به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «هنرهای نمایشی ایران» هفت فصل دارد. در فصل نخست نویسنده به بیان تعاریف واژههای این پژوهش پرداخته است. به عنوان مثال در این فصل مفاهیمی چون «هنر»، «تئاتر»، «نمایش»، «نمایش سنتی»، «نقالی»، «پرده خوانی»، «تعزیه»، «تعزیه مضحک» و چند عنوان دیگر، تعریف و بررسی شده است.
در فصل دوم کتاب «مختصری از تاریخچه هنرهای نمایشی در ایران» بیان شده و چرایی رکود نمایش در برخی از دورانهای تاریخی در ایران بررسی شده است. فصل سوم کتاب نیز به تقابل هنرهای نمایشی ایران و فرهنگ عامه اختصاص دارد.
نویسنده در فصل چهارم کتاب برخی از مختصات و ویژگیهای هنرهای نمایشی سنتی ایران را بررسی کرده است. از ویژگیهای مهم این فصل بررسی تنوع محتوایی نمایشها و واکاوی نقش دین در آنهاست.
فصل پنجم کتاب نیز به معرفی و شرح برخی از ویژگیهای هنرهای نمایشی در ایران از دهه 1360 شمسی به بعد اختصاص دارد. از ویژگیهای این فصل نیز میتوان به نقش و تاثیر دانشکدههای تئاتری در هنرهای نمایشی ایران اشاره کرد.
نویسنده در فصل ششم به تقسیمبندی هنرهای نمایشی ایران از منظر تاریخی، مفهومی و موضوعی و همچنین از نظر ساختاری میپردازد. فصل پایانی کتاب نیز به تاثیرات متقابل جامعه ایران و هنرهای نمایشی در طول تاریخ اختصاص دارد.
کتاب «هنرهای نمایشی ایران» نوشته حسن علیکرمی و نظارت علمی اکبر عالمی، با شمارگان سه هزار نسخه و 121 صفحه در قالب مجموعه دانستنیهای ایران از سوی دفتر مطالعات فرهنگی و برنامهریزی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری منتشر شده است. در شناسه بهای این کتاب ذکر نشده است.
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
نظر شما