شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۵
«مغز انسان و اختلال‌های آن» از راه رسيد

محمدکریم خداپناهی، یکی از مترجمان کتاب «مغز انسان و اختلال‌های آن» این کتاب را اثری جامع در حوزه نوروسایکولوژی دانست و گفت: در این کتاب توضیحات کاملی درباره اختلال‌های گوناگون مغز آمده و مطالعات موردی مختلف هم به فهم بهتر کتاب کمک می‌کنند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب (ایبنا)، دکتر محمدکریم خداپناهی در توضیح محتوای کتاب «مغز انسان و اختلال‌های آن» گفت: در این کتاب به‌طور مفصل به ساختار مغز و مکانیزم‌های زیربنایی آن و همچنین اختلال‌های روانشناختی و عصب‌شناختی آن پرداخته می‌شود و هر فصل از کتاب به اختلال خاصی مربوط است. مطالب این کتاب با مطالعات موردی درباره هر بیماری همراه شده و نشانه‌های بیماری، سبب‌شناسی، ابزارهای تشخیصی و روش‌های درمانی در هر بخش شرح داده شده است.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: در این کتاب اختلال‌های مختلف در کنار هم قرار گرفته‌اند و توضیحاتی جامع درباره هر یک از آن‌ها ارایه شده است. در واقع این اثر را می‌توان مکمل کتاب «نوروسایکولوژی و سایکو فیزیولوژی» دانست که پیش از این منتشر و در آن اختلال‌ها به‌طور مختصر شرح داده شده بودند.

نویسنده کتاب «روانشناسی احساس و ادراک» درباره وضعیت کتاب‌های موجود در بازار کتاب ایران که به موضوع اختلال‌های مغز می‌پردازند گفت: من اثری مشابه «مغز انسان و اختلال‌های آن» ندیده‌ام. ممکن است در کتاب‌های مربوط به روانشناسی بالینی برخی از موضوعات این کتاب، شرح داده شده باشند اما این اثر به طور اختصاصی روی مغز و اختلال‌های مربوط به آن بحث می‌کند.

به گفته خداپناهی، کتاب «مغز انسان و اختلال‌های آن» منبعی درسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته روانشناسی و منبع اصلی درس «نوروسایکولوژی» است و از منظرهای مختلفی به اختلال‌های مربوط به مغز انسان می‌پردازد.

خداپناهی یکی از پیشگامان رشته روانشناسی فیزیولوژیک در ایران است و «فيزيولوژی عمومی (اعصاب و غدد داخلی)»، «روانشناسی انگيزش و هيجان»، «روانشناسی فیزیولوژیک» برخی از آثاری هستند که از وی منتشر شده است.

در ابتدای کتاب «مغز انسان و اختلال‌های آن» فهرستی از مخفف‌ها و اختصارات آورده شده و مترجمان کتاب پیشگفتاری بر کتاب نوشته‌اند. 

در بخش پیشگفتار آمده: «برای مطالعه این اثر گرچه ضرورت دارد که دانشجویان و علاقه‌مندان با مفاهیم فیزیولوژی و روانشناسی فیزیولوژیکی آشنایی داشته باشند، اما شیوه نگارش اثر به‌گونه‌ای است که افراد غیرمتخصص نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.»

هر فصل توسط متخصصان یک حوزه خاص نوشته شده‌ و در پایان نیز خلاصه‌‌ای از نکات مطرح شده در آن فصل آمده است. در بخش مقدمه، هدف اصلی این کتاب، «فراهم آوردن درآمدی بر ساختار و کارکرد به‌هنجار مغز و سازوکارهای زیربنایی آن، پیش از پرداختن به برخی اختلال‌های عصب‌شناختی و روانشناختی تاثیرگذار بر مغز» معرفی شده است.

کتاب «مغز انسان و اختلال‌های آن» در 16 فصل نوشته شده. «بنیادهای مغز»، «کنش مغز؛ از غشا تا حافظه»، «مبانی ژنتیکی اختلال‌های مغز»، «مفاهیم بنیادی روانپزشکی»، «بیماری‌های مغزی عروقی»، «صرع»، «بیماری آلزایمر و اختلال‌های مربوط به آن»، «عفونت‌های مغزی»، «سردرد و درد مزمن»، «جراحی اعصاب»، «اضطراب و اختلال‌های مربوط به آن» و «مصرف مواد روان‌گردان و اعتیاد» برخی از موضوعاتی هستند که در بخش‌های مختلف این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

«مغز انسان و اختلال‌های آن» اثر دواگ ریچاردز، تام کلارک و کارل کلارک با ترجمه مشترک دکتر محمدکریم خداپناهی، پریسا سادات سیدموسوی، مریم ضیایی و دکتر سعید قنبری در 697 صفحه، به بهای 10 هزار و 500 تومان و با شمارگان هزار نسخه از سوی انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهی (سمت) منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها