سردار محمدرضا نقدي در اين آيين با بيان اينكه ابعاد گسترده جهاد زنان و پاسداري آنها از ارزشهاي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس هنوز براي بسياري از خواص اين عرصه ناشناخته است، گفت: هيچ عرصهاي تا اين اندازه مورد غفلت واقع نشده است در حالي كه انتشار آثاري در زمينه جهاد زنان در دوران انقلاب اسلامي و دفاع مقدس ميتواند زمينه مناسبي براي پيشبرد اهداف انقلاب اسلامي در سطح بينالمللي باشد.
وي از نحوه استقامت و پايداري زنان مسلمان ايراني در دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامي به عنوان عرصهاي ياد كرد كه با شناساندن آن به زنان كشورمان ميتوان از بسياري از آسيبهايي كه متوجه زنان كشورمان شده است پيشگيري كنيم، افزود: بسياري از دستگاهها با هزينههاي بسيار ميكوشند از آسيبهاي اجتماعي كه متوجه زنان است جلوگيري كنند در حالي كه با اندكي توجه به مجاهدتها، ايثار و اهداف و آرماني كه زنان در دوران انقلاب اسلامي و دفاع مقدس پيش گرفتند ميتوان تنها با صرف هزينههاي فرهنگي، زنان را با اهداف و وظايف اساسي خود آشنا كرد.
سردار محمدرضا نقدي، نبود توجه به زنان در جمهوري اسلامي را يكي از اتهاماتي دانست كه از سوي مجامع بينالمللي متوجه كشورمان است و گفت: با انتشار بيشتر اينگونه آثار، ترجمه و انتشار آنها در سطوح بينالمللي نهتنها ميتوان اين اتهامات را خنثي كرد كه ميتوان بر عشق و شور مردم دنيا نسبت به انقلاب اسلامي افزود. اكنون با انتشار اين دو اثر ميتوان گفت كاري آغاز شده اما به نسبت هفتهزار شهيد زن كشورمان، حتي نميتوان گفت گامي در اين زمينه برداشتهايم.
وي ابتكار عبدالرضا سالمينژاد، نويسنده كتاب «دختري كنار شط» در تبيين شخصيت شهيد مريم فرهانيان و روش تربيتي خانواده او در ابتداي كتاب را ستودني دانست و افزود: اين اقدام هر چند ابتكاري جالب توجه در خاطرهنويسي محسوب ميشود اما بهتر بود نويسنده اين معرفي را در لا به لاي اثر به خرج ميداد تا به ذائقه مخاطب عام هم خوش بيايد و او را بيشتر با اثر همسو كند.
سردار نقدي انجام تبليغ مناسب براي آثاري از اين دست را بسيار با اهميت دانست و گفت: هرچند ابتكارهاي ناشر در طرح جلد ويژه اين نوشتار (دختري كنار شط) بر جذابيت آن ميافزايد اما بايد دانست كه بدون تبليغ مناسب بهترين كتاب هم نميتواند نظر مخاطب را به خود جلب كند.
وي افزود: هنر شهادت است كه داستانهايي از اين دست را جذاب ميكند اما بايد توجه داشت كه آثاري در دنيا منتشر ميشوند كه خالي از هرگونه جذابيتند ولي با تبليغهاي گسترده و مطلوب توانستهاند اقبال خوبي در ميان مخاطبان داشته باشند. بنابراين بايد اين آثار را در بزنگاههاي مناسب به مردم معرفي كرد.
عبدالرضا سالمينژاد مولف كتاب «دختري كنار شط» ديگر سخنران اين نشست بود. وي با بيان اينكه در ميان پروندههاي موجود، اطلاعات اندكي درباره شهداي زن وجود دارد، اظهار كرد: در ميان پروندههايي كه از شهدا مطالعه ميكردم اطلاعات «مريم فرهانيان» نظرم را به خود جلب كرد و در مرحله نخست با آن که به خانواده او دسترسي نداشتم، با سفر به آبادان كتاب «قصه من و مريم» را نوشتم كه با اقبال خوبي مواجه شد. من از همان زمان آرزوي نوشتن زندگينامه كامل اين شهيد را داشتم كه با حمايت نشر «فاتحان» اين امر محقق شد.
وي سپس به بيان ويژگيهاي مهم شخصيتي شهيد فرهانيان پرداخت و گفت: روحيه شهادتطلبي، حضور در اجتماع و روحيه خودسازي مداوم از ويژگيهاي بارز اوست اما يادداشتنويسي و خاطره نويسي، با اهميتترين ويژگي اين بانوي شهيد است. همچنين او از معدود بانوان شهيدي است كه داراي وصيتنامه است. اين نكته ميتواند مورد الگوي دختران جوان ما قرار گيرد.
سردار ملکی، معاون سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نيز در اين مراسم از انتشار 48 عنوان كتاب براي كنگره شهداي زن دفاع مقدس از سوي نشر فاتحان خبر داد و كتاب «نقش زن در دفاع مقدس» نيز تا پايان شهريورماه منتشر خواهد شد.
در پايان اين مراسم ضمن رونمايي از كتابهاي «دختري در كنار شط» و «دختري با روسري آبي» از عبدالرضا سالمينژاد و فريبا طالشپور به عنوان نويسندگان اين دو اثر قدرداني شد.
نظر شما