سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۷
«مه‌ولات» نیازمند راه‌اندازی کتابخانه سیار است

در شهرستان «مه‌ولات» استان خراسان رضوی دو کتابخانه عمومی فعالند و یک کتابخانه نیز در دست احداث است اما با توجه به این‌که دسترسی روستاییان به کتابخانه دشوار است، نیاز به فعالیت‌های بیشتر و اختصاص بودجه برای راه‌اندازی کتابخانه سیار احساس می‌شود._

سمانه شرفی، مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان مه‌ولات، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با بیان این‌که این شهرستان 14 هزار نفر جمعیت دارد، درباره وضعیت کتابخانه‌های شهرستان مه‌ولات اظهار کرد: کتابخانه‌های این شهرستان حدود سه هزار نفر عضو دارند که بیشتر آن‌ها از روستاهای اطراف می‌آیند و این موضوع نشان می‌دهد که ساکنان روستایی کتابخوان‌ترند .بنابراین، نیاز است فعالیت‌هایی انجام دهیم که دسترسی به کتاب برای ساکنان روستاها آسان‌تر شود.

وی با بیان این‌که اکنون یک کتابخانه روستایی از سوی اداره کل کتابخانه‌های استان در دست احداث است، گفت: این بنا مراحل بتن‌ریزی را پشت سرگذاشته است و امیدواریم این کتابخانه تا پایان سال به بهره‌برداری برسد. البته چون این روستا حدود شش هزار و پانصد نفر جمعیت دارد، احتمال می‌رود که به شهر تبدیل ‌شود.

شرفی اظهار کرد: متاسفانه با تمام فعالیت‌هایی که در زمینه گسترش کتابخوانی صورت گرفته، بازهم تعداد اعضای کتابخوان این شهرستان کم‌ است و ما به راه‌اندازی کتابخانه سیار نیاز داریم اما هنوز بودجه‌ای برای کتابخانه سیار در این استان درنظر گرفته نشده است.

وی درباره فعالیت‌های انجام شده برای توسعه کتابخوانی در این شهرستان گفت: در مراحل نخست بروشورهای تبلیغاتی را منتشر کردیم که خدمات و ساعت کار کتابخانه، مزایای کتابخوانی و بخش‌های کتابخانه را معرفی می‌کردند و اطلاعات لازم را در اختیار مخاطب قرار می‌دادند. این بروشورها در مدارس و ادارات شهرستان توزیع شدند. همچنین با مدارس به توافق رسیدیم که دانش‌آموزان را برای بازدید به کتابخانه بیاورند و این کار در جذب مخاطب بسیار موثر بود.

مدیر کتابخانه‌های شهرستان «مه‌ولات» همچنین بیان کرد: اغلب دانش‌آموزان برای انجام تحقیق و استفاده از کتاب‌های کمک‌آموزشی به کتابخانه مراجعه می‌کنند اما برخی از دانش‌آموزان نیز از اعضای فعال کتابخانه‌اند و روند مطالعاتی متفاوتی با سایرین دارند.

وی درباره تجهیزات ویژه کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌های شهرستان «مه‌ولات» گفت: کتابخانه مرکزی این شهرستان بخش کودک مجزا با امکانات، تجهیزات و تزیینات ویژه‌ کودکان دارد و بخش نوجوان آن نیز جداست اما در کتابخانه مشارکتی به دلیل این‌که زیربنای کتابخانه 100 متر مربع است، کتاب‌های ویژه کودکان و نوجوانان نیز در کنار سایر کتاب‌ها قرار داده شده‌اند.

شرفی درباره اقدامات دیگری که برای جذب مخاطب انجام داده‌اند اظهار کرد: از اعضای مهدهای کودک‌ دعوت کردیم تا در برنامه‌های قصه‌گویی کتابخانه شرکت کنند. این برنامه باعث شد اعضای کمتر از هفت ‌سال نیز جذب کتابخانه شوند.

وی درباره برنامه‌های تابستانی این کتابخانه برای کودکان و نوجوانان گفت: کلاس‌های تابستانی نظیر کلاس‌های قصه‌گویی، آموزش زبان انگلیسی و اخلاق اسلامی در این کتابخانه برگزار می‌شوند که هدف از برپایی آن‌ها حضور مخاطبان در فضای کتابخانه به عنوان یک فضای فرهنگی است و مربیان نیز در پایان هر کلاس، یک کتاب را به مخاطبان معرفی می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط