مجید جهانی افزود: در ماههای قبل و زمانی که بهای کاغذ بالا رفته بود، مقداری کاغذ خریداری شد که تقریبا کل نقدینگی اختصاص یافته به این حوزه در همان زمان و با خرید کاغذ به پایان رسید و انتشارات دانشگاه در شرایط رکود به سر میبرد.
چاپخانه دانشگاه تهران و مشکلات آن موضوع دیگری بود که جهانی به آن اشاره کرد و گفت: برخی مسوولان عقیده دارند چاپخانه دانشگاه تهران باید تعطیل شود زیرا با ضرردهی مالی همراه است اما دانشگاه تهران به عنوان بزرگترین دانشگاه کشور باید اسباب بزرگی را هم داشته باشد که چاپخانه و انتشارات قوی از این مواردند که بر اعتبار دانشگاه میافزایند.
چاپخانه بخش انتشارات نماد آموزش عالی کشور که بزرگترین ناشر دانشگاهی کشور نیز به شمار میرود این روزها با مشکلاتی مواجه است و بخش تولید انتشارات، کتابهای آماده انتشار را روانه چاپخانههای بیرون از دانشگاه میکند که هزینه بیشتری را بر دوش دانشگاه میگذارد.
وی از ضعفها و کمبودهای چاپخانه دانشگاه تهران نام برد و گفت: به دلیل مشکلات موجود، مجبوریم کتابهای آمادهچاپ را به چاپخانههای بیرون بسپاریم که آنها نیز بدون دریافت کاغذ، کتابها را چاپ نمیکنند. از سوی دیگر، پیش از چاپ باید تسویه مالی به طور کامل صورت بگیرد و به دلیل اینکه سرمایه در صنعت کتاب با فاصله زمانی باز میگردد امکان پرداخت هزینهها به آسانی برای ما میسر نیست.
به گفته جهانی، با به پایان رسیدن شمارگان کتابها و ناتوانی انتشارات از بازچاپ آثار مهم، شاهد کپیبرداری کتابها توسط دانشجویان هستیم.
وی درباره چگونگی جلوگیری از این روند توضیح داد: وقتی کتابی مورد نیاز دانشجوست ولی در بازار کتاب موجود نیست دانشجو کاری نمیتواند بکند. این فرایند اشتباه که ضربه زیادی هم به صنعت نشر کشور وارد میکند باید به طور ریشهای حل شود و در حال حاضر نبود کتابها در بازار کتاب بهانهای برای توجیه کردن این عمل غیراخلاقی است.
دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر ایران شناخته میشود و قدیمیترین دانشگاه ایران و بزرگترین مرکز آموزش عالی در کشور است. موسسه انتشارات دانشگاه تهران نیز در سال 1325 و 12 سال پس از تاسیس دانشگاه، به صورت مستقل و رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
نظر شما