چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
صفحه امروز؛ 14 آگوست

برتولت برشت، جان گالزورتی، دانیل استیل، رنه گوسینی، چسلاو میلوش ، الیاس کانتی و جی. بی پریستلی از نویسندگانی هستند که سال‌ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، برتولت برشت، جان گالزورتی، دانیل استیل، رنه گوسینی، چسلاو میلوش ، الیاس کانتی و جی. بی پریستلی هنوز از جایگاه ویژه‌ای در میان ادب دوستان برخوردارند. 

برتولت برشت
برتولت برشت، نمایشنامه نویس، کارگردان و شاعر آلمانی چنین روزی در سال 1956 در برلین شرقی از دنیا رفت. وی که فوریه 1898 در باواریا به دنیا آمد از بزرگترین شاعران سیاسی و اجتماعی آلمانی زبان پس از هاینریش هاینه به شمار می رود. او بیشتر برای نمایشنامه ها و تئاترهای روایی برجسته‌اش شهرت دارد اما در کنار نمایشنامه نویسی اشعار بسیار زیبایی نیز سروده است. وی نخستین سروده‌هایش را بین سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۷ یعنی زمانی که تنها 15 سال داشت سرود و آن ها را در نشریات محلی به چاپ رساند. نخستین نمایشنامه وی با نام «بعل» سال 1918 نوشته و سال 1923 منتشر شد. «آوای طبل در شب» نمایشنامه دوم اوست. «مادر»، «دایره گچی قفقازی»، «زن نیک ایالت سچوان»، «ننه دلاور و فرزندان او»، «کله گردها و کله تیزها»، «استثنا و قاعده»، «آن که گفت آری و آن که گفت نه» و «آدم آدم است» شماری از مهم‌ترین نمایشنامه های وی هستند.

جان گالزورتی
جان گالزورتی، نویسنده و نمایشنامه نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1867 به دنیا آمد. وی با نوشتن آثار برجسته نام خود را به عنوان یکی از برترین نویسندگان انگلیسی ثبت کرد و در سال 1932 موفق شد تا جایزه نوبل را از آن خود کند. وی نخستین مجموعه داستان کوتاهش را با عنوان «از چهار نفس» در سال 1897 منتشر کرد و پس از آن «جاسلین» را سال 1898 به چاپ رساند. «جزیره ریاکاران»، «خانه روستایی»، «برادری»، «گل تیره»، «مزد ناچیز»، «سرزمین های آزاد»، «آن طرف»، «پنج داستان»، «یک مرد مقدس»، «پابرهنه»، «دنیای کاخ» و «اجاره داده می شود» از دیگر آثار ارزشمند اوست. وی ژانویه 1933 از دنیا رفت. 

دانیل استیل
دانیل استیل، رمان نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1947 به دنیا آمد. او بیشتر برای رمان های رمانتیک و عامه پسندش شهرت دارد که به بیش از 28 زبان زنده دنیا ترجمه شده و بیش از 800 میلیون نسخه از کتاب هایش در سرتاسر جهان به فروش رسیده است. وی چهارمین نویسنده پرفروش لقب گرفته و از 22 کتاب وی اقتباس سینمایی شده است. او نوشتن را از 19 سالگی آغاز کرد و نخستین رمانش با عنوان «رفتن به خانه » را سال 1973 منتشر کرد . «به افتخار خود»، «یک روز در یک زمان»، «سانست در خیابان ترونر»، «قول»، «گمشده»، «دان عزیز»، «پیمان عشق» و «حالا و همیشه» از جمله آثار اوست. او با جدیدترین اثرش با عنوان «دوستان ادبی» مثل همیشه در فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز جای دارد.

رنه گوسینی
رنه گوسینی، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1926 در جنوب پاریس به دنیا آمد. وی که یکی از نویسندگان معروف داستان های کمیک استریپ است با «لوک خوش شانس» و «ماجراهای نیکولا کوچولو» به شهرت رسید. او فعالیت داستان‌نویسی خود را صرفاً به ماجراهای لوك خوش شانس، محدود نكرد و علاوه بر داستان‌نویسی مدتی نیز سردبیری مجله‌ «پیلوت» را بر عهده داشت. وی همچنین فیلمنامه تعدادی از انیمیشن‌های سینمایی و تلویزیونی را نیز در کارنامه ادبی خود دارد. از سال 1996 جایزه رنه گوسنی به یاد وی راه اندازی شد که به برترین اثر ادبی طنز تعلق می گیرد. وی نوامبر 1977 در حالی که تنها 51 سال داشت، از دنیا رفت.
 
چسلاو میلوش
چسلاو میلوش، شاعر و نویسنده لهستانی چنین روزی در سال 2004 برای همیشه آرمید. وی که در سال 1911 در لیتوانی دیده به جهان گشود، در سال 1951 با حاکمیت استالین در افتاد و به فرانسه و پس از آن به آمریکا تبعید شد. وی با نگارش کتاب «ذهن اسیر» در سال 1953، به شهرت بین المللی دست یافت. وی در این کتاب با روشنفکران چپ گرا که خود را درگیر کمونیسم کردند تسویه حساب کرده است. آثار این نویسنده بزرگ لهستانی متاثر از همبستگی یا همان جنبش های آزادی خواهانه لهستان است. او سال 1978 جایزه نیوستات را دریافت کرد و سال 1980 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد و بیش از پیش مورد توجه ادب دوستان قرار گرفت. «سه زمستان»، «نجات» و «سرود مروارید» از جمله آثار اوست. 

الیاس کانتی
الیاس کانتی، رمان نویس و نمایشنامه‌نویس بلغاری چنین روزی در سال 1994 از دنیا رفت. وی سال 1905 در شهر «روزه» بلغارستان دیده به جهان گشود. او به زبان‌های بلغاری، انگلیسی، فرانسوی و آلمانی تسلط داشت اما همه آثارش را به آلمانی نوشت و به همین دلیل برای قدردانی از زحماتش در حوزه فرهنگ و تاريخ به عنوان نويسنده آلماني انتخاب شد و موفق شد تا در سال 1981 جایزه نوبل را از آن خود کند. خاندان كانتي بازرگانان يهودي اسپانيايي‌‏الاصل بودند كه مدام نقل ‏مكان مي‏كردند. كانتي و خانواده‌‏‏اش سال 19141 به انگلستان رفتند اما پدرش يك سال بعد فوت کرد و مادرش آن ها را به وين برد. او سال 1924 رشته شیمی را در دانشگاه انتخاب کرد اما پس از مدتی آن را ترک و به ادبیات روی آورد. او «کمدی خودپسندی» را سال 1934، «برج بابل» را سال 1935 و شاهکارش «مردم و قدرت» را سال 1962به رشته تحرير درآورد. كانتي سال 1952 شهروند افتخاري انگلستان شد اما با اين حال در سال 1970 به زوريخ رفت و در سوييس مستقر شد. «عروسی»، «نابینایی»، «اپرای میمون ها»، «مشعل در گوش» و «فیروزها» از دیگر آثار اوست. 

جی. بی پریستلی
جان بویتون پریستلی، رمان نویس و نمایشنامه نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1984 از دنیا رفت. وی که سپتامبر 1894 به دنیا آمد 26 رمان در کارنامه ادبی خود دارد. او از سال 1927 فعالیت ادبی اش را با انتشار نخستین کتابش آغاز کرد و در سال 1929 موفق ترین رمانش با عنوان «هم نشینان خوب» را منتشر کرد که جایزه تیت بلک را برایش به ارمغان آورد و او را در ردیف چهره های ملی قرار داد. وی رمان بعدی اش را سال 1930 با عنوان «مالک پیاده رو» منتشر کرد. «گنج خطرناک»، «آخر بهشت»، «قبل از این هم اینجا بوده ام»، «کورنیلوس»، «مردم سرگردان»، «رویای روز تابستانی» و «وطن فرداست» از آثار وی هستند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها