محمد عابدي که بهتازگی تالیف «جهاد اقتصادی از منظر قرآن» را به پایان رسانده است، این کتاب را اثری جامع در باب مبانی، راهها و بررسی آسیبشناسانه جهاد اقتصادی بر پایه توصیههای مقام معظم رهبری توصیف کرد.-
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: در این مسیر با یافتن ریشههای قرآنی جهاد اقتصادی در مواردی با تحریمها و مبارزات یهودیان، منافقان و برخی از مسیحیان با پیامبر گرامی اسلام و نحوه مقابله رسول خدا با این دشمنیها آشنا شدم و کوشیدم این مطالب را در اثرم انعکاس دهم.
این کارشناس قرآن و علوم تفسیری عنوان کرد: برداشت اغلب مردم از جهاد اقتصادی به ویژه واژه «جهاد» بعد نظامی آن است در حالی که جهاد ابعاد گوناگونی دارد و تنها به حرکتهای نظامی گفته نمیشود. در زمان رسول خدا(ص) به دلیل شرایط خاص آن زمان، بیشتر جهادها در عرصه نظامی رخ دادهاند در حالی که باید بدانیم جهاد علاوه بر آن که در قرآن کریم معانی و ابعاد گوناگونی دارد، در بررسیهای لغوی نیز تنها به معنای اقدامات نظامی نیست.
عابدی، بررسی مبانی، آسیبها و موانع جهاد اقتصادی از منظر قرآن کریم را اقدام اصلی خود یاد کرد و افزود: برای درک ابعاد اقدامات لازم در حوزه جهاد اقتصادی نیازمند مراجعه و درک بطون آیات قرآنی هستیم، چرا که به تنهایی و با مراجعه ظاهری به این کتاب آسمانی معنای جهاد اقتصادی قابل استخراج نیست از این رو به تفاسیر گوناگون مراجعه کردم و وقتی سخنان مقام معظم رهبری را در حوزه جهاد اقتصادی ملاک قرار دادم، مستندات قرآنی برای این مطالب یافتم به این نکته رسیدم که توصیههای ایشان در حوزه جهاد اقتصادی برگرفته از قرآناند.
وی با اشاره به این که بخشی از کتاب «جهاد اقتصادی از منظر قرآن» را به بررسی مقایسهای میان اقتصاد اسلامی و اقتصاد غربی اختصاص داده است، عنوان کرد: در این بخش از تحقیقاتم به این مطلب دست یافتم که تنها وقتی اقتصاد بر پایه دین باشد، رسالت و هدف اسلامی پیدا میکند.
عابدی در پایان یادآور شد: کتاب «جهاد اقتصادی از منظر قرآن» اکنون در مرحله بازبینیهای نهایی قرار دارد و پیشبینی میشود پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بهزودی آن را برای مخاطبان خاص خود یعنی دانشجویان و پژوهشگران منتشر کند.
نظر شما