سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶
ری بردبری زیر نظر اف.بی.آی بود

ری بردبری، نویسنده بزرگ ژانر علمی تخیلی آمریکا به علت پخش حس بی‌اعتمادی و عدم اطمینان نسبت به آمریکا، توسط اف.بی.آی زیر نظر قرار گرفته بود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از گاردین، ری بردبری در طی دهه 1950 توسط اف.بی.آی زیر سوال رفته بود و ماموران دولتی او را تحت نظر قرار داده بودند و با تمام دوستان و همراهانش مصاحبه‌هایی انجام داده بودند، اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که با وجود این که نویسنده معروف در نوشته‌هایش از دولت آمریکا انتقاد می‌کرد، ولی هیچ وقت عضو حزب کمونیست نبود. 

یک فایل 40 صفحه‌ای از اسناد اف.بی.آی درباره نویسنده فقید، نشان می‌دهد اف.بی.آی تا چه حد در سال 1959 بردبری را تحت نظر داشت. اف.بی.آی هشتم ماه جون سال 1959، قبل از این که مشکلش را با مجموعه داستان‌های کوتاه بردبری با عنوان «حکایت‌های مریخ» به صراحت بیان کند این گونه نوشت: «ریموند داگلاس بردبری، نویسنده مستقل داستان‌های علمی تخیلی و نویسنده تلویزیون و فیلمنامه‌های سینمایی... به عنوان منتقد دولت ایالات متحده آمریکا توصیف شده است». بر اساس نوشته‌های اف.بی.آی داستان‌های بردبری «با یک موضوع مشترک با هم مرتبط بودند و آن این بود که افراد اهل کره زمین غارتگر هستند نه توسعه دهنده».
 
مارتین.ای.برکلی منبعی که از او در این فایل‌ها نام برده شده، به ماموران تحقیق کننده گفته بود که بردبری «احتمالا با عناصر طرفدار کمونیسم همدردی می‌کرد» و زمانی که این بحث جریان داشت که آیا اعضای حزب کمونیست می‌توانند به انجمن فیلمنامه نویسان بپیوندند یا نه، با رد این پیشنهاد او «از جایش بلند شد و فریاد زد ترسوهای طرفدار مک‌کارتی!»

برکلی که خود یک عضو سابق حزب کمونیست بوده در ادامه به اف.بی.آی گفته بود: سبک علمی تخیلی می تواند زمینه‌ای سودمند برای معرفی ایدئولوژی های کمونیستی به مردم باشد... و بعضی از داستان‌های بردبری مسلما علیه دولت ایالات متحده آمریکا و سبک کاپیتالیستی آن هستند.
 
در این فایل‌ها خبررسان دیگری نیز در مورد اثرات خطرناک سبک علمی تخیلی هشدار داده و گفته است: «افرادی مانند ری بردبری در شرایطی هستند که می‌توانند در حالت کلی علیه موسسات دولتی و خصوصا علیه دولت آمریکا افکاری زهرآگین پخش کنند.» او افزوده بود: «کمونیست‌ها موقعیت‌های خیلی خوبی را برای پخش و پیشرفت حس عدم اعتماد و کمبود اطمینان نسبت به آمریکا با ژانر علمی تخیلی پیدا کرده‌اند.» و حتی بدتر این که «هدف اصلی این نویسندگان علمی تخیلی این است که مردم را بترسانند و آن‌ها را در موقعیتی فلج شده و هیستریک قرار بدهند تا این امکان را به وجود بیاورند که جنگ جهانی سوم به راه بیفتد و طبیعتا مردم فکر خواهند کرد که پیروزی در آن ممکن نیست چون از قبل اطمینان و اخلاقشان نابود شده است.»
 
بر خلاف تمام این گفته‌ها اف.بی.آی در سال 1959 اعلام کرد هیچ گونه مدرکی مبنی بر این که بردبری عضوی از حزب کمونیست بوده، پیدا نشده است.

ري بردبري نويسنده برجسته داستان‌هاي علمي تخيلي و فانتزي که 17 خرداد ماه امسال در 91 سالگي درگذشت، خالق آثار متعدد و به یاد ماندنی است. «فارنهایت ۴۵۱» مشهورترین اثر اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها