چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۲
40تا 60 درصد ایرانی ها میانه خوبی با مطالعه ندارند

مدیرکل منابع نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور در جمع خبرنگاران در اداره کل نهاد کتابخانه‌های خراسان جنوبی گفت: 40 تا 60 درصد ایرانی‌ها اهل مطالعه نیستند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سید عارف علوی پیش از ظهر امروز(چهارشنبه) در جمع خبرنگاران در اداره کل نهاد کتابخانه‌های خراسان جنوبی اظهار کرد: بسترسازی برای تحقق نهضت مطالعه مفید از مهم‌ترین رسالت‌های نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور است.

وی افزود: با توجه به این که 40 تا 60 درصد مردم اهل مطالعه نیستند، نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور سعی دارد در قالب طرح مطالعه مفید با همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف، فرهنگ مطالعه را در جامعه نهادینه کند.

مدیرکل منابع نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور گفت: بر اساس سنجش‌های انجام شده در سال 89 در خوش‌بینانه‌ترین حالت، سرانه مطالعه ماهانه کشور 76 دقیقه و در بدترین حالت، 35 دقیقه است.

وی افزود: نهاد عمومی کتابخانه‌ها در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه معرفی و تبلیغ کتاب خوب در جامعه، 17 کارگروه را تشکیل داده است که وظیفه بررسی کتاب‌های مناسب را دارند.

وی از خرید سالانه شش میلیون نسخه کتاب توسط نهاد کتابخانه‌ها خبر داد و گفت: با توجه به صرفه‌جوبی‌های انجام شده، این نهاد اکنون ماهانه 5 هزار جلد کتاب خریداری و کتاب‌های خریداری شده را در میان سه هزار کتابخانه در سطح کشور توزیع می‌کند.

علوی با بیان این‌که نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی 100 ایستگاه مطالعه را آماده کرده است، گفت: اعتبار لازم برای هریک از این ایستگاه‌ها 50 میلیون تومان و 15 هزار عنوان کتاب برای این ایستگاه‌ها مورد نیاز است. کتاب‌های موجود در این ایستگاه‌ها از بهترین کتاب‌ها انتخاب شده‌اند و حجم آن‌ها کمتر از 150 صفحه است.

وی با اشاره به این‌که شبکه اجتماعی کتابخوانان حرفه‌ای ماهانه 28 مسابقه کتابخوانی را برگزار می‌کند، گفت: روزانه 28 هزار نفر در مسابقات این شبکه اجتماعی شرکت می‌کنند.

مدیرکل منابع نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور با بیان این که هیچ یک از کتابخانه‌های کشور منطبق با استانداردهای جهانی نیستند، گفت: یزد تنها استان کشور است که خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کرده و استان تهران در زمینه مطابقت با استانداردهای جهانی، عقب‌مانده‌ترین استان کشور است.

علوی ادامه داد: نهاد عمومی کتابخانه‌ها نگاه ویژه‌ای به گسترش کتابخانه در مناطق محروم دارد و از ابتدای دولت نهم تاکنون تعداد کتابخانه‌های کشور از هزار و 600 کتابخانه به دو هزار و 800 کتابخانه افزایش یافته است.

وی با بیان این‌که قانونمندترین کتابخانه دیجیتال کشور در نهاد عمومی کتابخانه‌ها راه اندازی شده است، گفت: مبلغ یک میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز بخش چند رسانه‌ای کتابخانه‌های کشور در نظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور همچنین از خرید 60 هزار نسخه دیجیتال برای نهاد عمومی کتابخانه ها خبر داد و با بیان این‌که این نهاد در بخش تولید کتاب‌های بریل برای نابینایان عملکرد خوبی نداشته است، گفت: تولید این کتاب‌ها به دلیل هزینه زیاد در کشور سخت است.

علوی ادامه داد: قدردانی از کتابخوانان برتر و تمامی کسانی که در عرصه کتاب فعالند، از برنامه‌های این نهاد در هفته کتاب است.

وی با بیان این که خراسان جنوبی نخستین استانی است که تمامی کتابخانه‌های آن مورد بازدید قرار گرفته‌اند، گفت: کمبود فضا و تجهیزات سخت‌افزاری، مهم‌ترین مشکل کتابخانه‌های خراسان جنوبی است. 

مدیرکل منابع نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور با اشاره به این‌که بخش چند رسانه‌ای در استان خراسان جنوبی وضعیت مناسبی ندارد، گفت: گسترش بخش کودکان در کتابخانه‌های خراسان جنوبی به دلیل استقبال زیاد کودکان، از برنامه‌های نهاد در استان است و این نهاد سعی دارد امکانات خود را در کتابخانه‌های خراسان جنوبی به اندازه‌ای برساند تا به نیاز مراجعه کودکان پاسخ مناسب بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط