یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۸
مروری بر دلایل تورم و بی‌کاری با «مبانی و اصول علم اقتصاد»

چاپ دوازدهم کتاب «مبانی و اصول علم اقتصاد» اثر یدالله دادگر و تیمور رحمانی منتشر شد. این کتاب به مسایل کلی علم اقتصاد چون گرانی، تورم، عرضه و تقاضا، رشد و توسعه و اقتصاد بین‌الملل می‌پردازد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مبانی و اصول علم اقتصاد» در 14 فصل نوشته شده و در آن مباحثی چون علم اقتصاد و نظام اقتصادی، مفاهیم و تکنیک‌های اساسی، رفتار کارگزاران اقتصادی و مساله تقاضا، تعادل عرضه و تقاضا، کلیات تولید و هزینه بنگاه‌ها، قیمت و تولید در بازارهای مختلف، جایگاه دولت در اقتصاد، چرخه فعالیت‌های اقتصادی و تولید ناخالص، سیاست پولی، تورم و سطح قیمت‌ها، اشتغال و بی‌کاری و کلیاتی از اقتصاد بین‌الملل آمده است.

برای مثال فصل یازدهم این کتاب به ابعاد کلی تورم پرداخته و در آن مباحث عمومی مربوط به تورم و در ادامه به آثار و عوامل تورم اشاره شده است. نویسندگان در این کتاب تورم را معلول مواردی چون فشار تقاضا، فشار هزینه تولید، تورم ناشی از فعالیت انحصارگران بزرگ، اعمال تدابیر و سیاست‌های نامتناسب دولتی و یا عوامل غیراقتصادی چون تحولات سیاسی، انقلاب‌ها و مشکلات خاص جغرافیایی و طبیعی می‌دانند و راه‌حل‌هایی را برای مبارزه با تورم بیان می‌کنند.

دکتر یدالله دادگر، یکی از مولفان این اثر، یافته‌های علمی جدید، تجارب سال‌های تدریس در دانشگاه‌های کشور، نظرات و پیشنهادهای استادان رشته اقتصاد را مبنایی برای ایجاد تغییر در متن کتاب نسبت به چاپ‌های قبلی آن دانست و توضیح داد: اطلاعات اقتصادی هر سال دستخوش تغییراتی می‌شوند و تلاش ما بر این است که در چاپ جديد، مطالب کتاب را بر اساس این تغییرات به‌روز کنیم تا دشواری‌هایی که دانشجو با آن روبه‌روست تا حدی تعدیل شود.

نویسنده کتاب «تاریخ تحولات اندیشه اقتصادی» این اثر را منبع درسی برای دانشجویان رشته اقتصاد و دیگر رشته‌های علوم انسانی دانست و افزود: در این کتاب مباحث لازم برای درس کلیات گنجانده شده و این مباحث با چارچوب‌ها و سرفصل‌های اعلام شده از سوی وزارت علوم هم مطابقت دارند.

استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره ویژگی‌های این کتاب گفت: در کتاب «مبانی و اصول علم اقتصاد» آخرین یافته‌‌های علم اقتصاد که با محتوای این کتاب همخوانی داشته آورده شده و سعی بر اين بوده كه نوآوری‌هایی هم در انتقال مطالب لحاظ شود. از سویی این کتاب از نظر پوشش کامل تمام مطالبی که برای این درس نیاز است و همچنین سازگاری با برنامه درسی دانشجویان می‌تواند قابل‌توجه باشد.

به گفته دادگر، دانشجویان رشته‌هایی چون بازرگانی، مدیریت، علوم سیاسی، حقوق، جامعه‌شناسی، حسابداری و اقتصاد صنعتی هم می‌توانند مخاطبان این اثر باشند.

در پیشگفتار این کتاب مي‌خوانيم: «هدف از ترسیم این کتاب ترسیم اجمالی مبانی و اصول علم اقتصاد و پرداختن به اصلی‌ترین مواد آن در یک درس دانشگاهی است. البته تلاش شده مطالب با زبانی نوشته شوند که علاقه‌مندان غیردانشگاهی هم بتوانند استفاده کنند... مباحث این کتاب را می‌توان در قالب یک درس دو یا سه واحدی تدریس کرد.»

طبق تعریف این کتاب، علم اقتصاد زیرمجموعه علوم اجتماعی است و رابطه تنگاتنگی با زندگی مردم دارد. نویسندگان معتقدند تبیین تئوری‌های اقتصادی، نقش گسترده‌ای در بخش‌های اقتصادی و حتی غیراقتصادی دارد و به همین دلیل است که مطالعه علوم اقتصادی و کاربردساز و کارهای عملی برای کارآمدتر کردن نظام‌های مختلف اقتصادی می‌تواند مفید واقع شود.

دادگر در سال 1374 مدرک دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه تهران دریافت کرد و اکنون عضو هيات علمی و دانشيار گروه حقوق اقتصادی دانشگاه شهيد بهشتی است. از وی تاکنون آثاری چون «اقتصاد کلان»، «مالیه عمومی و اقتصاد دولت»، «اقتصاد متعارف، اقتصاد ارتدکس و اقتصاد اخلاق‌مدار» و «ملاحظاتی در ابزارهای تامین مالی در اسلام، نظریه و عمل» منتشر شده که برخی از آن‌ها تالیف و برخی ترجمه‌اند.

دکتر تیمور رحمانی، یکی دیگر از مولفان این کتاب، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و تاکنون آثاری چون «اقتصاد کلان نوین»، «اقتصاد کلان: نظریه‌ها و مسایل» و «بررسی اثرات‏ اجرای مالیات بر ارزش افزوده در ایران بر تورم» را به چاپ رسانده است.

چاپ دوازدهم و ویرایش چهارم کتاب «مبانی و اصول علم اقتصاد» اثر یدالله دادگر و تیمور رحمانی، در 440 صفحه، با شمارگان هزار نسخه، به بهای هشت هزار و 300 تومان و از سوی انتشارات بوستان کتاب روانه کتابفروشی‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها