جمعه ۸ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
«تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» روایت شد

کتاب دو جلدی «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» نوشته سیدعلی علوی منتشر شد. این کتاب نظام سیاسی و اداری هر یک از حکومت‌های ایرانی از دوره هخامنشیان تا قاجار را بررسی می‌کند و با تحلیل آن‌ها می‌توان عوامل برکناری هر یک از حکومت‌ها را تحلیل کرد._

سیدعلی علوی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتاب «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» در دو جلد منتشر شده است. این کتاب نگاهی به نهادهای حکومتی، اداری، مالی، سیاسی و بخش‌های مختلف نظام سیاسی از دوره هخامنشیان تا پایان دوره قاجار دارد و تاریخ تحولات سیاسی را در این دو حکومت بررسی می‌کند. 
 
این مدرس دانشگاه افزود: جلد نخست کتاب «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» (از عصر هخامنشیان تا پایان دوره اول حکومت بنی‌ العباس) در سه بخش و 11 فصل تدوین شده است. بخش‌های کتاب با نام‌های «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران پیش از اسلام»، «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران پس از اسلام» و «حکومت موروثی خلفا یا (دوره سلطنت عرب)» در فصل‌های مختلف تقسیم‌بندی شده‌اند.

وی درباره فصل‌بندی جلد نخست کتاب ادامه داد: فصل‌های کتاب دوره‌های مختلف تاریخی ایران شامل، هخامنشیان، سلوکیان و اشکانیان، ساسانیان، دوره زعامت رسول اسلام (ص)، حوادث سیاسی پس از رحلت، دوران حکومت ابوبکر، دوره عمر، خلافت عثمان، امویان و در نهایت عهد خلفای عباسی را بررسی می‌کند. 

مولف کتاب «انگیزه توفیق‌طلبی در تمدن اسلامی» بیان کرد: جلد دوم کتاب «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» (از دوره تشکیل حکومت امرا و سلاطین ایرانی تا پایان عصر قاجار) را دربرمی‌گیرد که در سه بخش و هشت فصل نوشته شده است.

علوی توضیح داد: بخش‌های جلد دوم کتاب با عنوان‌های «تحولات سیاسی و اداری در دوره حکومت امرا و سلاطین ایرانی»، «تحولات سیاسی و اداری دو دوره سلاطین ترک‌تبار» و «تحولات سیاسی و اداری در دوره سلاطین ایرانی»، همچنین دوره‌های حکومت حکام ایرانی (طاهریان، صفاریان و سامانیان)، حکومت شیعی آل‌بویه (دیالمه)، غزنویان و سلجوقیان، حکومت مغولان، صفویان، افشاریه و زندیه و در نهایت حکومت قاجار را بررسی می‌کند و فصل آخر کتاب نیز به «سخن پایانی» اختصاص دارد.

نویسنده کتاب «زندگی و زمانه سید حسن تقی‌زاده» درباره دوره‌هایی که در ایران حکومت مستقلی وجود نداشت گفت: از صدر اسلام تا دوره خلیفه دوم بخش بزرگی از ایران زیر حکومت اعراب بود. این مساله تا پایان دوره نخست خلافت بنی‌عباس و مامون ادامه داشت. با روی کار آمدن حکومت طاهریان (نخستین حکومت ایرانی پس از اسلام) بار دیگر دستگاه سیاسی و اداری ایران مستقل از اعراب شد.

وی افزود: حکومت‌های ایرانی پس از اسلام تا دوره سلجوقیان، مانند علویان طبرستان، صفاریان، دیالمه آل‌بویه و آل‌زیار معمولا بر بخش‌هایی از این سرزمین حکومت می‌کردند، بنابراین ساختار حکومتی پیچیده‌ای نداشتند و در کتاب به آن‌ها اشاره کوتاهی شده است.

سیدعلی علوی متولد سال 1329 در لار استان فارس و دارای دکترای مدیریت رفتار سازمانی است و در دانشگاه امام صادق(ع) تدریس می‌کند.

جلد نخست «تاریخ تحولات سیاسی و اداری در ایران» (از عصر هخامنشیان تا پایان دوره اول حکومت بنی‌العباس)، در 468 صفحه و بهای 9 هزار تومان و جلد دوم کتاب با زیرعنوان (از دوره تشکیل حکومت امرا و سلاطین ایرانی تا پایان عصر قاجار) در 424 صفحه، بهای هشت‌هزار و 500 تومان و هر دو کتاب با شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه از سوی انتشارات دانشگاه امام جعفر صادق (ع) منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها