سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۹
برگزاری نشست «عاشوراپژوهی» در پژوهشکده تاریخ اسلام

پژوهشكده تاريخ اسلام در آستانه ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان نشست «عاشورا‌پژوهشی» با محوریت کتاب «بازتاب تفكر عثمانی در واقعه كربلا» با حضور نویسنده اثر برگزار می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مهدی قرقچیان، مسوول دبیرخانه پژوهشکده تاریخ‌ اسلام با اشاره به این که نتایج مجموعه مباحث نشست‌های این مرکز در پایان سال در قالب کتاب منتشر می‌شوند، عنوان کرد: این نشست‌ها با هدف فراهم‌آوردن جلسات هم‌اندیشی پرسش و پاسخ برپا می‌شوند.
 
وی تبیین ابعاد ناپيداي قيام امام حسين(ع) را از اهداف نشست عاشوراپژوهی یاد کرد و افزود: سخنران این برنامه حجت‌الاسلام محمدرضا هدایت‌پناه، مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مولف کتاب «بازتاب تفكر عثمانی در واقعه كربلا» است.

قرقچیان مجموعه فعالیت‌های این مرکز را در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی توصیف کرد و یادآور شد: بخش انتشارات این مرکز که فعالیت رسمی خود را از سال 89 آغاز کرده تاکنون موفق شده است با همکاری مجموعه‌ای از نویسندگان حوزه تاریخ اسلام و محققان حوزه دینی 15 عنوان کتاب تخصصی به چاپ رساند. همچنین این مرکز کتاب «صفةالمغرب و ارض السودان و المصر» را با ترجمه حسین قره‌چانلو در حوزه جغرافیای تاریخ اسلام در نوبت نشر دارد.

کتاب «بازتاب تفكر عثمانی در واقعه كربلا» که از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به چاپ دوم رسیده است به نوعی بازشناسي تفكر سياسي، مذهبي نيروهاي معارض قيام امام حسين(ع) در كوفه و كربلا به شمار می‌آید. 

هدایت‌پناه در این اثر می‌کوشد به شبهات واقعه کربلا پاسخ‌گوید. دشمنان شيعه همسو با تبليغات امويان با اين مغالطه و تحريف تاريخ كه كوفه پايگاه شيعيان بوده و آنان از يك سو دعوت كنندگان امام و از سوي ديگر سركوب كنندگان قيام كربلا بوده‌اند، در صددند تا شيعيان را مسوول اين فاجعه معرفي و عزاداري آنان را نوعی سرپوش و فريب القاء کنند. حركت توابين نيز فرصت مناسبي به‌ حزب حاكم داد تا ضمن تبرئه خود، آن را شاهدي بر اين مدعا تبليغ كند. 

این کتاب تلاشی است تا با تکیه بر ادله و شواهد متقن تاريخي نشان دهد كه تفكر حاكم بر نيروهاي معارض، تفكر عثماني بوده و كوفي بودن مساوي با شيعه بودن مغالطه‌اي است كه پس از فاجعه كربلا برای تبرئه حزب حاكم به‌طور گسترده تبليغ شد و نگذاشت تا حقيقت و ماهيت فكري و سياسي نيروهاي معارض آن‌گونه كه هست، شناخته شود.

از دیگر تالیفات هدایت‌پناه، این محقق و پژوهشگر حوزه تاریخ اسلام می‌توان کتاب‌های «جریان شناسی فکری معارضان قیام کربلا»، «حدیث برادری در سیره نبوی صلی الله علیه و آله» و «تاریخ تشیع؛ دولت‌ها، خاندان‌ها و آثار علمی و فرهنگی شیعه» را نام برد. 

این نشست «عاشورا‌پژوهشی» شنبه 28 آبان از ساعت 16 و 30 دقیقه تا 18 و 30 دقیقه در پژوهشكده تاريخ اسلام به نشانی تهران، خيابان شهيد عباسپور، خيابان رستگاران، كوچه شهروز شرقی، شماره 9 برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها