سه‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
مبانی، نظریه‌ها و کاربرد کتابدرمانی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

 معنا بخش زندگی

قرآن‌درمانی عبارت است استفاده از کتاب قرآن در فرآیند کتاب‌درمانی. البته به جهات معنوی و وجهه الهی این کتاب در نظر دین‌باوران، علاوه بر استفاده‌های مرسوم وجوه دیگر آن هم در روند درمانی مورد نظر است. بنابراین در قرآن درمانی سه وجه متفاوت تأثیرگذاری قابل تشخیص است.
1. استفاده از مطالب مندرج در قرآن به عنوان مطالبی آموزشی که از این نظر قابل استفاده برای همگان است.
2ـ استفاده از قرائت قرآن و استفاده از ایمان اعتقادی دین‌باوران که خواندن قرآن به تنهایی خود تاثیرات روحانی خاص در شخص بجا گذاشته که فی‌نفسه نقش درمانی دارد (ذاکری، 1389)
3ـ تاکید بر قدرت اعجازی قرآن که رجوع به آن از نظر معتقدان می‌تواند درمانگر باشد (ذاکری، 1389).
در وجه اول قرآن علاوه بر وجوه آموزشی خود می‌تواند با استفاده از فرآیند معنابخشی به زندگی در درمان اختلالات روانی در افراد با ایمان موثر افتد و البته اگرچنانچه این جنبه با جنبه‌های اعتقادی نیز بیامیزد طبعا تأثیرات مثبت‌تری هم به همراه خواهد داشت. از این دیدگاه کتاب قرآن مشابه سایر کتب مذهبی در ادیان مختلف برای پیروان آن ادیان و یا حتی مکاتب بشری و پیروان آن‌ها است.
وجوه دوم و سوم که جنبه متافیزیکی و اعجازی قرآن را در برمی‌گیرد در نظر برخی از جنبه اول بسیار قوی‌ر و موثرتر هم هست (ذاکری 1389).

صفحات 84 و 85/ مبانی، نظریه‌ها و کاربرد کتابدرمانی / دکتر نصرت ریاحی‌نیا و علی عظیمی/ نشر چاپار/ چاپ اول/ سال 1391/ 178 صفحه/ 6000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها