چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۰
تامین منابع کتابخانه‌های عمومی شهرستان بومی‌ شود

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان گفت: مسولان اداره کتابخانه‌های هر شهرستان با اطلاع دقیق و کاربردی از نیاز‌های مطالعاتی هر شهرستان، می‌توانند منابع کتابخانه‌ای را تامین کنند، اما اجرای این شیوه با صرف وقت و هزینه زیاد همراه است.-

محمد سیف در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های کشور با اطلاع از نیاز‌های کلی منابع مطالعاتی شهرستان‌ها، کتاب های درخواستی را ارسال می‌کنند اما این منابع نیازمند نیاز‌سنجی جزئی‌تر است تا نیاز‌های کتاب شهرستان‌ها به صورت بومی تامین شود. 

وی همچنین درباره احداث کتابخانه‌های جدید در ابوموسی، گفت: کتابخانه مشارکتی بخش تنب بزرگ شهرستان ابوموسی با واگذاری زمینی از سوی بخشداری این شهرستان با مساحت دو هزار متر مربع در مجتمع فرهنگی و هنری، سال آینده افتتاح می‌شود. 

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی با اشاره به احداث ساختمان جدید کتابخانه شهرستان ابوموسی، گفت: کتابخانه جدید شهرستان ابوموسی، با اعتبار 800 میلیون تومان، مساحت دوهزار و 500 متر‌مربع و زیربنای هزار و 150 مترمربع، تا کنون 20 درصد پیشرفت داشته است. 

وی با بیان این‌که احداث این کتابخانه از چهار ماه پیش آغاز شده و قرار است این طرح از زمان شروع بعد از 18 ماه به پایان برسد، گفت: به دلیل شرایط نامناسب فضای کتابخانه‌ای و امکانات محدود، ساختمان جدید این کتابخانه سال آینده همزمان با هفته دولت افتتاح خواهد شد.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی درباره میزان فضای مطالعه به نسبت جمعیت چهار هزار و 500 نفری این شهرستان گفت: دو نسخه کتاب برای هر نفر در کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی وجود دارد و این رقم در سطح استان هرمزگان بی‌نظیر است.

سیف درباره پرداخت سهم نیم‌ درصدی کتابخانه‌‌های شهرستان ابوموسی از محل درآمد شهرداری این شهرستان، افزود: همکاری شهرداری با نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی پیش از رسمی شدن پرداخت‌های نیم درصدی سهم کتابخانه‌ها نیز بسیار مطلوب بود و سال گذشته یک میلیون و هشتصد و هفتاد تومان به حساب کتابخانه‌های شهرستان ابوموسی واریز شد. 

وی با بیان این‌که شهرستان ابوموسی فقط یک کتابخانه عمومی دارد گفت: از میان جمعیت چهار هزار و 500 نفری این شهرستان‌، 563 نفر عضو این کتابخانه هستند و هشت هزار و 750نسخه کتاب در این کتابخانه ‌وجود دارد. 

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ابوموسی با اشاره به 90 مراجعه کننده به این کتابخانه در هر ماه عنوان کرد: تعداد کتاب‌های اهدایی در سال گذشته 160 عنوان کتاب بوده است، همچنین در هر ماه 280 جلد کتاب امانت داده می‌شود. 

سیف با گلایه از اجرای طرح کتاب من در سطح شهرستان ابوموسی گفت: کتاب‌های درخواستی اعضای این کتابخانه بعد از ثبت نام بسیار دیر به دست مخاطب می‌رسد و طرح تامین منابع کتابخانه‌ای به صورت بوی و شهرستانی می‌تواند این مشکل را حل کند.

وی درباره سرانه در مطالعه شهرستان ابوموسی نیز اظهار کرد: عضویت بیش از یک‌ نهم جمعیت شهرستان ابوموسی در کتابخانه این شهرستان نشان از وضعیت مطلوب سرانه مطالعه در این شهرستان دارد.

سیف با بیان این‌که مهم‌ترین مشکل کتابخانه‌ ابوموسی نداشتن نیروی انسانی کافی و حقوق پایین کادر کتابخانه این شهرستان است، یادآور شد: ایجاد انگیزه در مسوولان اداره کتابخانه‌های عمومی، در شهرستان‌هایی مانند ابوموسی که وظیفه نظافت تا گرفتن بودجه کتابخانه‌‌ها را یک نفر بر عهده دارد فقط با توجه فرهنگی به مناطق محروم تقویت می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط