ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
قطعهبندی زمین: تقسیم قانونی یک قطعه زمین یا یک پلاک ثبتی به چندین قطعه کوچکتر (طبق ضوابط و مقررات مصوب) به منظور حل مسائل تملک و یا اختصاص به کاربریهای مجاز می باشد (مهندسین مشاور آرمانشهر، 1383: 5).
روشهای تفکیک زمین در محلهای گوناگون داخل و خارج شهر، در بافت ساخته شده و در اراضی در نظر گرفته شده برای توسعه شهر، با همدیگر متفاوت است. عوامل متعددی در تفکیک زمین شهری مؤثرند که از آن جمله توپوگرافی زمین، شکل هندسی اراضی، نوع کاربری، گذربندی معابر نقشی تعیین کننده در چگونگی تفکیک زمین دارد، از این نظر، نقشههای تفکیکی در واقع نقشههای شهرسازی محسوب میشوند، زیرا فرم قرارگیری ساختمانها و سیستم شبکه ارتباطی را تعیین و مشخص میکنند (سعیدنیا، 1383 (2): 51).
معمولاً در طرحهای شهری، مشخصههای اصلی یک قطعه زمین، شکل، مساحت، درازا و پهنا و پیشانی (جهت ساختمان)، با توجه به عوامل اصلی مؤثر بر مشخصهها از جمله روشنایی (استفاده از نور)، باد (نحوه استفاده یا مقابله با آن)، اقلیم (آسایش حرارتی در چهارگونه دما و رطوبت، نور و باد)، از لحاظ عوامل طبیعی اختیار میشود، با این هدف که مشخصههای قطعه به گونهای تعیین شود کل استفاده بیشینه (حداکثر) آسایشی از طبیعت صورت گیرد و آثار زیانبار آن کمینه (حداقل) گردد (ارجمندنیا، 1369: 4).
صفحه 189/ همایش ملی منظر شهری (مجموعه مقالات) جلد یک/گروه پژوهشی-معماری و منظر شهری،پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی با همکاری مرکز پژوهشی هنر، معماری و شهرسازی/ انتشارات دریافت/ چاپ اول/ سال 1391/ 382 صفحه/ 12000 تومان
نظر شما