به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جلیل دارا، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم در جمع خبرنگاران رسانههاي جمعي برنامههای بیستوهفتمین جشنواره سراسری قرآن کریم دانشجویان را تشريح كرد.
وي با بیان اینکه مسابقات قرآنی گذشته هماکنون به جشنواره قرآنی تبدیل شدهاند، گفت: دلیل این امر، افزوده شدن 19رشته جدید است و جشنواره امسال در چهار بخش شفاهی، پژوهشی، ادبی و هنری برگزار میشود که شامل داستان، شعر، نمایشنامه، فیلمنامه، کتاب، پایاننامه و مقاله است.
دارا، در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره نقش کتاب و پژوهش در جشنوارههای قرآنی گفت: در بحث رقابتهای قرآنی، همه مسایل حول کتاب مقدس قرآن شکل میگیرند. در بخش پژوهشی، بر همین اساس بحث تولید کتاب هم مطرح است و پایاننامههای برگزیده قرآنی پس از برگزاري جشنواره به صورت یک اثر مستقل منتشر میشوند.
وی درباره اقدامات انجام گرفته در این حوزه گفت: 30 پایاننامه برتر دورههای قبل با همکاری وزارت ارشاد در دست چاپند و پایاننامههای دورههای جدید هم بعد از انتخاب و جمعآوری، برای چاپ فرستاده میشوند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، در این نشست همچنين از فعالیتهای معاونت فرهنگی اين وزارتخانه در چند سال گذشته سخن گفت و توضیح داد: این بخش وظیفه ترویج معارف اسلامی در دانشگاهها را بر عهده داشته و هر ساله در جذب دانشجویان به فعالیتهای قرآنی و فعالیتهای ترویجی از جمله مسابقات، محافل قرآنی، حلقههای تدبر در قرآن کریم و همچنین بخشهای پژوهشی که مقالات قرآنی و پایاننامههای دانشجویی را شامل میشوند، تلاشهای زیادی کرده و رشد خوبی را هم در این بخش شاهد بودهایم.
وی با اشاره به ایننکته که به تناسب دانشجو، هنوز نیازمندیم تلاش بیشتری در ترویج مفاهیم کتاب آسمانی داشته باشیم اظهار کرد: در واقع یکی از مهمترین کارهای فرهنگی تاثیرگذار، توجه به آموزههای قرآنی است و معتقدیم که هر چقدر بتوانیم این آموزهها را ترویج کنیم و در جهت انس دانشجویان با کتاب خدا گام برداریم، به همان میزان هم از آسیبهای اجتماعی فاصله میگیریم.
مدیركل امور فرهنگی وزارت علوم افزود: بهترین پیشگیری از آسیبهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان، انس با قرآن و توجه مسوولان دانشگاهی به مفاهیم قرآنی است.
دارا اضافه کرد: با توجه به اینکه در نزدیکی زمان برگزاری بیستوهفتمین جشنواره مسابقات قرآنی هم هستیم، میتوانیم بگوییم که تابستان قرآنی خوبی در پیشرو داریم و شاید بتوانیم ادعا کنیم که معاونت فرهنگی در حوزه قرآنی پیشقدم شده که نه تنها به دانشجویان، بلکه به استادان و کارمندان دانشگاهها هم توجه بکند.
مسابقات سراسری قرآن دانشجویی، مسابقات سراسری قرآن استادان و مسابقات سراسری قرآن کارمندان دانشگاهها سه بخشی بودند که دارا از آنها نام برد و در توضیح آنها گفت: هر سه مسابقه در خارج از تهران برگزار میشود. در همین راستا دانشگاههای رازی کرمانشاه پذیرای دانشجویان، دانشگاه صنعتی شاهرود، پذیرای مسابقات قرآن کارمندان و دانشگاه صنعتی بابل میزبان استادان دانشگاهها هستند.
حمایتهای قرآنی موضوع دیگری بود که دارا بدان پرداخت و عنوان کرد: امسال حمایتهای بودجهای هم به دانشگاهها بیشتر شده و دانشگاهها منتظرند که ما برنامههای ستادی خود را اعلام کنیم.
وی در ادامه از برخی برنامههای ستادی نام برد و ادامه داد: خوشحالیم که مسابقات قرآن کریم به جشنواره تبدیل شدهاند. در سالهای گذشته این مسابقات به ترتیب در سطح دانشگاهها، منطقه، سراسری و در مرحله چهارم مسابقات در سطح ملی برگزار میشدند و رقابت بین دانشگاهها، وزارت علوم و وزارت بهداشت بود و برگزیدههای این سه دسته باید با هم رقابت میکردند.
دکتر دارا در ادامه آمارهای مختلفی از شرکتکنندگان در جشنوارهها و مسابقات قرآنی ارایه داد و گفت: در سال 1390، حدود 19 هزار شرکتکننده داشتیم و در مرحله منطقهای قرآن کریم دانشگاهها، آمار هزار و 800 نفری را شاهد بودهایم.
به گفته دارا، از تاریخ 26 تیرماه تا 28 تیرماه، در دانشگاه رازی کرمانشاه رقابت سراسری این جشنواره برگزار میشود.
دارا در توضیح بخش کتبی این جشنواره گفت: بخش کتبی شامل چهار رشته «قرآنشناسی»، «فرازهای قرآن و عترت»، «مفاهیم قرآنی» و «دیدگاه و سیره معصومین» است.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه در دوره جدید دانشجویان به معنای واقعی سیره قرآن و عترت را میآموزند و توجه فقط معطوف به کتاب خدا نیست، گفت: در قسمت پژوهشی، چهار بخش «کتاب»، «مقاله یا طرح در قالب مقاله»، «نرمافزار» و «وبلاگنویسی» قرآن و عترت وجود دارد و بخش ادبی نیز شامل «شعر»، «داستان» و «نمایشنامه و فیلمنامه» قرآن و عترت میشود.
جشنواره ملی پایاننامههای قرآن دانشجویی نیز موضوع دیگری بود که دارا مواردی را در توضیح آن بیان کرد و گفت: فراخوان پایاننامههای دانشجویی از نیمه شعبان برابر با 15 تیرماه اعلام شده و تلاش ميكنيم مهلت پایانی آن را تمدید کنیم.
وی با بیان این جمله که امیدواریم از امسال در بخش پایاننامههای قرآنی شاهد رشد باشیم، درباره ویژگیهای پایاننامههای ارسالی به این جشنواره گفت: دانشجویانی که در حوزه پایاننامههای قرآنی کار میکنند و در دو سال گذشته، از پایاننامههای خود که در فضای قرآنی نوشته شده، دفاع کردهاند میتوانند آثار خود را به این بخش ارسال کنند.
بودجههای اختصاصیافته به دانشگاهها، ایجاد «سرای قرآن» در تمام دانشگاههای کشور و کرسیهای آزاداندیشی مسایل دیگری بودند که دارا توضیحاتی درباره آنها به خبرنگاران داد.
علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند برای کسب اطلاعات جدید به سایت http://www.quranmsrt.ir مراجعه کنند.
یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۳
نظر شما