کتاب «نظریه فرهنگی روابط بینالملل» به قلم «ریچارد ندلیبو» با ترجمه سید جلال دهقانی فیروزآبادی، روحالله طالبیآرانی و مرتضی نورمحمدی به همت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.-
نویسنده کتاب معتقد است که این اثر را باید آغازگر چرخش جدیدی در نظریه روابط بینالملل قلمداد کرد که بعد روحانی انسان را برجسته و جهان متمایزی را ایجاد میکند. از اینرو میتواند دستمایه ارزشمند و راهگشایی برای ارایه نظریاتی باشد که انسان را به صورت روحانی تعریف میکنند.
در مقدمه مترجمان نیز آمده است: «کلیه نظریههای روابط بینالملل، اعم از سطح واحد و نظاممند بر انسانشناسی خاصی استوارند زیرا در تحلیل نهایی موضوع و مبنای اصلی روابط بینالملل، همانند سایر علوم اجتماعی، انسان به صورت انفرادی یا جمعی است. از اینرو نظریههای خُرد فردی، اصالتاً کنشگر و بازیگر بینالمللی را کارگزار انسانی میدانند که بر پایه ذات خود، اهداف و انگیزههای معینی دارند.
بر این اساس رابطه تنگاتنگی بین چگونگی تعریف و تلقی انسان و پردازش نظریههای روابط بینالملل وجود دارد. نظریهای که در این کتاب ساخته و پرداخته شده است را میتوان مهمترین گسست نظری در رشته روابط بینالملل قلمداد کرد.»
نسخه انگلیسی کتاب شامل 10 فصل است که فصلهای دوم، سوم و دهم آن بر اساس نیازسنجی و در راستای کمک به طرح نظریهای بومی درباره روابط بینالملل ترجمه شده است.
کتاب «نظریه فرهنگی روابط بینالملل» با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 10 هزار و دویست و هشتاد تومان به همت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات روانه بازار نشر شده است.
نظر شما