ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
سرپرست دیوان مظالم، عهدهدار رسیدگی به مطالبه حقوق کسانی بود که به نحوی حقی از آنها تضییع شده، با وجود محاکم قضایی، حقشان دادخواهی و مسترد نشده بود. در این صورت، مظلوم با دادخواهی و شکایت به این دیوان که در حکم وزارت دادگستری کنونی بود، حق خود را مطالبه میکرد و دیوان میبایست با نظرات و رسیدگی کامل، پاسخگوی همه شکایات ستمدیدگان میبود.
در حالی که همه بلاد و مناطق برای خود قاضی و حتی در بعضی موارد قاضیالقضات داشتند، بیشتر خلفا در مرکز حکومت خود دیوان مظالم تشکیل میدادند و سرپرستی و ریاست آن را به شخص با درایت و با تقوایی که به حدود الهی آگاه بود واگذار میکردند. با توجه به علم، فضیلت و تقوای سید رضی (رحمهالله)، هم زمان با دیگر مناصب، این منصب مهم نیز به وی واگذار شده بود. از همه مهمتر اینکه در عصر حکومت القادر بالله عباسی، خلافت و حکومت حرمین شریفین را افزون بر سرپرستی دیوان مظالم به او واگذار کردند.
صفحات 85 و 86/ در آستانه نهجالبلاغه/ محمد حسن نادم/ انتشارات دفتر نشر معارف/ چاپ اول/ سال 1391/ 280 صفحه/ 4500 تومان
نظر شما