چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰
«جستار‌های روشی در علوم اجتماعی» کتاب شد

«جستارهای روشی در علوم اجتماعی» عنوان کتاب محمد‌رضا طالبان است که برای آشناسازی دانش‌پژوهان و علاقه‌مندان با برخی چشم‌انداز‌های نوین در حوزه روش‌های تحقیق در علوم اجتماعی به رشته تحریر درآمده است.-

دکتر محمدرضا طالبان، مولف کتاب «جستار‌های روشی در علوم اجتماعی» به اهمیت نقش الگو‌های روشی در علوم اجتماعی اشاره کرد و به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: «روش» ابزاری است که توسط آن تئوری یا فرضیه‌های تئوریک، اخذ، بسط و آزمون می‌شود و به عنوان ناظر بر قواعد تصمیم‌گیری برای رد یا ابطال گزاره‌ها به صورت فرضیه کاربرد دارد. 

وی ادامه داد: تحقیقات اجتماعی را می‌توان در ساده‌ترین تعبیر، دیالوگی منظم میان ایده‌های نظری و شواهد تجربی دانست. ایده‌های نظری به محققان اجتماعی کمک می‌کنند تا شواهد تجربی را معقول سازند. 

وی گفت: کتاب «جستار‌های روشی در علوم اجتماعی» به دانش‌پژوهان علوم اجتماعی این امکان را می‌دهد که با توجه به شیوه‌های گوناگون تحقیق و بازنمایی حیات اجتماعی و نیز پیشرفت مطالعات علوم اجتماعی با مسایل و مشکلات این حوزه آشنا شوند و به یک وحدت در عین کثرت، بین تمامی روش‌های تحقیقات اجتماعی برسند.

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی افزود: این کتاب شامل سیزده مقاله در حوزه روش‌شناسی علوم اجتماعی است که برای آشناسازی دانش‌پژوهان و علاقه‌مندان به چشم‌اندازهای نوین حوزه روش‌های تحقیق در نشریه‌های علمی و آموزشی مختلف چاپ و منتشر شده است. 

طالبان گفت: این کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده است، بخش نخست این کتاب شامل هفت مقاله با عنوان «مسایل روش با تاکید بر استنباط علّی» در علوم اجتماعی است که به موضوع‌هایی نظیر«مکانیسم‌های علّی و جامعه‌شناسی»، «تحلیل خلاف واقع در تبیین‌های تاریخی علوم اجتماعی» و «معضل آزمون استدلالی علّی در تحقیقات تطبیقی- تاریخی» می‌پردازد. 

وی ادامه داد: در بخش دوم این کتاب با عنوان «کاربرد روش»، سه مقاله با موضوع‌های «درآمدی منطقی بر تبیین فرهنگ انقلاب اسلامی»، «تاملی بر تکنیک ردیابی فرایند در مطالعات انقلاب ایران» و «درآمدی روش‌شناسانه بر تحلیل بولی فوران از انقلاب ایران» آورده شده است. 

مولف کتاب، «نقد روشی با تاکید بر مطالعات تطبیقی» را عنوان بخش سوم این اثر نامید و افزود: «دلالت ابطالی انقلاب ایران برای نظریه انقلاب اسکاکپول»، «نقدی بر مقاله تحلیل جامعه‌شناختی دمکراتیزاسیون در ایران» و «نقدی بر مقاله توسعه سیاسی، اقتصادی و نابرابری اجتماعی» موضوع‌هایی است که در بخش پایانی به آن پرداخته می‌‌شود. 

وی در پایان گفت: این اثر حاصل پژوهش در حوزه علوم اجتماعی است و دانشجویان رشته‌های علوم اجتماعی و علوم سیاسی در سطح کارشناسی‌ارشد و دکترا می‌توانند از آن به عنوان یک منبع مهم درسی استفاده کنند. 

کتاب «جستار‌های روشی در علوم اجتماعی» در 345 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای دوازده هزار تومان از سوی پژوهشکده امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها