جی .کی رولینگ، منشی پریم چند، لین رید بنکز، سز نوتبوم، پل آندرسون و پیتر رزگر از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی طلوع یا غروب کردهاند.-
جی .کی رولینگ
جوآن جو رولینگ، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1965 در شهر «ییت» نزدیک بریستول انگلستان دیده به جهان گشود. وی با نوشتن هفت رمان درباره هری پاتر، دانش آموز مدرسه علوم و فنون جادوگری، نه تنها به چهره ای بین المللی تبدیل شد بلکه ثروتی هنگفت کسب کرد. مجموعه هری پاتر که توجه جهانی را به خود جلب کرد، به 65 زبان دنیا ترجمه و برنده جوایز گوناگون شد و بیش از 400 میلیون نسخه از آن در سراسر دنیا به فروش رسید و نام خود را به عنوان پرفروش ترین مجموعه کتاب در تاریخ ادبیات ثبت کرد. رولینگ که در رشته زبان و ادبیات فرانسه در دانشگاه اکستر انگلستان تحصیل کرده بود، سال ۱۹۹۰ هنگامی که در انتظار قطار در ایستگاه بود، ایده هری پاتر و مدرسه جادوگری در ذهنش شکل گرفت و در سال 1994 کتاب نخست این مجموعه را به پایان رساند. وی سال 1998 «هری پاتر و تالار اسرار» و «زندانی آزکابان» را راهی کتابفروشی ها کرد و سال 2000 نوشتن «هری پاتر و جام آتش» را تمام کرد. «هری پاتر و محفل ققنوس» و «هری پاتر و شاهزاده دو رگه» جلدهای بعدی این مجموعه بودند. آخرین کتاب از مجموعه داستانهای «هری پاتر» با عنوان «هری پاتر و یادگاران مرگ» در جولای سال ۲۰۰۷ منتشر شد. سال 2001 نخستین فیلم هری پاتر توسط کمپانی «وارنر برادرز» بر پرده سینما ظاهر شد و به دنبال آن داستان های بعدی آن با موفقیت بر پرده نقره ای نقش بست. رولینگ پس از مجموعه هری پاتر در سال ۲۰۰۸ «افسانههای بیدل قصهگو» را به چاپ رساند که درباره یکی از ماجراهای طرح شده در این مجموعه است. «کوییدیچ در گذر زمان» و «جانوران جادویی و زیستگاه آنها» نیز کتاب های دیگری هستند که او حول شخصیت های خلق کرده در این مجموعه نوشته است. «یک فضای خالی اتفاقی» عنوان جدیدترین کتاب رولینگ است که قرار است برای بزرگسالان در سپتامبر 2012 ( شهریور) منتشر شود.
منشی پریم چند
منشی پریم چند، نویسنده هندی چنین روزی در سال 1880 به دنیا آمد. او بنیانگذار شیوه نوین داستان نویسی در ادبیات اردو و هندی است. در کارنامه ادبی وی بیش از 12 رمان، 250 داستان کوتاه، تعدادی نمایشنامه و چند کتاب که از زبان های دیگر به هندی ترجمه شده به چشم می خورد. او که ابتدا نوشتن را با نام مستعار نواب رای آغاز کرد با خلق آثار زیبایش خیلی زود شهرت پیدا کرد و برخی از نویسندگان هندی عنوان «امپراتور رمان» را به وی دادند. وی فعالیت ادبی خود را با معلمی آغاز کرد، سپس سردبیری مجله ادبی زمانه را در کانپور بر عهده گرفت. زبان او در داستان هایش، زبان هندی و نزدیک به زبان محاوره مردم هند و آمیخته به الفاظ اردو و فارسی است؛ حتی عناوین بیشتر رمان ها و مجموعه های داستانی او آمیخته به واژگان فارسی است. نخستین داستان وی در سال 1907 با عنوان «گرانبهاترین جواهر دنیا» به چاپ رسید سپس دومین رمانش را نیز در همان سال به چاپ رساند. «جلوه ایثار»، «بازار حسن»، «گوشه عافیت» از دیگر آثار اوست. وی اکتبر 1936 از دنیا رفت.
لین رید بنکز
لین رید بنکز، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1929 در لندن به دنیا آمد. وی برای کودکان و نوجوانان می نویسد و در کارنامه ادبیاش 40 عنوان کتاب وجود دارد که بیشترشان جزو پرفروش ها بودهاند. نخستین رمان وی با عنوان «اتاق ال شکل» در سال 1960 منتشر شد و فروش بسیاری را به خود اختصاص داد و با اقتباس از آن فیلمی ساخته شد. کتاب دیگر وی با عنوان «هندیها در قفسه» که در سال 1980 نوشته شد بیش از 10 میلیون نسخه فروش را به خود اختصاص داد و بر پرده سینما نیز نقش بست. بنکز بیوگرافی خانواده برونته را با عنوان «تیرگی چهارتن» به رشته تحریر در آورده و یک کتاب جداگانه نیز درباره شارلوت برونته با عنوان «راهی به کشوری ساکت» نوشته است. «بازگشت به هندوستان» ، «راز قفسه»، «پل شکسته» و «اسرار هندوستان» از دیگر آثار اوست.
سز نوتبوم
«کورنلیس یوهانس ژاکوبوس ماریا نوتبوم»، نویسنده هلندی چنین روزی در سال 1933 به دنیا آمد. وی جوایز ادبی بسیاری را به خود اختصاص داد و یک بار نیز به عنوان نامزد دریافت جایزه نوبل انتخاب شد. نخستین رمان وی با عنوان «فیلیپ و دیگران» در سال 1955 منتشر شد و برنده جایزه آنه فرانک شد. دومین رمانش با عنوان «قهرمان مرده بود» در سال 1963 منتشر شد، اما آن چه سبب شهرت وی شد خلق کتاب «تشریفات مذهبی» در سال 1983 بود که او را به چهره ای ادبی در هلند و کشورهای دیگر مبدل کرد و جایزه «پگاسوس» را برایش به ارمغان آورد. او سفرنامه های متعددی نیز نوشته که هر یک از زیبایی خاصی برخوردارند. او جایزه دو سال پیش بنیاد کنراد آدناوئر آلمان را دریافت کرد.
پل آندرسون
پل آندرسون، نویسنده داستان های علمی – تخیلی آمریکایی چنین روزی در سال 2001 برای همیشه آرمید. وی که نوامبر 1926 به دنیا آمد ، کار ادبیاش را از زمانی آغاز کرد که به عصر طلایی در آمریکا شهرت داشت. او کارهای مختلف فانتزی، رمان های تاریخی و داستان های کوتاه زیبایی را نوشته و جوایز مختلفی از جمله جایزه نبولا و هوگو را به خود اختصاص داده است.
آندرسن در سال 1972 به عنوان ششمین رییس انجمن نویسندگان داستان های علمی – تخیلی و فانتزی انتخاب شد. «گربه ای که روی دیوارها راه می رود»، «راه دراز خانه»، «جنگ دو جهان» و «زمان شلیک» از آثار اوست.
پیتر رزگر
پیتر رزگر، شاعر اتریشی چنین روزی در سال 1843 به دنیا آمد . او در سال 1913 به دریافت جایزه نوبل نزدیک شد اما موفق نشد آن را کسب کند. «وقتی من جوان بودم» و «خانهای در مزرعه» از آثار اوست. وی ژوئن 1918 از دنیا رفت.
نظر شما