ایبنا نوجوان: «ایران درعهد صفویه» را محمدعلی علویکیا نوشته و امیر نساجی تصویرگری کرده است.
عصر صفویان را میتوان آغاز دوران جدید در تاریخ ایران دانست. سرزمین ما پس از سالها از استیلای بیگانگان رها شد و نخستین دولت ملی و مستقل در کشورمان تاسیس شد. دولت صفویان تشیع را مذهب رسمی کشور اعلام کرد. ایران در این دوران به کشوری قدرتمند تبدیل شد و این آغاز یک دوره رقابت و کشمکش طولانی با امپراطوری ترکان عثمانی بود که میکوشید بر سراسر جهان اسلام فرمانروایی کند.
«ایران درعهد صفویه» میکوشد تا تاسیس دولت صفویان، شکوفایی و عظمت و در پایان سقوط آن را بررسی کند. در این کتاب میتوانید پاسخ سوالهایی دربارهی چگونگی پدیدآمدن طریقت صفوی و تبدیل آن به یک مسلک سیاسی، رسمیت یافتن مذهب شیعه در ایران، روابط ایران و دولتهای اروپایی در دوران صفویه و وقایع مهم دیگری در این دوران را بیابید. نویسندهی این کتاب با استفاده از متون و منابع تاریخی و با بیانی ساده، به این سوالات پاسخ میدهد.
در بخش«تاسیس دولت صفویه» درباره نقش شاه اسماعیل در ایجاد یک دولت مستقل آمده است:
«رویاهای اسماعیل در سال 907 ه.ق. تحقق یافت. او فاتحانه وارد تبریز شد و پس از تسلط بر شهر، به عنوان اولین پادشاه سلسلهی صفویه تاج شاهی بر سر نهاد. در این زمان شاه اسماعیل فقط 14 سال داشت. سکه به نام وی زدند و او خود، در خطبهای تشیع اثنیعشری را مذهب رسمی کشور اعلم کرد.»
کتابهای بنفشه، واحد کودکان و نوجوانان انتشارات قدیانی، کتاب 60 صفحهای «ایران درعهد صفویه» را با شمارگان هزار و 650 نسخه و به بهای هشت هزار تومان در کتابفروشیها عرضه کرده است.
پنجشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
نظر شما