شنبه ۴ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
ایرانیان ساکن بابل در دوارن هخامنشی معرفی شدند

کتاب «ایرانیان در بابل هخامنشی» نوشته «محمد ا. داندامایف» با ترجمه محمود جعفری‌دهقی منتشر شد. این کتاب براساس شواهد بابلی درباره افراد پارسی، مادی یا نماینده برخی قبایل ایرانی است که در بابل دوران هخامنشی زندگی می‌کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «ایرانیان در بابل هخامنشی» نوشته «محمد ا. داندامایف» در سه بخش گردآوری شده و یکی از ارزشمندترین پژوهش‌های داندامایف درباره ایرانیان ساکن در بابل در طول فرمانروایی هخامنشیان است. وی با دقت بسیار گِل‌نوشته‌های ایلامی باقیمانده از بایگانی عظیم «موراشو» را بررسی کرده و بدین‌ترتیب فهرستی از ایرانیان ساکن بابل و سایر شهرهای میانرودان را به‌دست داده است.
 
نام‌های گردآورده شده در این کتاب، در هیچ سند دیگری ثبت نشده و تنها مرجع ارایه‌دهنده آن همین گل‌نوشته‌هاست که از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. افزون بر این، به‌یاری این اسناد می‌توان به روابط اجتماعی، فرهنگی و به‌ویژه اقتصادی عصر هخامنشی با دیگر سرزمین‌های تایع امپراتوری پی برد.

بخش نخست کتاب با عنوان «سنت و نوآوری» در هشت زیرعنوان به «نظام اداری»، «سازمان قضایی»، «مالیات‌های دولتی»، «مناسبات مربوط به زمین»، «خدمات نظامی»، «خط‌مشی معابد» و «تمایلات فرهنگی» به جنبه‌های مختلف زندگی ایرانیان ساکن بابل می‌پردازد و در «فرجام» به‌جمع‌بندی این بخش می‌پردازد.

بخش دوم کتاب با عنوان «نام‌های ایرانی» معنای این نام‌ها را توضیح می‌دهد. بخش «ساکنان فلات ایران و آسیای میانه در بابل» نیز شامل «ایلامی‌ها»، «مادها»، «پارس‌ها»، «سکاها»، «آرایه‌ای‌ها»، «خوارزمیان»، «دیگر ایرانیان شرقی و هندیان»، «چندگانگی دینی و تماس‌های فرهنگی» و «اوضاع حقوقی و اجتماعی ایرانیان و دیگر اقلیت‌های قومی در بابل» می‌شود.

در پیوست کتاب علاوه بر «کوته‌نوشت‌ها»، «کتابنامه» و «نمایه»، «نام‌های ایرانی باستان»، «جای‌نام‌های ایرانی باستان»، «واژه‌های ایرانی باستان»، «معادل بابلی واژه‌های ایران باستان»، «سایر واژه‌های آکدی»، «واژه‌های سایر زبان‌ها»، «نام اشخاص»، «جای‌نام‌ها» و «موضوعات عمومی» آمده است.

کتاب «ایرانیان در بابل هخامنشی» نوشته «محمد ا. داندامایف» با ترجمه محمود جعفری دهقی در 243 صفحه، شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه و بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس منتشر و در اختیار علاقه‌مندان به حوزه تاریخ ایران باستان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها