رييس ستاد جشنواره داستان كوتاه پايداري در نشست خبري سومين دوره این جشنواره، استقبال مردم از بخش جنبي امتياز دهي 60 اثر راه يافته به بخش دوم داوريها را خوب توصیف كرد و گفت: اين اتفاق باعث ترويج فرهنگ پايداري ميان مردم شده و در سالهاي آينده نيز بخش مردمي را به ديگر بخشهاي جنبي اين جشنواره اضافه خواهيم كرد._
رضا حاجي آبادي با بيان اين مطلب كه جشنواره داستان كوتاه پايداري نخستين جشنواره خصوصي در حوزه ادبيات پايداري است كه توسط دو ناشر خصوصي (هزاره ققنوس و سفير اردهال) برگزار ميشود گفت: تعداد آثار ارسالي به دبيرخانه جشنواره نسبت به دو دوره قبلي از رشد قابل توجهي برخوردار بود. در دوره اول بيش از 200 اثر، دوره دوم 400 اثر و سومين دوره بيش از 800 اثر مورد بررسي داوران قرار گرفتند كه بيش از 600 اثر، آثار مولفان ايراني و 200 اثر به مولفان كشور افغانستان اختصاص دارند.
وي با اشاره به ريزش داستانهاي بلند و خاطره در اين دوره به نسبت دورههاي قبلي، دليل آن را معطوف به اطلاعرساني و برگزاري كلاسهاي كارگاهي به ويژه براي ژانر ادبي فلش فيكشن دانست و افزود: براي اين ژانر ادبي كتابي با كيفیت توليد و در اختيار نويسندگان دورههاي قبلي قرار داده شد كه در بالا بردن سطح آگاهي مولفان بيتاثير نبود و باعث ارتقاي كيفيت آثار ارسالي به دبيرخانه جشنواره شد.
حاجيآبادي در ادامه به بخش جنبي اين جشنواره كه شامل سامانه پيامكي براي انتخاب اثر منتخب بر اساس آراي مردمي است اشاره کرد و گفت: در اين بخش 60 اثري كه به مرحله دوم داوري رسيدند به همراه كد هر داستان از پنجشنبه 16 آذر ماه بر روي سايت هزاره ققنوس قرار گرفت كه براساس آخرين اعلام، كد 274 بيشترين آرا را به خود اختصاص داده است . اين نظر سنجي تا هفته آينده ادامه دارد و اثر برگزيده اين بخش نيز در كنار آثار تقديري جشنواره معرفي ميشود.
مدير انتشارات هزاره ققنوس هدف اصلي از قرار دادن آثار نويسندگان در مسند داروي انتخابهاي مردمي را پيوند دوباره مردم با موضوع دفاعمقدس عنوان كرد و افزود: اين اتفاق باعث ترويج فرهنگ پايداري ميان مردم ميشود و در سالهاي بعد نيز بخش مردمي را به ديگر بخشهاي جنبي اين جشنواره اضافه خواهيم كرد.
وي ادامه داد: آراي مردم نشان داد كه انتخابهاي آنها به انتخابهاي داوري نزديك است. داوران در انتخاب بيشتر به بحث تكنيك توجه كردهاند و مردم بيشتر به قصههاي احساسي امتياز دادهاند.
حاجيآبادي با تاكيد براين كه 27 اثر به مرحله نهايي اين جشنواره راه يافتند كه از ميان آنها 6 اثر به عنوان آثار منتخب داوران در دو بخش برگزيده و شايسته تقدير اعلام ميشوند، گفت: ميانگين سنی نويسندگان بين جوانان و ميانسال است كه در آثار خود به مباحث هشت سال دفاعمقدس و حوادث پس از جنگ تحميلي عراق عليه ايران اشاره دارند. 20 اثر ديگر نيز كه به مرحله نيمه نهايي رسيدهاند مورد تقدير قرار خواهند گرفت.
حاجيآبادي افزود: آثار اين جشنواره نيز همانند دو دوره قبلي در قالب كتاب «پايداري 91» تا پايان امسال منتشر ميشود.
وي درباره نهادهاي همكار در برگزاري اين جشنواره گفت: بنياد شهيد و امور ايثارگران تهران، موزه شهدا را براي برگزاري مراسم اختتاميه در اختيار ما قرار داده است كه از آنها سپاسگزاريم و شهرداري منطقه 3 تهران نيز وعده همكاري داده است. سال گذشته معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري تهران در بر پايي جشنواره با ما همكاري كردند اما اين دوره جشنواره به صورت خصوصي توسط انتشارات هزاره ققنوس و سفير اردهال برگزار شد. مراسم اختتاميه اين جشنواره چهارشنبه 29 آذر ماه از ساعت 13 تا 15 در موزه شهدا برگزار ميشود و مولفان در اين روز ميتوانند از تمامي بخشهاي اين موزه بازديد كنند.
نظر شما