چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۹
کارگر شورَکی «فرهنگ‌‌نامه شورَک» را نوشت

محمد کارگر شورکی که «فرهنگ‌نامه شورک(شهیدیه)» را به رشته تحریر درآورده، تلاش کرده است این اثر، فرهنگ کاملی از ادبیات شفاهی، کتاب‌شناسی و تاریخ منطقه شورک باشد.-

کارگر شورکی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: شورک یکی از پرجمعیت‌ترین منطقه‌های واقع در شرق شهرستان میبد است که جمعیتی حدود 12 هزار نفر دارد. این منطقه در دهه 1360 به علت تعداد بسیار زیاد شهید در دوران دفاع مقدس، به «شهیدیه» تغییر نام داد. 

این پژوهشگر ادامه داد: شورک همچنین صاحب کوچکترین شهید دفاع مقدس در ایران با 12 سال سن است. ساختمان مسجد جامع شورک از آثار تاریخی مهم دوران صفوی است. این منطقه در سال 1377 به شهرستان میبد پیوست. 

وی درباره کتاب «فرهنگ‌نامه شورک» اظهار کرد: شورک در آیینه اشعار، شهدا، بزرگان، پزشکان متخصص، عنوان برخی از بخش‌های این کتاب را تشکیل می‌دهند. در بخشی با عنوان «دیگران» افراد مهم تاریخ شورک از جمله کسانی که فعالیت‌های عام‌المنفعه و خیرخواهانه انجام داده‌اند، معرفی و شرح حالی از آنان ارایه می‌شود.

کارگر شورکی افزود: «کتابشناسی شورک» عنوان بخش دیگری از کتاب است که شامل معرفی حدود 60 عنوان کتاب درباره شورک است. اشعار و ترانه‌ها، اولین‌ها، دعاها و نفرین‌ها، برخی از  قسمت‌های این کتابند. در بخشی از کتاب با عنوان «چیستان‌ها» حدود 20 چیستان مربوط به فرهنگ عامه شورک ارایه شده است. بخش «ضرب‌المثل‌ها» نیز بیش از 30 ضرب‌المثل شورکی را در خود جای داده است.

وی ادامه داد: اشعار آیینی ـ مذهبی، اماکن، اوزان و مقادیر و واژه‌نامه دیگر بخش‌های این را تشکیل می‌دهند.

نویسنده «فرهنگ‌نامه شورک» همچنین به بخشی از این کتاب با عنوان «فرهنگ زلال» اشاره کرد و گفت: در دهه فجر سال 89 به همت کانون ثامن‌الائمه مسجد خاتم‌الانبیاء شورک و با همکاری امام جمعه میبد، طرحی اعلام شد که طی آن، عرضه سیگار در شورک پایان یافت. مردم و فروشندگان همکاری خوبی با این موضوع داشتند و شاعران شورک نیز از این طرح استقبال کرده و اشعاری در این باره سرودند. در بخش «فرهنگ زلال» کتاب، پوسترهای طراحی شده برای این طرح را همراه با شعرهای شاعران دراین باره، ارایه کرده‌ام.

وی افزود: حجت‌الاسلام علیرضا اعرافی، امام جمعه میبد و رییس جامعه‌المصطفی‌العالمیه، بر این کتاب مقدمه نگاشته است. همچنین حاج میرزا محمد کاظمینی، مسوول و بنیانگذار بنیاد فرهنگی پژوهشی ریحانه الرسول یزد نیز یادداشتی بر این کتاب نوشته است.

کارگر شورکی ادامه داد: در این کتاب بیش از 700 عکس از آثار تاریخی و باستانی منطقه و شخصیت‌های مهم و برجسته آن، همراه با اسناد مهمی در رابطه با تاریخ و مراجع تقلید شورک آورده شده است.

««تذکره مشاهیر میبد(سال 86)»، «منتخبی از اسناد کتابخانه تخصصی کارگر شورکی(87)» و «سرای غزل» عنوان دیگر آثار کارگر شورکی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها