چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۹
آشنایی با مهارت پژوهش در یک کتاب

يكي از بخش‌هاي اصلي هر تحقيق و پژوهش را پيشينه نظري پژوهش تشكيل مي‌دهد. كتاب «مرور نوشته‌ها و پيشينه پژوهش» اثري است كه بر اساس آن مخاطب مي‌تواند مهارت استخراج پژوهش را ياد بگيرد.-

رحمت‌الله فتاحي، یکی از دو مولف كتاب «مرور نوشته‌ها و پيشينه پژوهش» درباره موضوع اصلي اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: يكي از بخش‌هاي اصلي هر تحقيق و پژوهش را پيشينه نظري پژوهش تشكيل مي‌دهد و براي اين‌كه يك تحقيق به خوبي انجام شود بايد مباني نظري آن به درستي مرور شود تا از دل آن، سوالات، زمينه‌ها و فرضيه‌هاي پژوهش استخراج شود.
 
عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد ادامه داد: انجام اين كار نيازمند مهارت است تا بتوانيم با استفاده از روش تحليل انتقادي و خلاق، پژوهش را به دانشي نو و تازه تبديل كنيم و از اين طريق به انباشت علمي كمك كنیم و در پيشرفت آن موثر باشيم. 

وي افزود: با اين رويكرد تا كنون كتاب مستقلي وجود نداشته كه به اين موضوع بپردازد و تنها برخي از آثار به صورت پراكنده اين موضوع را مورد بررسي قرار داده‌اند. 

اين استاد دانشگاه با اشاره به اين‌كه اين كتاب به ويژه براي دانشجويان دكترا و كارشناسي ارشد مورد استفاده قرار مي‌گيرد، گفت: معتقدم دانشجويان با مطالعه اين اثر مي‌توانند مهارت لازم را كسب كنند. 

فتاحي در پاسخ به اين سوال كه در كتاب حاضر چه موضوعي بيشتر مورد تاكيد قرار گرفته است، افزود: شناسايي پژوهش و منابعي كه بايد براي پژوهش جديد مورد استفاده قرار گيرد، اصلي‌ترين موضوع كتاب است. در درجه دوم نيز نحوه تحليل است؛ بايد دانش و مهارت لازم را درباره تحليل انتقادي پژوهش داشته باشيم. در ويرايش‌هاي بعدي كتاب مي‌توانيم به صورت عميق‌تر وارد اين مساله شویم و مثال‌هاي عيني‌تر از پايان‌نامه‌ها براي آن بياوريم و بگوييم كه به طور مثال در مرور يك پيشينيه چه نقاط ضعف و قوتي وجود دارد. 

به گفته فتاحي، در صورت ويرايش بعدي در كتاب، ساختار كلي آن حفظ مي‌شود.

كتاب «مرور نوشته‌ها و پيشينه پژوهش» نوشته رحمت‌الله فتاحي و مهري پريرخ با شمارگان دوهزار و 200 نسخه و بهاي سه‌هزار تومان از سوي نشر كتابدار منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها