جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۲
صفحه امروز؛ بیستم جولای

اریک اکسل کارلفلت، پل والری، جورج جانستون، کورمک مک کارتی، جس والتر و توماس برگر از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان، هر یک با خلق شاهکاری روشنگر راه دیگران در دنیای بزرگ ادبیات بوده اند. 

اریک اکسل کارلفلت
اریک اکسل کارلفلت، شاعر سوئدی چنین روزی در سال 1864 به دنیا آمد. او برای اشعار سمبولیکش که به اشتباه به عنوان اشعار منطقه ای شهرت یافت، مورد توجه قرار گرفت. او فعالیت کاری اش را با معلمی آغاز کرد و پس از آن برای پنج سال پستی را در کتابخانه سلطنتی سوئد به دست آورد. سپس سال 1904 عضو آکادمی سوئد و سال 1905 یکی از اعضای بنیاد نوبل شد. او موفق شد در سال 1931 جایزه نوبل ادبی را برای اشعارش از آن خود کند. شایعه شده بود که اهدای جایزه در سال 1919 به وی پیشنهاد شد اما او آن را نپذیرفته بود. وی آوریل 1931 از دنیا رفت. 

پل والری
پل والری، شاعر و فیلسوف فرانسوی چنین روزی از سال 1945 برای همیشه آرمید. وی اکتبر1871 در «سته» شهری در جنوب فرانسه به دنیا آمد. او در دانشگاه به تحصیل در رشته حقوق مشغول شد و در سال 1889 نخستین اشعار خود را در «مجله دریایی مارسی» به چاپ رساند. اشعار او که بیشتر رویکردی سمبولیک داشت باعث شد تا پس از جنگ جهانی دوم به وی لقب «شاعر دولتی» بدهند. وی از سال 1892 تصمیم گرفت تا هر روز صبح همه اندیشه هایش را بنویسد و این یادداشت ها پس از مرگش منتشر شد. او سال 1917 با سرودن شعر «مرگ جوان» موفقیت بسیاری کسب کرد و پس از آن سال 1920 «قبرستان دریایی» و سال 1922 «جذابیت ها» را سرود. او که مدتی ریاست انجمن قلم فرانسه را برعهده داشت، به عنوان یکی از اعضای آکادمی فرانسه نیز انتخاب شد و سال 1937 برای تجلیل از اشعار بسیار زیبای او کرسی شعر «کالج فرانسه» به افتخار او بنا نهاده شد. «آقای تسته»، «واریته» و «روح و رقص» از دیگر آثار اوست.
 
جورج جانستون
جورج جانستون، نویسنده استرالیایی چنین روزی در سال 1912 در ملبورن به دنیا آمد. او فعالیت ادبی اش را با کارکردن در روزنامه آغاز کرد اما پس از مدتی در سال 1954 این کار را ترک گفت و به یونان رفت و در آنجا نویسندگی را به طور تمام وقت آغاز کرد و در این مدت با بزرگان ادبی چون «لئونارد کوهن» آشنا شد. او پس از آن در سال 1964 به سیدنی بازگشت. «برادرم جک» کتابی بود که او را به اوج شهرت رسانید و باعث شد تا در سال 1964 جایزه مایلز فرانکلین را برای آن کسب کند. او یک بارد یدگر پنج سال بعد این جایزه معتبر را برای «بی دلیل حصیر را تمیز کن» از آن خود کرد. او 18 رمان نوشته که «جاده دور»، «زن قبرسی» و «ارابه بزرگ» از جمله آن هاست. هشت کتاب غیرداستانی نیز در کارنامه وی جای دارد. وی در سال 1970 از دنیا رفت. 

کورمک مک کارتی
کورمک مک کارتی، رمان نویس و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1933 به دنیا آمد. نخستین رمان او در سال 1965 با عنوان «نگهبان باغ» منتشر شد و برایش جایزه قلم فاکنر را به همراه آورد، سپس در سال 1968 دومین کتابش را با عنوان «تاریکی بیرون» به چاپ رساند. پس از آن در سال 1973 «فرزند خدا» را خلق کرد. در 1979 بالاخره داستان «ساتری» منتشر شد. او 20 سال اين رمان را نوشت و پاره كرده بود. رمان بعدی که با عنوان «نصف النهار خون» در 1985 به چاپ رسيد بهترين كار وی تا آن زمان محسوب شد. مجله‌ «تایم» این رمان را یکی از صد رمان برتر بین سال‌های ۱۹۲۳ تا ۲۰۰۵ می‌داند اما عمده شهرت او پس از سال 1992 برای نوشتن کتاب «تمام اسبان زیبا» به دست آمد که برایش جایزه کتاب ملی آمریکا و جایزه منتقدان را به همراه آورد. رمان دیگرش با عنوان «جایی برای پیرمردها نیست» در سال 2005 به رشته تحریر در آمد و فیلمی که با اقتباس از آن سال 2007 ساخته شد چهار جایزه آکادمی را به خود اختصاص داد. رمان «جاده» نیز در سال 2006  منتشر شد و او برای آن جایزه‌ «پولیتزر ادبی» 2007 را از آن خود کرد و جایزه یادمان جیمز تیت بلک را نیز به دستاوردهایش افزود. او سال 2008 جایزه قلم سال بلو را برای دستاوردهای یک عمر فعالیت ادبی اش دریافت کرد. خشونت انسانی یکی از موضوع های مورد علاقه‌ مک‌کارتی است و علاوه بر «جاده» و «جایی برای پیرمردها نیست» نشانه‌ آن در بقیه داستان‌های مک‌کارتی و به‌خصوص «نصف‌النهار خون» دیده می‌شود. منتقدان بسیاری او را «شاعر خشونت‌های انسانی» نامیده‌اند. آثار او از جایگاه ویژه ای میان آمریکایی ها برخوردار است و هر سال به عنوان یکی از برندگان احتمالی جایزه ادبی نوبل مطرح می شود.

جس والتر
جس والتر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1965 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 6 رمان ، تعدادی داستان کوتاه، مقاله و تعدادی کارهای غیرداستانی وجود دارد. آثار او در 15 کشور و به 13 زبان منتشر شده است. وی برای رمانش با عنوان «زیر صفر» در سال 2006 برنده جایزه کتاب ملی آمریکا شد. همچنین همان سال جایزه ادگار آلن پو را برای بهترین رمان از آن خود کرد. «زندگی مادی شاعران» ، « سرزمین نابینا» و «خرابی های زیبا» از دیگر آثار اوست. 

توماس برگر
توماس برگر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1924 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او رمان، داستان و نمایشنامه به چشم می خورد و با آثارش جوایز بسیاری را به خود اختصاص داده است. او نخستین رمانش را با عنوان «دیوانه ای در برلین» در سال 1958 منتشر کرد و پس از آن رمانش «بزرگ مرد کوچک» را در سال 1964 به چاپ رسانید که به خاطر موفقیتی که برایش به همراه داشت، او تبدیل به نویسنده ای تمام وقت شد و بیشتر وقتش را صرف نوشتن کرد. «کشتن زمان»، «دشمنی» و «تدی ویلانووا چه کسی است؟» از دیگر آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها