سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۰
تبیین آخرين نظريه‌های هنری در كتاب «مبانی تاريخ هنر»

كتاب «مباني تاريخ هنر» شامل بررسي آخرين نظريه‌هاي هنري جنبش‌هاي مختلف فكري به ناشر سپرده شد. نويسندگان خارجي اين اثر، در مقدمه ترجمه فارسي خود به هنر معاصر ايران نيز پرداخته‌اند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، فرماليسم، ساختارگرايي، پساساختارگرايي، روانشناسي، فمنيسم جنسيتي، ماركسيسم و نظريه‌هاي پسااستعماري و پسامدرن جنبش‌هاي فكري اند كه نويسندگان در خلال نظريات آن‌ها، مباني هنر را جست‌وجو كرده‌اند.
 
اين كتاب را «گراند پوك» و «دايانا نيووال» نوشته‌اند و مجيد پروانه‌پور ترجمه آن را بر عهده داشت. اثر مذكور كه به انتشارات ققنوس سپرده شده است، مراحل اخذ مجوز را طي مي‌كند.

پروانه‌پور در گفت‌وگو با ايبنا، اين اثر را براي دانشجويان كارشناسي مناسب دانست و گفت: نويسندگان كتاب در مقدمه‌هاي خود كه يكي از آن‌ها براي خوانندگان فارسي‌زبان نوشته شده است، اين اثر را حاصل تدريس‌شان در دانشگاه «اوپن» و موسسه «كورپولد» در لندن دانسته‌اند.

وي افزود: در واقع اين كتاب نسبتا مختصر كه حدود 230 صفحه را دربر دارد، براي دانشجوياني كه مي‌خواهند با مباني فكري و نظري تاريخ هنر آشنا شوند و از اين نظريه‌ها براي نقد يك اثر هنري استفاده كنند مناسب خواهد بود. 

پروانه‌پور اين اثر را تا اندازه زيادي روزآمد دانست و گفت: چاپ نخست كتاب در سال 2008 و چاپ مجدد آن سال 2011 منتشر شد. نويسندگان كتاب، مقدمه ويژه خوانندگان فارسي را در سال 2012 نوشته‌اند و يك صفحه و نيم از اين مقدمه را نيز به هنر معاصر ايران اختصاص دادند. تا اندازه‌اي مي‌توان نظرات روز دنيا در حوزه هنر را در اين اثر يافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها