دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
سومین دفتر شاه‌حسین‌زاده به زبان آذری منتشر می‌شود

سومین مجموعه شعر رویا شاه‌حسین‌زاده به زبان آذری تا چند ماه دیگر از سوی نشر بوتا منتشر و راهی بازار کتاب می‌شود. دو مجموعه قبلی این شاعر به زبان فارسی به چاپ رسیده‌اند. دومین دفتر شعر وی امسال در دومین طرح «صدای تازه» موسسه هنر رسانه اریبهشت ارایه شد.-

شاه‌حسین‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره سومین دفتر شعرش توضیح داد: سومین مجموعه شعرم به احتمال زیاد تا دی ماه امسال از سوی نشر بوتا در ارومیه راهی بازار کتاب می‌شود. این مجموعه که هنوز عنوان مشخصی برای آن در نظر نگرفته‌ام، دربرگیرنده 40 قطعه شعر به زبان آذری است.

وی اشاره‌ای به اتمام چاپ نخست دومین مجموعه شعرش با عنوان «آخرین مکتوب عاشقانه من» داشت و گفت: این دفتر در مجموعه طرح «صدای تازه 2» موسسه انتشاراتی هنر رسانه اردیبهشت به چاپ رسید و به زودی چاپ دوم آن نیز از سوی همین موسسه منتشر می‌شود.

این شاعر ادامه داد: «آخرین مکتوب عاشقانه من» در برگیرنده 86 عنوان شعر با مضامین عشق، زندگی، مرگ، تنهایی و دلتنگی است که از سال 1388 تا 1390 سروده شده‌اند.

وی اشاره‌ای به نخستین دفتر شعرش داشت و گفت: دفتر نخستم با عنوان «قرمز همیشه انار نیست» در سال 1388 به چاپ رسید. به‌طور کلی شاعر ساختارگرایی نیستم و همواره مضمون در شعر برایم اهمیت بیشتری داشته است تا این‌که بخواهم بر مسایل فنی و ساختاری شعر تمرکز کنم.

شاه‌حسین‌زاده افزود: این مساله بدین معنی نیست که در حوزه مسایل فنی و ساختاری شعر مطالعه‌ای ندارم، اما معتقدم دانش شعر باید در خود شعر حل شود، نه این‌که برآن غلبه کند. برهمین اساس تفاوت این دو دفتر شعر وابسته به تجربه‌های من در این مدت است.

وی به درگذشت همسرش در سال 1388 بر اثر یک تصادف اشاره و تشریح کرد: هر حادثه‌ای یکسری از داشته‌های انسان را می‌گیرد و در مقابل چیزهای جدیدی به او می‌دهد. بی‌شک آن‌چه از تجربه مرگ عزیزان از دست می‌دهیم و به دست می‌آوریم در حس و نوع نگاه ما به زندگی تاثیرگذار است و آن تاثیر در رگه‌های شعر نیز خودش را نشان می‌دهد.

شاه‌حسین‌زاده درباره ویژگی‌های دومین دفتر شعرش افزود: از نظر یکپارچگی و عناصر شعری دفتر دوم قوی‌تر از دفتر نخست است و البته اگر پختگی در این زمینه دیده می‌شود به پختگی بازمی‌گردد که در روح، تفکر و نوع نگاه من به زندگی رخ داده است، نه این‌که تعمدی باشد.

وی در پایان یادآور شد: کمتر شعرهایم را در محافل یا انجمن‌های ادبی خوانده‌ام و به‌طور کلی اهل نشست‌ها و انجمن‌های ادبی نیستم. از یک سو بیشتر از طریق مجازی با مخاطبانم ارتباط دارم و از سوی دیگر اهل مطالعه هستم و در حوزه شعر و نقد شعر بیشتر مطالعه می‌کنم.

رویا شاه‌حسین‌زاده متولد 1356 و کارشناس زبان و ادبیات فارسی است.

پیش‌تر در مجموعه شعری مشترک بخشی از سروده‌هایش را به همراه دیگر شاعران زن منتشر کرده و تصویرگری چند کتاب شعر و داستان کودک را انجام داده است. همچنین نخستین دفتر شعر او با عنوان «قرمز همیشه انار نیست» سال 1388 از سوی موسسه هنر و رسانه اردیبهشت به چاپ رسید.

دومین مجموعه شعر شاه‌حسین‌زاده با عنوان «آخرین مکتوب عاشقانه من» در 96 صفحه، شمارگان سه هزار نسخه و قیمت هزار و 600 تومان نیز از سوی همین موسسه انتشاراتی منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط