ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
سید احمد هاتف اصفهانی از سادات حسینی است و خاندان او اصالتاً اهل اردوباد آذربایجان بودهاند که در زمان پادشاهان صفوی به اصفهان مهاجرت کرده و در این شهر متوطن گردیدهاند. به این ترتیب، تولد هاتف در شهر اصفهان اتفاق افتاده و در همانجا به تحصیل ریاضی و حکمت و طب پرداخته و گویا در این فنون از محضر میرزا محمد نصیر اصفهانی استفاده کرده و در شعر نیز مشتاق را راهنما و استاد خود اختیار کرده است.
هاتف تا آخر عمر با میرزا محمد نصیر اصفهانی که در عصر کریم خان زند مقیم شیراز بود مکاتبه و مشاعره داشت و پس از مرگ مشتاق به همراهی دوستان خود آذر و صبا دیوان استاد خود را جمعآور کرد و بیشتر سالهای عمر خود را به مصاحبت با «آذر بیگدلی» و «صباحی بیدگلی» گذرانید. ظاهراً در سالهای آخر عمر مقیم قم گشته و در اواخر سال 1198 ق. در آن شهر درگذشته و در همانجا به خاک سپرده شد.
گفته میشود که در ابتدای جوانی و قبل از شروع به تحصیلات در اصفهان به شغل علاّفی اشتغال داشته، سیدی کریم و خلیق بوده و مشرب عرفانی داشته است.
صفحه 296 / طبیبان شاعر/ دکتر محمد سیاسی/ انتشارات میرماه/ چاپ دوم/ سال 1391/ 616 صفحه/ 30000 تومان
نظر شما