یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۷
صفحه امروز؛ پانزدهم جولای

آنتون چخوف، والتر بنیامین، هاموند اینس، کلیو کاسلر، گوتفرید کلر و روبرتو بولانو از نویسندگانی هستند که سال ها قبل در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان با آثار شاخصشان نقش پررنگی در ترویج ادبیات داشته اند و بسیاری از آثارشان به عنوان شاهکارهای ادبی به جای مانده اند. 

آنتون چخوف
آنتون چخوف، نویسنده و نمایشنامه نویس روسی چنین روزی در سال 1904 بر اثر بیماری سل از دنیا رفت. او که نام خود را به عنوان یکی از بزرگترین نویسندگان داستان های کوتاه در تاریخ ادبیات ثبت کرده ژانویه 1860 در شهر تاگانروک روسیه به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او بیش از 700 داستان کوتاه و بلند، صدها مقاله و یاداشت و هزاران نامه ادبی وجود دارد . وی در سال 1879 وارد دانشگاه پزشکی شد و از همان سال به نویسندگی در مطبوعات پرداخت. وی کارهای ادبی اش را با نوشتن نمایشنامه آغاز کرد؛ نمایشنامه هایی که موجب شد تا از وی پس از شکسپیر به عنوان بزرگترین نمایشنامه نویس یاد کنند. او موفق شد تا در سال 1887 جایزه پوشکین را برای مجموعه داستان «هنگام شام» از فرهنگستان روسیه دریافت کند. پس از آن در سال 1891 «جزیره ساخالین» را منتشر کرد که با اقبال فراوانی روبه رو شد. وی در سال 1901 نمایشنامه های «سه خواهران» و در سال 1904 «باغ گيلاس» را نگاشت و بر صحنه برد که در مسکو با موفقيت روبه رو شد. او پس از سال 1885 آثار برجسته ای چون «آگافیا»، «در راه»، «خوشبختی» و «نی لبک» را خلق کرد. «داستان ملال آور»، «دوئل»، «داستان یک مرد ناشناس»، «راهب سیاه» و «زندگی من» از دیگر آثار او هستند. 

والتر بنیامین
والتر بندیکس شونفلیس بنیامین، فیلسوف، منتقد و نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1892 در برلین به دنیا آمد. وی از فيلسوفان بزرگ قرن بيستم آلمان و از اعضای مکتب فرانکفورت بود كه گستره‌ فکری اش تا امروز بر فلسفه، سياست ومطالعات فرهنگي و اجتماعي اثرگذار بوده‌ است. در میان آثار شاخص وی می توان به مقاله هایی درباره رمان «خویشاوندان انتخابی گوته»، نقد آثار کافکا و مارسل پروست نام برد. او سرشار از عشق به ادبيات فرانسه بود و همراه فرانتس هسل آثاري از بالزاك، بودلر و پروست را به آلماني ترجمه كرد. در همان زمان مقاله‌اي سياسي و اجتماعي با عنوان «پاريس، پايتخت قرن بيستم» نوشت و شروع به نگارش كتاب «اثر هنري در عصر بازتوليدپذيري تكنولوژيك» كرد كه سال‌ها پس از مرگش در سال 1955 منتشر شد. «عروسک و کوتوله»، «سال های کودکی در برلین» و «تئوری های فاشیسم آلمان» از دیگر آثار اوست. وی سپتامبر 1940به علت فرار از فاشیسم آلمان درمرز فرانسه – اسپانیا دستگیر شد و برای رهایی از نیروی گشتاپوی آلمان، به زندگی اش خاتمه داد. 

هاموند اینس
هاموند اینس، رمان نویس بریتانیایی چنین روزی در سال 1913 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 30 رمان، کتاب های کودکان و سفرنامه به چشم می خورد. وی نخستین اثر ادبی اش را در سال 1937 منتشر کرد اما آنچه سبب شهرتش شد اثر برجسته «سلطان کمپل» بود. بسیاری از منتقدان وی را هم ردیف آلیستر مک لین می شمارند. «زمان حمله» و «آشوب آتلانتیک» از آثار برجسته اوست. وی ژوئن 1998 دیده از جهان فروبست. 

کلیو کاسلر
کلیو کاسلر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1931 به دنیا آمد. کتاب های وی بیش از 17 مرتبه در لیست پرفروش های نیویورک تایمز قرار گرفته اند. او که نوشتن را از سال 1965 آغاز کرده، بیش از 50 عنوان کتاب در کارنامه ادبی اش دارد. وی برای خلق شخصیت «دیرک پبت» بسیار شهرت دارد. «توده قطبی»، «توفان» و «دزد» از آثار ادبی شاخص او هستند. 

گوتفرید کلر
گوتفرید کلر، نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1890 در زوریخ دیده از جهان فروبست. وی در سال 1819 به دنیا آمد. او از سال 1842 نخستین اشعار خود را سرود و یک سال بعد اولين مجموعه شعرش با نام «اشعار یک خودآموخته» به چاپ رسید. «مردم زلدولیا» اثر شاخص وی شهرت او را از مرزهای ادبی آلمان فراتر برد. در سال 1921 بنیاد «مارتین بودمر» جایزه‌ای را به نام کلر راه‌اندازی کرد که هر سال به برترین اثر هنری اهدا می شود. «مارتین زالاندر»، «داستان‏های زوریخ»، «دیوان جدید» و «دیوان کامل» از دیگر از آثار کلر هستند. 

روبرتو بولانو
روبرتو بولانو، شاعر شیلیایی در روزی مثل امروز در سال 2003 دیده از جهان فروبست. وی آوریل 1953 به دنیا آمد. این نویسنده و شاعر شیلیایی از پیشگامان موج نوی داستان نویسی آمریکای جنوبی محسوب می شود. کودکی بولانو در آوارگی با خانواده‌اش گذشت و آن‌ها سرانجام سر از مکزیک درآوردند. در تظاهرات خیابانی آخر دهه60 که به کرات در مکزیکوسیتی رخ می‌داد، او به سمت تروتسکیسم سوق پیدا کرد و وقتی کودتای اگوستو پینوشه در کشورش رخ داد، بولانو نقش جاسوس گروه مقاومت را بر عهده گرفت. او بعدها یک گروه ادبی تشکیل داد و به مخالفت با رئالیسم جادویی برخاست. وی گابریل گارسیا مارکز را به عنوان «کسی که عشق حرف زدن با رییس جمهورها و اسقف‌ها را دارد» دست می‌انداخت. از سال 1996 به بعد او سالی یک یا دو کتاب منتشر ‌کرد. از 10 رمان و سه مجموعه داستان بولانو که همه در 10 سال توفانی آخر عمرش کامل شدند، دو رمان حجیمش، «کارآگاهان وحشی» و «2666» از همه مهم‌تر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها