محمود آموزگار در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره پیگیری معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان از سوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، عنوان کرد: پیگیری ما در دو بخش معافیت مالیاتی ناشران و همچنین کتابفروشان است.
دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان ادامه داد: در ماده واحده اردیبهشت 1380 معافیت مالیاتی کتابفروشان تصریح شده ولی بنا بر تفسیر سازمان امور مالیاتی از «بند ل» ماده 139 مبنی بر این که در این بند اشارهای به عبارت کتابفروشان نشده، به استناد ماده 273 همان قانون، ماده واحده اردیبهشت 1380 منسوخ اعلام شد و مورد اعتراض اتحادیه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارشی صحت ادعاهای ما را تایید کرده و بر اعتبار ماده واحده 1380 صحه گذاشته، گفت: در بند ل ماده 139 مصادیق ذکر نشده بلکه فعالیتها قید شده که شامل فعالیتهای هنری، مطبوعاتی و انتشاراتی است و همچنین قید شده این فعالیتها به موجب دریافت مجوز از وزارت ارشاد از پرداخت مالیات معافاند.
آموزگار تاکید کرد: تعیین مصادیق فعالیتها به عهده وزارت ارشاد گذاشته شده و وزارتخانه باید این مصادیق را تعیین کند به همین دلیل از سوی وزیر ارشاد این مصادیق به ریاست جمهوری ارجاع شد و طبق دستور وی کتابفروشان از پرداخت مالیات معاف شدند اما دستور وی هنوز منجر به صدور بخشنامه سازمان امور مالیاتی نشده که ما پیگیر این موضوع هستیم.
وی در بخش دیگر از سخنانش درباره معافیت مالیاتی ناشران، افزود: آییننامه اجرایی موضوع تبصره 3 بند ل ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم برای ناشران مشکلاتی به وجود آورده است. از ابتدای سال 1388 مشاغل موضوع بند «ج» ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم به بند «ب» انتقال داده شد و تکالیف جدیدی از جمله ارایه دفاتر درآمد و هزینه برای ناشران در نظر گرفته شد.
آموزگار ادامه داد: ناشران به زعم این که معاف از مالیاتاند اقدامی برای ارایه دفاتر به دارایی انجام ندادند و به استناد مواد 15 و 16 همان آییننامه اجرایی ناشران مشمول پرداخت مالیات شدند.
این فعال حوزه نشر عنوان کرد: در ماده 15 مشمولین معافیت ماده 139 باید تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند و در صورت انجام ندادن از معافیت مالیاتی محروم میشوند.
آموزگار با تاکید بر این که معافیت مالیاتی دایمی، مطلق و بی قید و شرط است، گفت: نمیتوان قانون را با بخشنامه و آییننامه منتفی تلقی کرد. موارد 15 و 16 آییننامه مورد اعتراض تمام کسانی است که مشمول این قانوناند.
وی در پایان سخنانش اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و هنر با اجرای این آییننامه با مشکل مواجه بودند بنابراین رییس جمهوری دستور اصلاح آییننامه و رسیدگی به اعتراضات را برای خواستههای اهالی فرهنگ و هنر صادر کرد و اجرای آییننامه از ابتدای مردادماه به مدت 6 ماه متوقف شد.
سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰
نظر شما