چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰
باید فرهنگ کتابخوانی را در میان خانواده‌ها ایجاد کنیم

حجت‌الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه شهرستان بجنورد، دیروز (24 مرداد) در دیدار با کتابداران استان خراسان شمالی عنوان کرد: باید با تلاش مضاعف فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در میان خانواده‌ها به وجود بیاوریم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی، امام جمعه بجنورد در این دیدار با اشاره به سخن حضرت امیرالمومنین علی (ع) درباره کتاب مبنی بر این‌که کتاب بوستان دانشمندان است، گفت: در بوستان آن‌چه می‌بینید، نشاط و بالندگی است و تشبیه امام به این دلیل است که کتاب باعث نشاط و شادابی در میان افراد می‌شود.

حجت‌الاسلام یعقوبی در ادامه به دغدغه مقام معظم رهبری درباره کتاب اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری، جایگاه واقعی کتاب در جامعه است. ایشان بار‌ها به این موضوع اشاره کرده‌اند که «غصه‌ای دل مرا فراگرفته است و آن این‌که کتاب هنوز در میان مردم رواج نیافته است.» این دغدغه ایشان بسیار ارزشمند است و در این راستا ما باید فرهنگ انس با کتاب را در میان خانواده‌ها ایجاد کنیم و شاهد روزی باشیم که کتاب به عنوان یکی از اقلام سبد خانوار هر ایرانی باشد.

در این دیدار همچنین مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با ارایه گزارشی از وضعیت کتابخوانی در استان گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی دارای سرمایه عظیمی است و آن عنایت، اهتمام و حمایت مقام معظم رهبری از کتاب و کتابخوانی است.

علی رحیمی با بیان این‌که در سال‌های اخیر انقلابی در کتابخوانی کشور رخ داده است، افزود: دغدغه‌های مقام معظم رهبری موجب شد تا در شورای فرهنگ عمومی کشور و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی سندی با عنوان «سند نهضت مطالعه مفید» به تصویب برسد تا در چشم‌انداز ۱۴۰۴ وضعیتی مطلوب را ترسیم کند.

دبیر کمیته نهضت مطالعه مفید استان با اشاره به رشد شاخص‌های کتابخانه‌ای در دولت نهم گفت: ارتقای کیفیت خدمات کتابخانه‌ای، افزایش تعداد کتابخانه ها از ۱۲ به ۶۵ باب، افزایش حدود چهار برابری اعضا و پنج برابری منابع کتابخانه‌های عمومی بخش‌هایی از این تحول فرهنگی است. 

رحیمی گفت: تا دو سال پیش از فناوری‌های اطلاعاتی در کتابخانه‌ها کمتر استفاده می‌شد ولی اکنون فعالیت در شبکه کتابخوانان حرفه‌ای، کتابخانه دیجیتال و چندرسانه‌ای، کتابخانه همراه با استفاده از سامانه بلوتوث، پخش اذان ماهواره‌ای و انجام خدمات کتابخانه‌ای از جمله تمدید امانت به صورت اینترنتی – رزرو کتاب و جست‌وجو در فهرست مشترک کتابخانه‌های عمومی کشور، بخشی از بهره گیری فناوری‌های نوین در کتابخانه‌های عمومی‌اند.

وی افزود: وجود بیش از یک میلیون مقاله الکترونیکی و همچنین بیش از یک میلیون نسخه کتاب دیجیتال در ۴۰ هزار عنوان، از دیگر ظرفیت‌های خدمات الکترونیکی در کتابخانه‌های عمومی است که به تازگی به خدمات کتابخانه‌ای افزوده شده است.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان برگزاری مسابقات کتابخوانی را بخشی از فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی دانست و گفت: در هر ماه ۱۵ مسابقه کتابخوانی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط