شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۰
روزشمار تاریخی رخدادهای استان فارس  مکتوب شد

«پارس‌نگار» (روزشمار رخدادهای تاریخی استان فارس) به کوشش علی بایزیدی گردآوری شد. این پژوهشگر درباره کتاب گفت: «پارس‌نگار» به رویدادهای تاثیرگذار و مهم استان فارس و همچنین چهره‌ها و شخصیت‌های این استان بر اساس تقویم تطبیقی سال 1391 می‌پردازد._

نویسنده و پژوهشگر تاریخ و جغرافیا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: «پارس‌نگار» رخدادهای تاثیرگذار و مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، فرهنگی، هنری و ادبی استان فارس است که برای نخستین‌بار به‌چاپ رسیده است. این کتاب همچنین به چهره‌ها و شخصیت‌های بزرگی که در مرزهای کنونی جغرافیایی این استان می‌زیسته‌اند می‌پردازد.

علی بایزیدی افزود: پیش از این چنین مجموعه‌ای در استان گلستان منتشر شده بود و استان فارس نیز با پیشینه تمدن باستانی که دارد به چنین مجموعه‌ای نیاز داشت؛ بنابراین ضرورت تالیف این کتاب باعث شد تا به گردآوری رویدادهای این استان بپردازیم. کتاب مطابق با تقویم تطبیقی سال 1391 تدوین شده است و قرار بود به‌صورت سررسید انتشار یابد اما این کار با مشکلاتی روبه‌رو  و برای ثبت اثر و از بین نرفتن آن، به صورت کتاب منتشر شد.

این پژوهشگر تاریخ و جغرافیا بیان کرد: «پارس‌نگار» براساس ماه بخش‌بندی شده و در ابتدای هر روز نیز بیتی از یک شاعر استان فارس آمده است. برای گردآوری این رخدادها، اطلاعات 253 عنوان کتاب، آرشیو 107 مجله و همچنین آرشیو 23 عنوان روزنامه فعال و غیرفعال سراسری و استانی و اسناد دیگر جمع‌آوری شد.

بایزیدی ادامه داد: بیشتر وقایع به دوره‌های اخیر تاریخی به‌ویژه دوره قاجار و پس از آن می‌پردازد، چرا که در منابع قدیمی‌تر، تاریخ‌نگاری دقیق و مشخص بسیار اندک بوده و در حد اشاره به سال و ماه است.

نگارنده کتاب با اشاره به رخدادهای استان فارس توضیح داد: مردم استان فارس و پژوهشگران تاریخ و جامعه‌شناسی که درباره این استان پژوهش می‌کنند، مخاطب اصلی «پارس‌نگار» به‌شمار می‌آیند و امیدوارم با توجه به مسایل پخش و توزیع کتاب در محدوده جغرافیایی این استان، کتاب به آسانی در دست خوانندگان و پژوهشگران قرار گیرد.

علی بایزیدی، متولد 1361 در گرگان و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت MBA است. وی کتاب «قصه‌های عامیانه گرگانی» را در دست نشر دارد. 

چاپ نخست «پارس‌نگار» (روزشمار رخدادهای تاریخی استان فارس) در 302 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات نظری به بازار کتاب آمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها