یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۹
انتقاد مدیركل كتابخانه‌های عمومی استان تهران از شهرداري

مدیركل كتابخانه‌های عمومی استان تهران در مراسم قدرداني از اهالی كتاب و كتابخواني استان تهران ضمن انتقاد از شهردار گفت: 10 ميليارد تومان از شهرداري تهران طلب داريم كه تا كنون يك ريال آن هم پرداخت نشده است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مراسم قدرداني از اهالی كتاب و كتابخواني استان تهران امروز يكشنبه (21 آبان) با حضور مرتضی تمدن، استاندار تهران، محسن نایبی، فرماندار تهران، منصور واعظی، دبیر كل نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور، اسفندیار مبتكرسرابی، مدیركل كتابخانه‌های عمومی استان تهران و ساير مسوولان فرهنگي استان تهران در كتابخانه مركزي پارك شهر برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم مبتكر سرابي با اشاره به آخرين ديدار كتابداران با مقام معظم رهبري گفت: ما پس از ديدار با مقام معظم رهبري در شوراي فرهنگ عمومي استان تهران براي 17 دستگاه فرهنگي برنامه‌ريزي كرديم و وظايف هر دستگاه مشخص شد و با برخي از دستگاه‌ها نيز تفاهمنامه امضا شده است. 

وي ادامه داد: رييس جمهور نيز به ما عنايت ويژه‌اي داشت و در سفرهاي خود به‌ويژه سومين سفر استاني، دستور ساخت 6 كتابخانه مركزي و چهار كتابخانه استاندارد را داد كه اميدواريم در كنار طرح‌هاي ماندگار دولت دهم اين كتابخانه‌ها نيز به بهره‌برداري برسند.
 
سخنران این بخش با بيان اين‌كه هيچ بنايي مانند بناي فرهنگي پايدار نيست، يادآور شد: بايد با همكاري همه سازمان‌ها موانع و مشكلات موجود را برطرف كرد. 

مبتكرسرابي در ادامه با ارايه آماري از رشد سرانه فضاي فيزيكي كتابخانه‌ها اظهار كرد: 10 هزار متربع به فضاي كتابخانه‌اي كشور افزوده شده و اكنون 13 كتابخانه ساخته شده كه سه باب از اين تعداد تا ايام دهه فجر به بهره‌برداري خواهند رسيد. همچنين 30 كتابخانه نهادي و مشاركتي تاكنون ساخته شده‌ و به بهره‌برداري رسيده‌اند. 10 ايستگاه مطالعه نيز در سطح استان تهران جانمايي شده است.
 
اين مقام مسوول در بخش ديگري از سخنانش با بيان اين‌كه نزديك به 400 هزار جلد كتاب از مردم جمع‌آوري شده است، افزود: ما كتاب‌هاي بسياري را جمع‌آوري كرديم و پس از وجين و دسته‌بندي، كتاب‌هاي مفيد را به كتابخانه‌هاي مدارس، مساجد و... ارسال كرديم. 
 
رييس اداره كل كتابخانه‌هاي استان تهران با بيان اين‌كه براي ساخت كتابخانه‌هاي مشاركتي با ساير مراكز همكاري مي‌كنيم، عنوان كرد: با امضاي تفاهنامه با استانداري تهران قول ساخت 130 كتابخانه روستايي به اين اداره داده شد و تاكنون نيز بيش از 30 هزار مترمربع زمين در روستاها براي ساخت كتابخانه تحويل گرفتيم و اميدواريم به بهره‌برداري برسد. 

وي ادامه داد: همچنين 6 كتابخانه سيار خريداري كرديم كه منتظر تامين نيرو هستند تا فعاليت خود را در روستاهاي استان تهران آغاز كند. 

بخش ديگري از سخنان مبتكر سرابي به انتقاد از شهرداري تهران اختصاص داشت. وي با اشاره به طلب 10 ميليارد توماني اين اداره از شهرداري تهران گفت: در سال گذشته مبلغ 10 ميليارد تومان مصوب شد كه از سوي شهرداري به ما پرداخت شود و هنوز بعد از 8 ماه يك ريال هم به ما داده نشده است. اين در حالي است كه بايد پرسيد چگونه 90 كتابخانه مشاركتي در اين استان بايد اداره شود!
 
رييس اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي استان تهران با انتقاد از شهردار تهران، بيان كرد: هشت ماه است به كتابخانه‌هاي مشاركتي و نهادي پولي داده نشده است و اميدواريم با دستور ايشان اين مشكل حل شود. 

زورمان به شهرداري تهران نمي‌رسد!
همچنین تمدن استاندار تهران در ادامه مراسم با ارايه آماري از وضعيت سرانه فضاي فيزيكي كتابخانه‌ها گفت: اكنون در سطح استان تهران 500 كتابخانه عمومي وجود دارد كه توسط مراكز مختلفي مانند شهرداري تهران، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور و ساير مراكز اداره مي‌شود اين در حالي است كه از اين تعداد 182 كتابخانه به نهاد كتابخانه‌هاي كشور در استان تهران اختصاص دارند.

وي ادامه داد: در اين 182 كتابخانه با وجود 12 ميليون جمعيت براي هر 24 هزار نفر يك كتابخانه وجود دارد كه از استاندارد جهاني آن كه 25 هزار نفر است، بالاتر است. البته بايد در نظر داشت كه ما در اين آمار كتابخانه‌هاي شهرداري و ساير مراكز را لحاظ نكرديم، در غير اين صورت اين رقم بالاتر خواهد بود.

وي تاكيد كرد: كتابخانه‌هاي تخصصي مانند كتابخانه‌هاي دانشگاه‌ها نيز در اين آمار لحاظ نشده‌اند، بنابراين وضعيت ما به لحاظ فيزيكي وضعيت بدي نيست.

استاندار تهران در ادامه آمار ديگري نيز از ميزان سرانه كتاب، تعداد اعضاي كتابخانه‌هاي عمومي و ميزان منابع موجود در كتابخانه‌‌هاي عمومي استان تهران ارايه داد و تاكيد كرد: در اين شاخص‌ها در استان تهران وضعيت مطلوبي داريم اما كيفيت كتاب و كتابخواني در تهران با توجه به جمعيت 12 ميليوني آن خوب نيست.

وي يادآور شد: نشانه‌هاي توسعه كتاب و كتابخواني در تهران كم‌اند و ما كمتر افرادی را مي‌بينيم كه در اوقات فراغت خود در اماكن عمومي و... مطالعه كنند. سالن‌هاي مطالعه در كتابخانه‌ها نيز تبديل به قرائت‌خانه شده‌اند.

تمدن تاكيد كرد: اگرچه مباحث كمٌي خوب است اما نبايد تنها به دنبال افزايش سرانه فيزيكي كتابخانه‌ها باشيم و بايد چانه‌زني در مسايل كمي و فيزيكي جاي خود را به مسايل كيفي بدهد.

وي افزود: كتابداران ما با وجود مشكلاتي مالي به خوبي فعاليت مي‌كنند اگرچه ما جلسات انجمن كتابخانه‌هاي عمومي استان تهران را كمتر برگزار كرديم اما همواره سعي كرديم تا مسايل كتابخانه‌ها را برطرف كنيم.

وي همچنين گفت: البته در جاهايي نيز زورمان نمي‌رسد به طور مثال با وجود بدهي 10 ميليارد توماني شهرداري زورمان نمي‌رسد و آنچه كه به جايي نرسد فرياد است!

كتابخانه زياد داريم اما كتابخوان كم!
استاندار تهران با اشاره به اين‌كه كتابخانه زياد داريم اما كتابخوان كم، اظهار كرد: بايد سعي كنيم كتابخوان‌ها را زياد كنيم.

تمدن با تاكيد بر استفاده از كتاب‌هايي كه در خانه‌هاي شهروندان بدون استفاده مانده، تصريح كرد: بايد خط تلفني مانند خط تلفن 110 به اين كار اختصاص داد تا مردم از طريق تماس با آن كتاب‌هاي خود را به ما اهدا كنند.

وي اضافه كرد: در سال 90 با استفاده از اين روش 400 هزار جلد كتاب در سطح استان جمع‌آوري كرديم.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به نهادينه كردن موضوع خيران كتابخانه‌ساز عنوان كرد: در بحث خيران مدرسه‌ساز و خيران سلامت پيشرفت‌هاي زيادي داشتیم و بايد كتابخانه‌سازي را نيز فرهنگسازي كنيم.

50 نمايشگاه كتاب در سطح شهرستان‌ها برگزار كرديم 
در بخش ديگري از اين مراسم سيد احسان قاضي‌زاده هاشمي، مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران با اشاره به فعاليت‌هاي صورت گرفته در هفته كتاب سال جاري گفت: 50 نمايشگاه كتاب را در سطح شهرستان‌ها برگزار كرديم و با كمك معاونت فرهنگي وزارت ارشاد نيز اهداي كتاب در سطح استان را داشتيم كه ميزان آن نسبت به استان‌هاي ديگر و حتي ميانگين كشوري بيشتر بود. 

وي ادامه داد: حدود 800 ميليون تومان كتاب در قالب 30 هزار جلد در سراسر استان تهران به دانشگاه‌هاي تهران، صنعتي شريف، امير كبير، مدرسه علمي مروي، عوارضي تهران و قم و... اهدا شد. 

به گفته دبير انجمن كتابخانه‌هاي عمومي استان تهران همچنين مراسم تجليل از نويسندگان و مولفان نيز در اين هفته در سطح استان تهران برگزار مي‌شود. 

وي افزود: در بخش نمايشگاه كتاب نيز هفت هزار عنوان كتاب تازه، وارد نمايشگاه‌ها شد و در سطح استان در حال گردش است. بخش‌هاي عفاف و حجاب، رسانه‌هاي مجازي و ديجيتال و ... نيز از  بخش‌هايي‌اند كه به نمايشگاه امسال اضافه شدند. 

در پايان اين مراسم از فرمانداران نمونه استاني، بخشداران نمونه استاني، شهرداران نمونه استاني، كتابخوانان نمونه استاني، مسوولان نمونه استاني، كتابخانه برتر فرهنگي نمونه استاني، كتابداران نمونه استاني و... قدرداني شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها