سه‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
طاهری: دستاورد‌های علم اطلاعات و دانش‌شناسی، كاربردی شود

سيدمهدي طاهري، عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت: مشكل رشته كتابداري و اطلاع‌رساني سابق و علم اطلاعات و دانش‌شناسي امروز، استفاده نكردن از پژوهش‌ها و توليدات اين حوزه در ارتقای شرایط جامعه ماست.-

عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: علم اطلاعات و دانش‌شناسي امروز نقش مديريت داده‌‌هاي اطلاعاتي در ارگان‌‌‌ها و سازمان‌هاي متفاوت را به عهده دارد و به فضاي كتابخانه‌اي محدود نمي‌شود.

وي ادامه داد: اطلاعات و دانش در حوزه‌‌هاي گوناگون فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي به مديريت نياز دارد و همه‌جاي دنيا رشته كتابداري و اطلاع‌رساني به عنوان رشته مادر مطرح است.

طاهری، با ابراز تاسف از قرار گرفتن نياز‌هاي اطلاعاتي افراد در اولويت‌هاي چهارم و پنجم زندگي اظهار كرد: كسب دانش به عنوان غذاي روح در كشور مطرح نيست و نياز به كتاب در سبد كالاي ضروري خانوار قرار ندارد تا جايگاه و نياز جامعه به اين رشته در جامعه احساس شود.

مسؤول كميته آموزش انجمن كتابداري و اطلاع رساني ايران با بيان اين‌‌كه بايد براي دستاوردهاي رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسي امروز سرمايه‌گذاري كنيم، اظهار كرد: حوزه‌‌هاي دانش، گرايش علم‌سنجي و اطلاعات در حوزه كتابداري بايد به‌روز باشد و اين حوزه بايد به عنوان چهار راه علوم در مديريت اطلاعاتي سازمان‌ها و ارگان‌هاي گوناگون با بهره‌گيري از كتاب‌هاي متنوع، مورد  استفاده قرار بگيرد. 

وي درباره وضعيت انتشار كتاب در حوزه كتابداري و كتابشناسي گفت: توليد كتاب در اين حوزه بسيار مطلوب است به طوري كه اكنون 13 عنوان نشريه علمي و پژوهشي در اين حوزه وجود دارد و تعداد تاليف‌هاي اين حوزه نيز رضايت‌بخش است اما شناخت كم اين حوزه در جامعه، آثار نويسندگان و مترجمان كتابداري را دچار مهجوريت كرده است.

عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامي درباره بازار كار و ارتقاي اقتصاد كتابدار و راهكار‌‌هاي پيشرفت آن گفت: به عنوان مثال  وقتي كارشناسان و متخصصان اين حوزه در آموزش و پرورش مورد استفاده قرار نمي‌گيرند، اين كار در عمل مي‌تواند بازار كار كتابداران را كاهش دهد.

وي ادامه داد: نداشتن پست سازماني با عنوان كتابدار تخصصي در مدارس ضربه بزرگي است زيرا با اشاعه اين ديدگاه اين فرهنگ در جامعه باب مي‌شود كه كتابداران نگهبان كتابند و نه واسطه اطلاع‌رساني و دانش در جامعه، بنابراين بازار كار كتابداران با اين ديدگاه آموزشي از بين مي‌رود.

طاهري با بيان اين‌‌كه كتابداران در حوزه عملياتي بازار كار دچار مشكلند، اظهار كرد: فرهنگ عادت به مطالعه، به تربيت خوانندگان حرفه‌اي نيازمند است و اين ديدگاه محدود كردن كتابداران در فضاي كتابخانه‌اي بايد اصلاح شود تا اين رشته به عنوان مادر علوم، دانش‌شناسي را در حوزه‌‌هاي گوناگون مديريت كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها