دوشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۷
«سفر کالیو» و داستان‌هایی درباره جنون

مجموعه داستان «سفر کالیو» نوشته فرهنگ راد منتشر شد. این داستان‌ها با محوریت موضوع دیوانگی و جنون نوشته شده‌اند و نویسنده در هر داستان براساس این دستمایه به نقد گوشه‌ای از فضای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دهه‌های 40 و 50 خورشیدی پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در نامگذاری اغلب داستان‌های این کتاب واژه «دیوانگی» به کار برده شده‌ است و نویسنده مانند دیگر آثارش سعی داشته تا به موضوعی خاص در یک مجموعه داستان بپردازد.
 
در نخستین داستان این مجموعه که «جنون از جنس ایژ» نام گرفته، راوی درباره جنون یک موتور سیکلت در محله‌ای از محله‌های شهر رشت قصه‌ای را تعریف می‌کند؛ ضمن آنکه دیدگاه فلسفی نویسنده در لایه‌های زیرین داستانی پنهان نمانده است. 

این داستان با مروری بر گوشه‌ای از مناسبات مردم این شهر از نگاه نویسنده، با نقدی ظریف بر فضای سیاسی وارد فضای داستانی شده است و جنون موتوری با نام «آقای بیب» را دستمایه‌ای برای توصیف برخی رفتارهای افراد حکومتی رژیم سابق قرار داده است. 

 راد درباره این اثر توضیح داد: در این کتاب 16 داستان درباره جنون گنجانده شده است و مانند کارهای پیشینم این داستان‌ها نیز به موضوعی خاص تعلق دارند.
 
وی افزود: سعی دارم کارهایم را براساس دسته‌بندی به موضوعاتی خاص مانند مرگ، جنون و غیره بنویسم و به نوعی یکدستی در نوشتن برسم.

در بخشی از این داستان می‌خوانیم: «به بالای بالکن ساختمان شهرداری قدیم رفت و از آن جا با خوش‌حالی انبوهی از قربانیان شاه و میهن را زیر پای خود در محدوده آسفالت دور میدان مرکزی شهر جمع شده دید. دولت مرد شروع به سخنرانی کرد و اگر چه بیشتر حرف‌هایش از جنس دروغ‌های استاندارد و فابریک بود به رضایت تمام می‌دید که مردم سراپا ایستاده‌اند  و نگاه آن‌ها مطابق انتظار دقیق و جدی است...» 

«دیوانه محبوب سال‌های کودکی من»، «دیوانه و جاده»، «دیوانه زیبای پایین ده» و «غول روستای بالازده و جنونش» نام برخی از داستان‌های این مجموعه‌اند. 

در قسمتی از توضیحات پشت جلد این کتاب آمده است: «کتاب به مساله‌ای محوری، دیوانگی می‌پردازد و آن را در بسترهای مختلف زندگی شخصیت‌های اثر دنبال می‌کند. در این کتاب سبک و فرم جایگاه ویژه خود را دارند و نوعی طنز با رویکردی به گروتسک در آن نقش پررنگی دارد..»

«سفر کالیو» تابستان امسال (1391) به شمارگان هزار و  100 نسخه از سوی انتشارات «روزنه» منتشر شد و طرح روی جلد آن اثر سیدصدرالدین بهشتی است. این کتاب 144 صفحه و قیمت آن چهار هزار و 500 تومان است.

«آدم‌ها در پایان راه» نام مجموعه داستان پیشین راد است که در سال 89 از سوی نشر ققنوس به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط