم. تنها در چنین شرایط است که شاهد موفقیتهای روزافزون خواهیم بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اگر در رسانهها، انتخابات، مجلس شورای اسلامی، قوای سهگانه و سایر مراکز به وظایف قرآنی خود عمل کنیم، بیتردید بسیاری از نابسامانیهایی که اکنون با آنها مواجه ایم، از بین خواهند رفت.
حسینی با استناد به ابیاتی از مولوی افزود: قرآن کریم حکایتهای آموزندهای در خود جای داده است که اگر انسان میخواهد به اوج برسد راهی جز تمسک به آنها ندارد.
وی توضیح داد: قرآنسوزیها و اهانتهای بیگانگان به پیامبر اکرم (ص) بیانگر این موضوعاند که آنها خود به اهمیت قرآن کریم در پیشرفت همه جانبه ایران پی بردهاند. بنابراین، میکوشند تا با انجام این اعمال ناپسند مانع از پیشرفت ایران شوند غافل از اینکه با این اعمال، مسلمانان را بیشتر تشنه قرآن و اسلام میکنند. بنابراین، هر مقدار پایبندی بیشتری به قرآن و احکام الهی داشته باشیم بهتر می توانیم از اصول و ارزشهای اسلامی دفاع کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگیهای سوره یاسین گفت: این سوره مکی و دارای 83 آیه است. سوره یاسین با حروف مقطعه آغاز می شود. همچنین ائمه اطهار (ع) با قرائت این سوره به آرامش میرسیدند. در این سوره از نشانههای قیامت، معاد، بهشت و دوزخ سخن گفته شده است. به یقین قرائت آن اثرات پربرکاتی بر همگان خواهد داشت.
حسینی ادامه داد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی با عنوان معاونت قرآن و عترت راهاندازی شده است. بی تردید با همکاری و پیشنهادات بانوان قرآن پژوه می توانیم در این عرصه گام های موثری را برداریم و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهیم.
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حضور داشت. وی اظهار کرد: در دهه اخیر شاهد فعالیتهای توهینآمیز بیگانگان به قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) بودیم. اگر رشد اسلام در جوامع سرعت نداشت این بیگانگان را به انجام اعمال اهانتآمیز وانمیداشت.
وی در ادامه سخنانش گفت: تفکر قرآنی و اسلامی با انقلاب اسلامی و فکر عظیم امام خمینی(ره) جریانهای ناب انقلابی و رو به جلویی را به وجود آوردند که موجب نگرانی بیگانگان شده است. بنابراین، باید بیش از پیش به روش و فکر بنیادین امام خمینی(ره) پایبند باشیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرآن کتابی کامل، جامع و مهمترین سند تضمین سعادت بشریت است، افزود: انس با قرآن افضل تر از ذکر محبوب (خدا) است. ذکر بالاترین فعل انسان به شمار میآید. بسیاری از مشکلاتی که در جوامع وجود دارند، به دلیل غفلت از ذکر و یادآوری محبوب است. حاملان قرآن کریم به ذکر دائم مشغولاند.
وی در پایان سخنانش گفت: بانوان قرآنپژوه این افتخار را دارند که با قرآن انس داشته باشند. این نوید را پیامبر اکرم(ص) به کسانی که قرآن کریم را به عنوان محبوب خود انتخاب کردهاند، میدهد که با آن (قرآن کریم) در قیامت محشور خواهند شد.
لاله افتخاری، نماینده مجلس شورای اسلامی و نماینده بانوان قرآن پژوه در این مراسم با بیان اینکه توجه ویژه به جامعه بانوان قرآنی که سردمداران عرصه قرآن در مواجه با دشمناناند، بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: در تمام 9 دوره پیشین همایش بانوان قرآنپژوه فعالیتهای متعددی صورت گرفت. دهمین دوره از این همایش با رویکرد سوره یاسین برگزار میشود.
وی ادامه داد: دریافت بیش از 20 هزار پایاننامه قرآنی و آثار هنری قرآنی متعدد و همچنین شناسایی افراد قرآنی فراوان از سراسر دنیا بیانگر کذب بودن ادعای دشمن مبنی بر توجه و عمل نکردن مسلمانان به قرآن کریم، است. همه این آثار مشت محکمی بر دهان یاوه گویان به شمار میآید.
محمدهادی ایازی، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی بیان کرد: متاسفانه امروزه در گوشه و کنار جامعه شاهد انجام برخی فعالیتهای انفرادی ضد اسلامی توسط بانوان هستیم اما در مقابل آنها بانوان قرآنپژوهی قرار گرفته اند که باید به فعالیتهای انقلابی و قرآنی آنها مباهات و افتخار کرد.
وی ادامه داد: این افتخار را داریم که به عنوان مجموعه مدیریتی شهری تهران در عرصه توسعه فعالیت های قرآنی اقدامات جدی انجام دهیم. راهاندازی 374 خانه قرآن و بیش از 200 دارالقرآن نمونهای از این فعالیتها محسوب میشود.
معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران افزود: امروزه دغدغهای که در سطح کلانشهر تهران وجود دارد، انواع نزاعهای خیابانی، دروغگویی و تهمت است. اگر مردم به سمت قرآن و انس با آن سوق داده شوند، بیتردید این مشکلات برطرف خواهند شد. امیدوارم مسوولان فرهنگی و قرآنی کشور با اندیشیدن تمهیدات لازم در این حوزه، مشکلات مذکور را از میان بردارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به همراه برخی از مسوولان کشوری و فعالان قرآنی از بانوان قرآنپژوه برتر تجلیل کرد.
نظر شما