دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۵
باورهاي قلبي در «دخيل عشق» تجلي ‌يافت

«دخيل عشق» داستاني دراماتيك و برگرفته از الگو‌ و انديشه‌هاي ديني است كه با روايتي از زندگي صبوره،‌ بهيار دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران آغاز مي‌شود. مريم بصيري، داستانش را در یکی از آسايشگاه‌های جانبازان دنبال مي‌كند. صبوره با پايان جنگ به اين آسايشگاه آمده و از جانبازان پرستاری می‌کند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، داستان «دخيل عشق» از آسايشگاهي در شهر مشهد آغاز مي‌شود و خواننده را درگير زندگي دختري مي‌كند كه تمام زندگي‌اش را وقف خدمت به جانبازان كرده است. سرنوشت اين بهيار بر اساس نذرش كه ازدواج با يك جانباز و خدمت به اوست رقم مي‌خورد.

مریم بصيري در اين كتاب، داستانش را با سرگذشت جانبازي به نام رضا پیش می‌برد كه پاها و يك دست خود را در جبهه از دست داده است. جانباز شدن رضا باعث اختلاف بين پدر و مادر او مي‌شود. پدر آن‌ها را ترك مي‌كند و بعد از گذشت ده سال از پايان جنگ رضا به دليل فوت مادر به آسايشگاه منتقل مي‌شود.

نويسنده با به تصوير كشيدن رنج‌هاي رضا و نذري كه صبوره در دل دارد مخاطب را براي خواندن ماجرا به دنبال خود مي‌كشد: «رضا از درد به خود مي‌پيچد، طوري كه دختر او را نبيند، صبوره دلش مي‌خواهد همان جا و همان موقع خجالت را كنار بگذارد و حرف دلش را بزند. اما حرف زدن با مردي كه دوست ندارد حرف بزند سخت است.»

صبوره براي اداي نذرش از توسل به امام رضا (ع) کمک می‌گیرد. بخش اصلي گفت‌وگو‌ها و درد دل‌ شخصيت‌هاي داستان به حرم امام رضا (ع) پيوند مي‌خورد. جايی كه اين امام واسطه حرف دل آدم‌ها مي‌شود.

صبوره كه به سن چهل سالگي رسيده و با مادر پيرش زندگي مي‌كند با اصرار‌ برادرش براي ازدواج با مردي بنگاه دار رو به رو مي‌شود تا پس از ازدواج او خانه پدري را بفروشد و براي خود خانه‌اي بخرد. نويسنده حرف دل صبوره را چنین می‌نویسد: «ببين سيدرضا... باز شرمي دخترانه جلوي زبانش را مي‌گيرد و ديگر نمي‌تواند چيزي بگويد. لبش را مي‌گزد و سرش را پايين مي‌اندازد... من نذر كردم فقط همسر جانباز بشم، اما نمي‌دونم چرا اين همه سال نشد... شايد لياقتش رو نداشتم. شايد زيادي سخت مي‌گرفتم.» مرد هيچ واكنشي نشان نمي‌دهد. «حاضرين با من زير يك سقف زندگي كنيد.»

اما رضا سكوت مي‌كند و داستان پس از مراسم‌ هفته دفاع‌مقدس در آسايشگاه، به حضور جانبازان آسايشگاه‌های تهران و مشهد در حرم امام رضا(ع) مي‌رسد. جايی كه اشك دربارگاه او جاي هر صحبتي را مي‌گيرد. رضا از امام هشتم اجابت نذرش براي شهادت را طلب مي‌كند و صبوره خدمت به رضا و رضا زودتر از صبوره حاجتش را مي‌گيرد.

پس از شهادت رضا، صبوره دچار شك و ترديد‌هاي بسيار مي‌شود. او همچنان عشق رضا را در دل دارد ولي نويسنده براي پيش‌برد داستان شخصيت ديگري به نام رسول را وارد ماجرا مي‌كند، مردي كه سه فرزند دارد و از بيماري رنج مي‌برد. 

در ماجراهاي مربوط به رسول، آنچه كه بيشتر مورد توجه مخاطب قرار مي‌گيرد باور‌هاي قلبي دختر براي اداي نذر اوست و حاجتي كه سال‌ها از امام رضا (ع) طلب كرده است.

داستان با شك دختر پيش‌مي‌رود و صبوره ازدواج با رسول را بر خلاف باور و نذري كه داشته مي‌پذيرد. در پس ماجرا‌هايی كه رخ مي‌دهند ارتباط صبوره با دنياي جانبازان و آسايشگاه آن‌ها و دنيايي كه براي خود ساخته بود قطع مي‌شود و تنها حسرت گذشته برجاي مي‌ماند.
 
ولي زندگي رسول و بيماري او آغاز داستان ديگري در كتاب مي‌شود. درست جايي كه صبوره تمام اميدش را براي اداي نذرش از دست داده و به همراه رسول بر سر مزار رضا رفته است متوجه واقعيتي مي‌شود كه نگاه او براي ادامه زندگي با رسول را تغيير مي‌دهد. 

داستان «دخيل عشق» در قطع رقعي و 276 صفحه، با شمارگان سه هزار نسخه و بهاي 80 هزار ريال توسط نشر عصر داستان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط