نویسنده کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» که به تازگی منتشر شده گفت: با نوشتن چنین کتابی میخواستم درباره این لشکر و کارهایی که رزمندگانش انجام داده اند، منبعی منتشر کنم._
در آغاز کتاب چگونگی تشکیل لشکر 25 کربلا در دفاع مقدس آمده است که در ابتدا از نیروهای دو استان مازندران و گیلان در آبادان، «گردان کربلا» تشکیل میشود و با انجام موفقیت آمیز عملیات توسط این گردان تا رده لشکر ویژه 25 کربلا ارتقا مییابد.
در کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» هر بخش با عنوان یکی از عملیاتها جداسازی شده و هر عملیات با ذکر دقیق محور، زمان، اهداف، نیروهای شرکت کننده و عمل کننده، چگونگی انجام عملیات و تلفات دشمن معرفی شده است.
به گفته نویسنده کتاب، لشکر 25 کربلا در 22 عملیات بزرگ و هفت عملیات کوچک شرکت داشته است. اما این کتاب به 24 عملیات پرداخته است. عملیاتها به ترتیبی که در کتاب آمده از این قرار است: محور کرخه - دزفول، محور شوش، ثامنالائمه(ع)، طریقالقدس، محمدرسولالله(ص)، فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، محرم، والفجر یک و چهار و 6، بدر، قدس یک و دو، والفجر هشت (معروف به نبرد فاو)، کربلای یک و چهار و پنج و هشت و ده، نصر چهار، والفجر ده، بیتالمقدس هفت.
در انتهای کتاب، روز شمار جنگ، اسامی شهدای استان مازندران و وضعیت مرزها در سالهای مختلف جنگ تحمیلی عراق علیه ایران پیوست شدهاند.
سرتیپ پاسدار علی اکبر پاشا، نویسنده کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» در گفتوگو با ایبنا، درباره منابع این اثر اظهار کرد: قبل از شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در درگیریهای کردستان با گروهکهای ضد انقلاب شرکت داشتم و از ابتدای جنگ در جبهههای دفاع مقدس، در قسمت اطلاعات و عملیات و پس از ارتقای گردان کربلا به تیپ و لشکر به عنوان معاون فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ و لشکر فعالیت میکردم. در همان زمان همه اطلاعاتِ عملیاتها را با جزییات یادداشت میکردم و برای کتاب از آنها استفاده کردم.
وی افزود: همچنین با تحقیق از حدود 20 فرمانده گردان و 10 فرمانده تیپ لشکر 25 کربلا، اطلاعاتم را گسترش دادم.
پاشا با بیان اینکه عملیاتهایی که این لشکر در آنها حضور داشته را به ترتیب تاریخ وقوع در ماه و سال آورده، اظهار کرد: پس از اطلاعاتی که درباره هر عملیات مثل ساعت انجام عملیات، تعداد نیرو، فرمانده عملیات و فرمانده تیپ ارایه کردهام، خاطرات خودم از حضور در این عملیاتها را به اضافه تحلیلی از هر عملیات نوشتهام.
نویسنده کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» با ذکر تاریخچهای از این لشکر گفت: نیروهای استانهای مازندران و گیلان در آبادان، ابتدا به صورت دسته و گروهان و سپس گردان مستقل «کربلا» به فرماندهی مرتضی قربانی ساماندهی و پس از مدتی نیز به تیپ 25 کربلا تبدیل شدند. بعد از عملیات محرم تیپ به لشکر 25 کربلا به فرماندهی سردار عمرانی ارتقا یافت و پس از مجروحیت این فرمانده و سه تن دیگر از فرماندهان بعد از او، بعد از عملیات بدر فرماندهی لشکر به عهده سردار مرتضی قربانی گذاشته شد و لشکر به رده ویژه 25 کربلا ارتقا یافت.
سرتیپ پاسدار پاشا با اشاره به اینکه قبل از نگارش این کتاب خاطرات خود از عملیات والفجر هشت را که لشکر 25 کربلا در شناسایی و انجام آن شرکت داشته در قالب کتابی با عنوان «151 روز شناسایی» آورده، افزود: با نوشتن کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» میخواستم درباره این لشکر و کارهایی که انجام داده است، منبعی ایجاد کنم.
وی در پاسخ به چرایی آوردن نام مازندران در ابتدای عنوان کتاب با وجودی که نیروهای لشکر 25 کربلا از اهالی دو استان مازندران و گیلان بودند، اظهار کرد: چون نیروهای اعزامی این دو استان به جبهههای کردستان، غرب و جنوب در چالوس و مقر منطقه سه سپاه پاسداران جمع میشدند و هماکنون هم این لشکر به سپاه کربلا ارتقا یافته است، عنوان کتاب را چنین انتخاب کردم.
کتاب «مازندران - لشکر ویژه 25 کربلا در دفاع مقدس» در قطع وزیری و ۱۷۲ صفحه با شمارگان 2 هزار نسخه و بهای 58 هزار ریال از سوی نشر «شلاک» منتشر شده است.
نظر شما