گونتر گراس نویسنده برنده نوبل آلمان ظرف روزهای آینده یک کتاب شعر جدید بر ضد اسراییل را منتشر می کند.-
این نویسنده برنده نوبل در قالب 87 شعر به قدرشناسی از «مردخای وانونو» تکنسین هسته ای اسراییلی که به جرم خیانت و افشای اسرار هسته ای اسراییل به 18 سال زندان محکوم شد میپردازد. «وانونو» سال 1986 خارج از سرزمین های اشغالی به افشاگری در مورد برنامه های اتمی اسراییل پرداخت. گونتر گراس در اشعار خود از این تکنسین هستهای به عنوان قهرمان این عصر و یک الگو یاد کرده و وی را تحسین میکند.
کتاب شعر جدید این نویسنده بزرگ آلمان در 128 صفحه در انتشارات اشتایدل به زیر چاپ می رود. این کتاب علاوه بر مجموعه 87 شعر مربوط به «وانونو» در برگیرنده متن هایی در مورد اروپا، یونان و یک بیانیه عاشقانه انتقادی در مورد آلمان است. همچنین گراس متن های شخصی زیادی را در این اثر تازه خود گنجانده که موضوع آن ها پیری، از دست دادن دوستان و برات شدن حس مرگ به دل است. گونتر گراس برای هر یک از اشعار این کتاب یک تصویر نیز کشیده است. احتمالا این کتاب تازه جنجال های سیاسی جدیدی به راه خواهد انداخت.
«مردخای وانونو» یک اسرائیلی مراکشی تبار است. وی سابقا تکنسین هستهای نیروگاه اتمی دیمونای اسرائیل بود که سال ۱۹۸۶ در مصاحبه با هفتهنامه بریتانیایی ساندیتایمز اطلاعات و تصاویری محرمانه از این نیروگاه و کلاهکهای اتمی اسرائیل در اختیار این نشریه انگلیسی قرار داد.
پس از آن که موساد اطلاع یافت وانونو، اطلاعات محرمانه مربوط به کلاهکهای اتمی اسرائیل را به هفته نامه ساندیتایمز تحویل داده، تصمیم به دستگیری وی گرفت، اما از آنجا که مردخای وانونو از اسرائیل خارج و در خاک بریتانیا اقامت گزیده بود و موساد بنابر قراردادهای امنیتی که با سازمان اطلاعات و امنیت خارجی بریتانیا داشت، نمیخواست در خاک بریتانیا دست به آدمربایی بزند. از این روی، مقامات موساد تصمیم گرفتند تا با کمک عوامل انسانی وی را ترغیب کنند تا بریتانیا را به خواست خود ترک و به کشور ایتالیا سفر کند. از این روی، یک مامور اطلاعاتی زن عضو موساد با نام عملیاتی «سیندی»، ماموریت یافت تا به عنوان یک «توریست آمریکایی» و به صورت ظاهرا «اتفاقی» با وی آشنا شود و پس از طرح دوستی، وانونو را متقاعد کند تا برای تعطیلات آخرهفته به رم ایتالیا سفر کنند. ساعاتی پس از ورود به رم، کماندوهای موساد وی را دستگیر و طی عملیاتی به اسرائیل منتقل کردند. پس از بازگردانیدن به اسرائیل، وی در دادگاهی، به اتهام جاسوسی و خیانت به کشور و به علت «افشای اسرار هستهای کشور» به مدت ۱۸ سال زندانی شد. او پس از آزادی در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۰۴ میلادی، نیز اجازه خروج از اسرائیل و مصاحبه با خارجیها را نداشت. مردخای وانونو، در دادگاهی در اسرائیل به سرپیچی از الزامات آزادیاش (مصاحبه با خارجیها) به 6 ماه حبس تعزیری، محکوم شد.
آوریل امسال نیز گراس با شعر «آنچه باید گفته شود» دولت اسراییل را به خشم آورد و موجب شد تا مقامات صهیونیستی ورود گراس به خاک سرزمین های اشغالی را ممنوع کنند. گراس در این قطعه شعر، اسراییل را به همراه سلاح های اتمی اش تهدیدی برای صلح جهانی و ایران دانسته است.
نظر شما